کد خبر 54339
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۰ - ۱۱:۳۹

حكم جلب معمر قذافي، پسرش و مدير سازمان اطلاعات ليبي با استقبال سازمان‌ها و كشورهاي جهان رو به رو شد.

به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از سايت الجزيره نوشت، ويكتوريا نولاند، سخنگوي وزارت خارجه آمريكا اعلام كرد: اتهامات دادگاه جنايي بين‌المللي عليه معمر قذافي، رهبر ليبي بر ماهيت جنايت‌هايي دلالت دارد كه نظام قذافي در ليبي مرتكب مي‌شود.

اين سخنگو با درخواست مجدد از قذافي براي كناره‌گيري تاكيد كرد: نياز به عدالت و برابري امري روشن است.

همچنين آندرس فوگ راسموسن، دبير كل سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) نيز اعلام كرد: حكم دادگاه جنايي بين‌المللي، دلايل حمله‌ي هوايي ناتو را تحكيم بخشيد و به انزواي قذافي افزود.

وي در بيانيه‌اي تصريح كرد: قذافي و اطرافيانش بايد بدانند كه زمان به سرعت رو به پايان است و ناتو بيش از هر زمان ديگري به اعمال فشارها تا زمان پايان حملات عليه غيرنظاميان ادامه خواهد داد و با تداوم حملات ناتو، نيروهاي وابسته به قذافي به مقرهاي خود عقب‌نشيني خواهند كرد و كمك‌هاي بشردوستانه بدون هيچ مانعي به دست مردم خواهد رسيد.

جلال القلال، سخنگوي شوراي ملي انتقالي ليبي نيز عنوان داشت كه حكم جلب قذافي هرگونه تلاش براي مذاكره با وي را بي‌فايده كرد.

اين سخنگو گفت: شورا بسيار از اين حكم خوشحال است چرا كه كل جهان درخصوص محاكمه قذافي به خاطر جنايت‌هايش هم‌عقيده است و با چنين گامي مردم درمي‌يابند كساني هستند كه از آنها دفاع كنند.

القلال افزود: هنوز زود است كه درباره هر مذاكره‌اي صحبت كنيم اما مذاكره بعد از حكم جلب قذافي ديگر اهميتي ندارد.

اين سخنگو تصريح كرد: امكان مذاكره با جنايتكار جنگي وجود ندارد و قذافي جنايتكار جنگي است و بايد محاكمه شود.

مصطفي عبدالجليل، رئيس شوراي ملي انتقالي ليبي نيز از معاونان و طرفداران قذافي خواست تا كناره‌گيري كنند.

وي اعلام كرد: كساني كه قذافي را در ناعدالتي‌هايش كمك مي‌كنند بايد مجازات شوند و زمان آن رسيده است كه براي نجات خودشان از قذافي دوري كنند.

فرستاده رئيس جمهوري روسيه براي همكاري با آفريقا به خبرگزاري نووستي گفت: هرگونه حكم دادگاه جنايي بين‌المللي حكم نهايي نيست و هنوز درها براي ايجاد سناريوهاي مختلف براي حل سياسي بحران ليبي باز است.

وي افزود: زمان به نفع قذافي نيست و روشن است كه حفظ جايگاه سياسي‌اش امري غيرواقعي شده و از نظر جامعه جهاني غيرقابل قبول است.

اين سناتور روسي تاكيد كرد: طرابلس مي‌تواند از اجلاس سران اتحاديه آفريقا در گينه كه روز پنج شنبه آغاز به كار خواهد كرد، براي احراز پيشرفت استفاده كند.

همچنين نيكولا ساركوزي، رئيس جمهوري فرانسه بار ديگر از قذافي خواست از قدرت كناره‌گيري كند.

وي تاكيد كرد: قذافي به خوبي آنچه را كه بايد در راستاي برقراري صلح در ليبي انجام دهد مي‌داند. بعد از 41 سال استبداد زمان آن رسيده است كه وي از قدرت كناره‌گيري كند و اجازه دهد ملت ليبي براي آينده خود تصميم‌گيري كنند.

دولت قذافي نيز در نخستين واكنش در قبال حكم دادگاه جنايي بين‌المللي اعلام كرد: حكم دادگاه را نمي‌پذيرم.

محمد القمودي، وزير دادگستري ليبي در يك كنفرانس خبري در طرابلس اعلام كرد: ليبي عضو توافق‌نامه رم نيست و اختيارات دادگاه جنايي بين‌المللي را كه به نظر مي‌رسد مشكلي براي جهان سوم شده نمي‌پذيرد.

موسي ابراهيم، سخنگوي دولت نيز گفته است: دادگاه بر اساس سياست يك بام و دو هوا عمل مي‌كند، دستور كار سياسي غرب را اجرا مي‌كند و هيچ گونه مشروعيتي ندارد.

يك مقام ارشد نظام ليبي نيز به روزنامه فرامنطقه‌اي الشرق الاوسط گفت: تفكر تلاش براي دستگيري قذافي به منزله قرباني كردن ميليون‌ها ليبيايي است كه گفته‌اند آماده‌اند تا براي ممانعت از دستگيري قذافي وارد عمل شوند.

اين مسئول كه خواست نامش فاش نشود، گفت: اين حكم جلب هيچ تغييري در اوضاع سياسي و نظامي ليبي ايجاد نمي‌كند و قذافي در طرابلس خواهد ماند و هرگز به هيچ بهانه‌اي قدرت را ترك نخواهد كرد.

از سوي ديگر، ديپلمات‌هاي غربي اعلام كردند: كميته مجازات شوراي امنيت وابسته به سازمان ملل، صفيه، همسر معمر قذافي را نيز ممنوع‌الخروج كرده است و همچنين دستور بلوكه كردن اموال وي در خارج از كشور را داده است.

به رغم اينكه قذافي و خانواده‌اش در ليست سياه سازمان ملل قرار دارند، روسيه مانع از اجراي اين ليست شده و بر اساس آن همسر قذافي و عبدالحفيظ الزليطني، وزير برنامه‌ريزي و دارايي ممنوع‌السفر شده و حساب‌هاي مالي‌شان بلوكه شده است.

سفير پرتغال در سازمان ملل كه رئيس كميته سازمان ملل در ليبي است، اعلام كرد: اين تصميم در نشست شوراي امنيت اتخاذ شد.

وي به جزئيات افراد و شركت‌هايي كه در اين ليست قرار دارند، اشاره نكرد و گفت: در اين ليست علاوه بر همسر قذافي و وزير برنامه‌ريزي‌اش، شركت نفت الزويتينه نيز كه با شركت ملي نفت ليبي در ارتباط است، قرار دارد.

از سوي ديگر، روزنامه‌ي اماراتي دارالخليج نوشت: انقلابيون ليبي در جنوب طرابلس پيشروي زيادي داشتند و تا 80 كيلومتري طرابلس پيشروي كردند در حالي كه همچنان به منظور به تصرف درآوردن شهرك بئرالغنم در جنوب طرابلس با نيروهاي قذافي درگير هستند.

همچنين جنگنده‌هاي ناتو صبح امروز (سه‌شنبه) اطراف باب العزيزه مقر قذافي را نيز هدف قرار دادند و صداي سه انفجار مهيب در اطراف باب العزيزه شنيده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس