کد خبر 55741
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۲

روزنامه‌ي خراسان در خبري اعلام كرد كه عباس آقا زمان (ابو شريف؟) فرمانده کل سپاه در دوران رياست جمهوري بني‌صدر که همچنان گمنام است، به ايران بازگشته است.

به گزارش مشرق، عباس آقازماني (ابوشريف) از جمله چهره‌هاي رازآلود دوران معاصر است که علاوه بر سوابق مبارزاتي پيش از انقلاب، در اوايل انقلاب نيز مسئوليت‌هاي متعدد مهمي را برعهده داشته اما از سال‌ها پيش به کشور پاکستان رفته و به عبادت و مطالعات ديني مشغول بوده است.

ابوشريف که پيش از انقلاب در قالب گروه‌هاي مختلفي مانند حزب ملل اسلامي و گروه حزب‌ا... به مبارزه با رژيم ستم‌شاهي پرداخت، در تأسيس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي نقش اساسي داشت و در ارديبهشت 1358 از طرف شوراي انقلاب به سمت فرماندهي عمليات سپاه پاسداران منصوب شد.

او همچنين در آرام کردن آشوب‌هاي گنبد، کردستان و غائله حزب جمهوري خلق مسلمان تبريز به عنوان فرمانده عمليات سپاه نقش اساسي داشت و در کنار آزادسازي پاوه در کنار مصطفي چمران بود.

ابوشريف در تاريخ 2 خرداد 1359 طي حکمي از طرف ابوالحسن بني‌صدر (رئيس‌جمهور وقت و فرمانده کل نيروهاي مسلح ج.ا.ا) به فرماندهي کل سپاه پاسداران منصوب گرديد اما پس از يک ماه در تاريخ 27 خرداد 1359 از اين سمت استعفا کرد.

فرماندهي عمليات غرب کشور، رئيس ستاد جنگي غرب کشور، نمايندگي شوراي عالي دفاع در غرب کشور، قائم‌مقامي کل سپاه و نمايندگي تام‌الاختيار سپاه در سازمان کمک به نهضت‌هاي آزادي‌بخش جهان از ديگر مسئوليت‌هاي ابوشريف بوده است. عباس آقازماني در شهريور 1360 به سمت کاردار ايران در پاکستان منصوب شد و در فروردين 1361 به سمت سفير ارتقا يافت. پس از سه سال مأموريت وي پايان پذيرفت و از وزارت امور خارجه رفت.

او سپس براي ادامه و تکميل تحصيلات حوزوي در مقطع خارج فقه و اصول به قم رفت. در هنگام اقامت در قم (1364 تا 1366 ه.ش) نمايندگي قائم‌مقام وقت رهبري در امور افغانستان را عهده‌دار شد و تحت همين عنوان، عضو شوراي عالي افغانستان بود و زيرنظر رياست جمهوري وقت (آيت‌ا... سيدعلي خامنه‌اي) فعاليت مي‌کرد.

پس از آن رهسپار پاکستان شد و ارتباطات خود را با نيروهاي جهادي و احزاب شيعه و سني افغانستان عميق‌تر کرد و تجربيات خود را در اختيار مجاهدان افغان گذاشت و با تشکيل کلاس‌هاي عربي و قرآن، در تقويت ايدئولوژي و نيز ايجاد وحدت بين مجاهدان فعاليت مي‌کرد. او در هنگامه سقوط دولت کمونيستي نجيب‌ا... در کنار مجاهدان افغان وارد کابل شد.

پس از آن که گروه طالبان بخش‌هاي عمده افغانستان را به اشغال خود درآورد و کابل در آستانه سقوط قرار گرفت، ابوشريف به همراه تعدادي از مجاهدان و نيروهاي جهادي افغان، قبل از سقوط کامل پايتخت با تغيير چهره و ظاهر، از کابل خارج شد و پس از تحمل دشواري‌هاي فراوان وارد پاکستان شد.

او از آن زمان به بعد به زندگي در ميان طلاب علوم ديني پاکستان بسنده کرد و به فعاليت‌هاي علمي و مذهبي در آن کشور مشغول شد. ابوشريف عباس آقازماني به زبان‌هاي عربي، انگليسي، اردو و پشتو مسلط است. بازگشت دوباره اين فرمانده گمنام به ايران، شايد يکي از مهمترين اخباري باشد که رسانه ها پس از اين گزارش بارها به آن خواهند پرداخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    ابو شریف که خیلی قبل تر به ایران اومده بود. سال پیش همشهری در وِیژه نامه (فکر می کنم) شماره 3 یا 4 رمز عبور یه مصاحبه باهاش کرده بود
  • سعید ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    خداوند به ایشان توفیق دهد برادر اقای ابو شریف به نام حسین اقا زمانی از شهدا گرانقدر دفاع مقدس هستند
  • ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    وی واقعا در بین افراد دخیل در انقلاب، دارای شخصیتی منحصر بفرد و خاص بوده است. بطوریکه هیچگاه نتوانسته خود را درگیر و پایبند به مناصب رسمی حکومتی بنماید. به همین دلیل نیز همواره مخالفین و موافقینی داشته است.
  • ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    بازگشت روح انقلابی سرگردان!
  • سعید ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    بازگشت انقلابی سرگردان و راز آلود به میهن !!
  • ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
    0 0
    خاطرات ابوشریف از دوران انقلاب، تشکیل سپاه و پس از آن می تواند جالب باشد.
  • ۰۱:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۷
    0 0
    سلام و تحیت بر ابوشریف گرامی و خستگی ناپذیر
  • ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 0
    رمز عبور که واسه روزنامه ایرانه دانشمند نه روزنامه همشهری!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس