به گزارش مشرق، محمدرضا فرزين در گفتوگو با ايسنا با بيان اينكه مركز آمار مدعي است سيستم را طوري طراحي كرده كه كسي از خارج كشور نميتواند براي دريافت يارانه نقدي ثبتنام كند، گفت: با اين وجود ممكن است كسي در ايران ثبتنام كند و سپس از كشور خارج شود يا توسط كسي در ايران ثبتنام شود.
وي با اشاره به اين كه ما هم ميدانيم تعدادي از افراد ايراني خارج كشور در حال دريافت يارانه هستند، درباره تعداد اين افراد گفت: ما هيچ برآوردي از تعداد اين افراد نداريم. اگر برآورد داشتيم، ميتوانستيم آنها را شناسايي كنيم.
فرزين درباره عدد اعلامي دو ميليون نفر ايراني خارج از كشور كه يارانه ميگيرند نيز گفت: يكي از نمايندگان مجلس اين عدد را اعلام كرده بود و من نميدانم تا چه اندازه صحت دارد، ولي باور كنيد ما هنوز ارزيابي مشخصي دراين باره نداريم. از سوي ديگر من بعيد ميدانم اين عدد به دو ميليون نفر برسد.
سخنگوي كارگروه تحولات اقتصادي ادامه داد: ما يكي از جلسات ستاد هدفمندي يارانهها را به اين موضوع اختصاص داديم. در آن جلسه مركز آمار موظف شد با همكاري دستگاهها موضوع را بررسي كند تا ايرانيان خارج كشور را بتوانيم از سيستم حذف كنيم.
فرزين در پاسخ به اين سوال كه آيا پرداخت يارانه نقدي به ايرانيان خارج از كشور از نظر قانوني منع دارد يا خير؟ گفت: بر اساس قانون هدفمندي يارانهها، خانوارهاي كشور مشمول دريافت يارانه ميشوند. تحليل ما از قانون اين است كه افراد يارانه بگير فقط بايد در ايران زندگي كنند، چون در غير اين صورت هزينهاي به فرد تحميل نميشود، بنابراين جمعبندي اين بود كه تلاش كنيم افراد خارج كشور را شناسايي كنيم و حذف كنيم. مركز آمار هم در حال بررسي موضوع است.