کد خبر 55181
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۰ - ۱۹:۳۲

با وجود افزایش بدهی های نفتی پالایشگاههای هند به ایران، شركت ملی نفت با تكذیب خبر توقف صادرات نفت به هند بر ادامه صادرات طلای سیاه ایران به این كشور آسیایی تاكید می كند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، در حال حاضر به طور متوسط روزانه حدود 400 هزار بشكه نفت خام ایران برای تامین خوراك پالایشگاههای هند به این كشور آسیایی صادر می شود.

محاسبات انجام گرفته نشان می دهد از ابتدای سالجاری میلادی تاكنون به طور متوسط قیمت هر بشكه نفت خام صادراتی ایران به پالایشگاههای هند حدود یكصد دلار بوده است و مطابق با گزارش شركت ملی نفت در شرایط فعلی میزان بدهی های نفتی هند به ایران حدود 9 میلیارد دلار برآورد می شود.
 
با بالا گرفتن اختلافات ارزی تهران – دهلی از ژانویه سال 2011 میلادی تاكنون، طرف هندی تاكنون هیچ گونه پولی بابت نفت خریداری شده از ایران پرداخت نكرده است و این در حالی است كه مذاكرات انجام گرفته توسط مسئولان وزارت اقتصاد، بانك مركزی و شركت ملی نفت هم برای وصول این بدهی ها نتیجه ای نداشته است.
 
از سوی دیگر روز گذشته كپی نامه شركت ملی نفت ایران خطاب به پالایشگاههای هند در اختیار رسانه های داخلی و خارجی قرار گرفت كه مطابق با این نامه ایران با ارسال اولتیماتومی به هند خواستار وصول مطالبات نفتی از پالایشگاههای این كشور شده است.
 
همچنین در بخشی از این نامه آمده است: در صورتی كه تا ماه اوت 2011 میلادی (مرداد ماه 1390) وضعیت پرداخت بدهی هند به ایران تعیین تكلیف نشود صادرات نفت ایران به این پالایشگاههای این كشور آسیایی متوقف خواهد شد.
 
با انتشار گسترده این نامه شركت ملی نفت ایران به پالایشگاههای بدهكار نفتی، پیش بینی می شود وضعیت صادرات نفت مجانی و رایگان ایران به هند در كوتاه ترین زمان تعیین تكلیف شود.
 
اظهارات متناقض مسئولان شركت نفت
 
احمد قلعه بانی مدیر عامل شركت ملی نفت ایران امروز با بیان اینكه هیچ گونه نامه ای برای توقف صادرات نفت ایران به هند ارسال نشده است، تاكید كرده است: صادرات نفت به پالایشگاههای این كشور همچون روال گذشته ادامه می یابد.
 
معاون وزیر نفت همچنین خبر قطع صادرات نفت به هند را به طور كامل تكذیب كرد و افزود: مذاكره با طرف هندی برای رفع مشكل بدهی پالایشگاه های بدهكار به ایران همچنان ادامه دارد.
 
از سوی دیگر محسن قمصری مدیر امور بین الملل شركت ملی نفت ایران امروز یكشنبه با رد ادعای مدیر عامل شركت ملی نفت امروز اعلام كرده است: ایران اخطاریه ای برای پالایشگاه های بدهكار نفت ارسال كرده است.
 
حمیدرضا كاتوزیان رئیس كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی هم درباره وصول بدهی های نفتی ایران از هند به مهر گفت: یكی از مهمترین مشكلات در ایجاد این اختلاف ارزی بین دو كشور در كنار مشكلات تحریم، سوء مدیریت است.
 
نماینده مردم تهران در خانه ملت با اعلام اینكه تغییر و تحولات گسترده در مدیریت امور بین الملل شركت ملی نفت یكی از مهمترین دلایل عدم بازاریابی مناسب برای فروش نفت ایران در سالهای اخیر بوده است، اظهار داشت: قطعا مدیرانی كه با بازیهای بازار جهانی و بین المللی نفت آشنا نباشند نمی توانند نقش آفرینی كنند.
 
وی در حال حاضر بسیاری از شركتها و كشورهای خارجی برای خرید نفت ایران اعلام آمادگی كرده اند، تبیین كرد: اما به نظر می رسد مسیرهای خرید نفت از شركت ملی نفت به بن بست رسیده است.
 
كاتوزیان از عدم تفویض اختیارات مدیریتی به برخی از مدیران مذاكره كننده به عنوان یكی از مشكلات پیش روی در این بخش یاد كرد و یادآور شد: نداشتن اختیارات مدیریتی در نشستها مشترك با طرف خارجی و اعزام مدیران به میز مذاكره بدون اختیارات كافی هم به نوعی مزید علت شده است.
 
این مقام مسئول با اعلام اینكه مدیران در مذاكرات باید با اختیارات بتوانند قدرت چانه زنی و تصمیم گیری داشته باشند، خاطر نشان كرد: در غیر این صورت جز شكست در مذاكرات چیز جدید عاید كشور نخواهد شد.

هند از روی دست نیكاراگوئه تقلب كرد

 
بدهی های نفتی نیكاراگوئه به ایران اخیرا 25 ساله شده است و با این وجود این كشور خارجی برای پرداخت بدهی 164 میلیون دلاری خود به ایران خواستار فروش پشم احشام و یا چوب درخت شده است.
 
پالایشگاههای نفت هند هم اخیرا در ریاض مذاكرات متعددی را با شركت آرامكوی عربستان سعودی برای افزایش واردات نفت از این كشور و دور زدن نفت ایران آغاز كرده اند.
 
با این وجود شركت ملی نفت ایران كه تاكنون در بازاریابی برای شناسایی بازارهای جدید هدف برای صادرات نفت به توفیق قابل توجه ای دست نیافته است برای حفظ بازار هند قصد ادامه صادرات طلای سیاه به این كشور آسیایی با وجود بدهی های بالا را دارد.
 
از سوی دیگر طرف هندی هم كه به نوعی به ضعف شركت ملی نفت ایران در متنوع سازی بازارهای جدید نفت پی برده است هیچ تلاش جدی برای پرداخت پول نفت ایران انجام نمی دهد.
 
حال باید دید كه آیا سناریوی 25 ساله شدن بدهی های نفتی نیكاراگوئه آیا برای پالایشگاههای بدهكار نفت هند ادامه می یابد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس