گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


ویرایشکیهان

آگراندیسمان نتایج تهران برای کتمان شکست سراسری اصلاح‌طلبان

روزنامه‌های مدعی اصلاح‌طلبی و حامیان دولت شگرد جالبی نسبت به نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان در پیش گرفته‌اند که در نوع خود کم سابقه است.

این طیف از نشریات با برجسته‌سازی تصاویر هاشمی و روحانی و نتایج انتخابات تهران، کوشیدند نتایج این انتخابات سراسری و ملی را تحریف و مصادره به مطلوب خود کنند. این در حالی است که نتایج انتخابات سراسری مجلس و خبرگان از پیروزی چشمگیر «اصولگرایان» و «فهرست جامعتین (خبرگان)» در سراسر کشور حکایت می‌کند.

روزنامه شرق عکس و تیتر اول خود را به تصاویر هاشمی و روحانی و تیتر «پیروزی قاطع فهرست امید در تهران- هاشمی و روحانی در صدر خبرگان]!؟[» اختصاص داد اما در تیتر کوچک و حاشیه‌ای نوشت «مسافران بهارستان- آخرین نتایج شمارش آرای انتخابات مجلس».

روزنامه اجاره‌ای آرمان که بنا به تصریح سایت انتخاب (دیگر رسانه وابسته به خانواده هاشمی) تیراژ زیر 5 هزار نسخه دارد و نصف آن برگشتی است، تمام صفحه اول خود را به عکس هاشمی اختصاص داد و تیترهایی از این دست زد؛ «نتایج انتخابات خبرگان تهران- هاشمی بر صدر نشست» «لیست امید برنده انتخابات تهران».

این روزنامه هم بدین ترتیب سعی کرد در عناوین صفحه اول خود پیروزی قاطع جامعتین در انتخابات خبرگان و اصولگرایان در انتخابات مجلس را سانسور کند، در صفحات داخلی این روزنامه نیز تیتر غلط‌انداز «رقابت پایاپای» برای سراسر کشور انتخاب شده و این در حالی است که با شمارش فهرست نامزدهای پیروزی که از سوی همین روزنامه منتشر شده معلوم می‌شود اصولگرایان تا اینجای کار 137 کرسی و اصلاح‌طلبان حدود 95 کرسی به دست آورده‌اند.

روزنامه قانون نیز ترجیح داد عکس مشترک هاشمی و روحانی را با تیتر «هاشمی و روحانی در صدر خبرگان- مردم این گفتمان را انتخاب کردند» منتشر کند و در کنار آن در تیتر دیگری بنویسد: «پیروزی قاطع لیست ائتلاف در تهران- نور امید در آسمان ایران»(!؟) روزنامه وقایع اتفاقیه نیز در اقدامی مشابه و با انتشار تصاویر روحانی و هاشمی نوشت: «نتایج انتخابات خبرگان و مجلس همه را شگفت‌زده کرد». روزنامه هفت صبح نیز ترجیح داد به شیوه همه نشریات زنجیره‌ای تصویر هاشمی و روحانی و پیش افتادن فهرست حامیان دولت در تهران را برجسته‌سازی کند. روزنامه ایران نیز فقط انتخابات تهران را بزرگ‌نمایی کرد و این نتیجه را به سراسر کشور نسبت داد.

روزنامه فرهیختگان وابسته به دانشگاه آزاد نیز ضمن درج عکس همین دو نفر نوشت «اعتماد به اعتدال- هاشمی و روحانی درصدر منتخبان مجلس خبرگان در تهران قرار گرفتند». همین شیوه را در تیتر و عکس، روزنامه اعتماد هم تکرار کرده است.

یادآور می‌شود برخی از این روزنامه‌ها ترجیح دادند نه تنها در صفحه اول خود هیچ تیتری از نتایج سراسری انتخابات مجلس و خبرگان نزنند بلکه حتی در صفحات داخلی نیز گزارش آمار و ارقام کلی انتخابات را منتشر نکنند.

براساس جدول منتشره از سوی روزنامه اعتماد درباره انتخابات خبرگان، تنها 10 نفر از اعضای اختصاصی فهرست وابسته به هاشمی و روحانی در سراسر کشور رأی آورده‌اند که برخی از آنها نظیر آیت‌الله تسخیری نیز همسو با جامعه مدرسین هستند. خبرگان 86 عضو دارد (یادآور می‌شود اغلب چهره‌های برجسته خبرگان نظیر آقایان آملی لاریجانی، سید احمد خاتمی، شاهرودی که مغضوب و مورد تبلیغات منفی افراطیون بودند، با رأی مردم راهی مجلس خبرگان شده‌اند).

یادآور می‌شود رفتار ناشیانه افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی در تحریف نتیجه انتخابات یادآور این طنز معروف است که حامی یک تیم بازنده می‌گفت اول تیم ما دوم شد، بعداً تیم حریف اول و برنده شد!

ناکامی انتخاباتی دولت در پسابرجام

دولت به اعتبار کارنامه ضعیف با ناکامی گسترده‌ در انتخابات روبرو شده است.

خبرگزاری دانشجو در این زمینه نوشت: آنچه درباره نتایج انتخابات قطعی به نظر می‌رسد، ناکامی دولت در تشکیل مجلس وکیل‌الدوله‌ها با وجود اراده این کار است، دولت روحانی نخستین دولتی است که تا امروز از تشکیل مجلسی همسو آن هم در دوران قدرتش ناتوان مانده است.

 به عبارت بهتر چه مجلس چهارم در دولت اکبر هاشمی، چه مجلس ششم در زمان دولت اصلاحات، و چه مجلس هشتم در دولت احمدی‌نژاد، عمدتاً متشکل از نمایندگانی بودند که وجه غالب آنان همراهی با دول مستقر بود. این شاید مهم‌ترین پیام انتخابات اخیر است، در بیشتر حوزه‌های انتخابیه کاندیداهایی که خود را حامی دولت معرفی کردند، شکست خوردند.

این خبرگزاری با بیان اینکه برجام نتوانست بهارستان را فتح کند، تصریح می‌کند: تاریخ مصرف برجام به پایان رسیده است! معاهده‌ای که دولتی‌ها دست‌کم ابعاد روانی آن را برای اثرگذاری روی آرای انتخابات می‌خواستند؛ هر چند برجام در به فرجام رساندن آرزوهای انتخاباتی دولت هم ناتوان بود همچنان که پیشتر به روشنی ناتوانی آن در بهبود اوضاع معیشتی مردم نیز به اثبات رسیده بود.

«در حال حاضر هنوز مبادلات بانکی ایران با کشورهای اروپایی برقرار نشده است.» این احتمالاً مهم‌ترین خبر روز جمعه بود، خبری که اسدالله عسگراولادی تاجر با سابقه و عضو اتاق ایران، آن را رسانه‌ای کرد. نارضایتی تجار و فعالان اقتصادی در حالی ادامه دارد که تا پیش از انتخابات مقامات مختلف دولتی مکرراً از رفع تحریم‌ها خاصه در حوزه مالی و بانکی سخن می‌گفتند؛ اظهاراتی که به نظر آقای عسگراولادی بیشتر جنبه انتخاباتی داشت. اخیراً بلومبرگ از تصمیم دولت روحانی برای مبادله پایاپای بنزین در برابر نفت خبر داد؛ خبر نگران کننده‌ای که در واقع شاهدی بود برای اظهارات عسگراولادی.

بررسی گرایش‌های سیاسی چهره‌های راه‌یافته به بهارستان نشان می‌دهد تاکنون اکثریت کرسی‌های بهارستان به اصولگرایان رسیده است، حتی اگر کرسی‌های اصلاح‌طلبان را هم یکسره سهم دولت بدانیم، باز هم حامیان دولت در مجلس آینده در اقلیت‌اند.

مجلس اما تنها برگ ناکامی روحانی نبود، در انتخابات خبرگان نیز تاکنون اکثریت قاطع آرای حوزه‌های انتخابیه به سبد نامزدهای جامعتین ریخته شده است، نه امضای هاشمی و نه حمایت تمام قد روحانی نتوانست ترکیب مجلس خبرگان را دستخوش تغییرات جدی کند؛ ارزیابی‌ها نشان می‌دهد کمتر از سی درصد منتخبین مردم از حامیان رفسنجانی محسوب می‌شوند. دوستان هاشمی و روحانی در خبرگان آینده حتی از امروز نیز مهجورترند؛ به این ترتیب پروژه بازگرداندن هاشمی به صندلی ریاست خبرگان نیز، شروع نشده تمام شد!

نمره مردودی روزنامه اصلاح‌طلب به عملکرد اقتصادی دولت

یک روزنامه اصلاح‌طلب معتقد است: سیاست‌های اقتصادی دولت، امسال نمره قبولی نگرفتند.

روزنامه اعتماد با بیان اینکه «معضل رکود همچنان گریبانگیر دولت است» نوشت: دولت در سال جاری در شرایطی که توقع داشت رشد اقتصادی مانند سال گذشته مثبت شود، غافلگیر شده و با کاهش رشد اقتصادی و منفی شدن دوباره آن روبه‌رو شد.

اعتماد با بیان اینکه دولت زمان کافی را روی سیاست‌های اقتصادی کشور اختصاص نداد، می‌افزاید: با مراجعه به شاخص‌های مختلف، مانند نرخ تورم، بیکاری و رشد اقتصادی می‌توان به میزان توفیق دولت در عرصه اقتصادی و در یک سال گذشته پی برد.

موضع‌گیری مسئولان دولتی در ابتدای سال جاری حاکی از این است که آنها تصور می‌کردند در سال جاری نیز رشد اقتصادی مثبت سال گذشته ادامه یابد و رونق به اقتصاد کشور بازگردد که آمارها حاکی از این است که چنین امری در عمل رخ نداد.تیم اقتصادی دولت به هیچ عنوان عملکرد رضایت‌بخشی نداشت.

این روزنامه خاطرنشان کرد: مردم در مقابل مشکلات اقتصادی به دولت نگاه می‌کنند و انتظار دارند که دولت بتواند از کلیه اختیارات و قدرت خود برای رفع مشکلات معیشتی استفاده کرده و گام‌های جدی برای اصلاحات ساختاری بردارد.

دولت یازدهم هنوز از نزدیک شدن به اصلاحات ساختاری خودداری می‌کند چرا که چنین کاری بی‌هزینه نخواهد بود. دست زدن به اصلاحات ساختاری در ابتدا مشکلاتی ایجاد خواهد کرد و عملی دردناک محسوب می‌شود ولیکن جز این چاره‌ای نیست و هر دولتی که قصد رفع مشکلات  اقتصادی را داشته باشد باید چنین هزینه‌ای را متقبل شود.

برای رشد و توسعه اقتصاد کشور در بلندمدت و افزایش سطح رفاه بخش‌های مختلف مردم، چاره‌ای جز این عمل دردناک نیست و به همین خاطر انجام این کار نیازمند شجاعت و جنگندگی است. در یک کلام، مشکلات ساختاری اقتصاد کماکان پابرجاست و امسال هم گامی مهمی در رفع این مسائل برداشته نشد.

باید منتظر ماند و دید که دولت در سال 1395چه گام مهمی را در اقتصاد برمی‌دارد. در سال 1394 هیچ اقدام موثری توسط دولت در حوزه اقتصاد انجام نشد و نمی‌توان ادعا کرد که دولت امسال در حوزه اقتصاد توانسته موفقیت خاصی داشته باشد. سیاست‌های اقتصادی دولت، امسال نمره قبولی نگرفتند.

شیرزاد: نتایج انتخابات متفاوت از خوش‌بینی ماست

یک روزنامه اصلاح‌طلب تأکید کرد نتایج انتخابات مجلس با فضای خوش‌بینی‌ای که اصلاح‌طلبان داشتند، متفاوت است.

به گزارش «شفاف»، در حالی که عمده روزنامه‌های اصلاح‌طلب و حامیان دولت از پیش‌بینی خود در خصوص نتایج انتخابات مجلس شورای اسلامی و القای پیروزی خود سخن به میان می‌آورند، روزنامه همدلی متعلق به اردوگاه اصلاح‌طلبان تأکید کرد که وضعیت موجود با فضای خوش‌بینی‌ای که اصلاح‌طلبان داشتند، متفاوت است.

این روزنامه در یادداشتی به قلم احمد شیرزاد نوشت: مجموعه اصلاح‌طلبان در مدت کوتاهی که برای تبلیغات داشتند، تلاش خودشان را انجام دادند و فضایی از امیدواری در بین آنها ایجاد شد اما به هر حال نتایج مقداری با آن فضای خوشبینی قبلی که بوجود آمده بود، متفاوت است. در شهرهای کوچک مسئله رأی‌گیری یا گرفتن رأی از مردم بسیار پیچیده است.

این قدر به مردم دروغ گفتید خسته نشدید؟!

دروغ‌های افراطیون هر چند وقت یک بار ابعاد تازه‌ای به خود می‌گیرد.

وبسایت الف در تحلیلی نوشت: در جمع دوستان وقتی پای دروغ‌های شاخدار ناشی از توهم به میان می‌آمد، می‌گفتیم دروغ‌های سبز. وجه تسمیه‌اش هم همه دروغ‌های بامزه‌ای بود که سال 88 آن اهالی مثلاً جنبش در جامعه شایع می‌کردند. یک روز حرف از ساندیس می‌زدند؛ روز دیگر مدعی می‌شدند کاغذپاره‌ای که روی دست گرفته‌اند، نامه فوق محرمانه وزیر کشور وقت به رهبری است! فردایش لیست کشتگان آشوب‌ها را بیرون می‌دادند که بعدتر معلوم می‌شد چند نفرشان زنده هستند و چند نفرشان اصلاً وجود خارجی ندارند و آن یکی هم دروغ گفته که او را دزدیده‌اند؛ یک روز می‌گفتند صندوق از رأی پر بوده و معلوم نشد موسوی چطور قبل از پایان انتخابات فهمیده بود پیروز انتخابات است و اعلام رسمی کرد؛ و خلاصه که لیست دروغ‌هایشان زیاده بلند است و خود مجالی بس طولانی می‌طلبد.

در روزهای اخیر رسول منتجب‌نیا که گویی هنوز در فضای حزب بهم ریخته اعتماد ملی و 88 تحلیل ارائه می‌دهد، در مورد یک میلیون نفری گفته که اصولگرایان در جلسات محرمانه‌شان تصمیم گرفته‌اند آنها را از روستاها به تهران بیاورند تا به نفع ائتلاف اصولگرایان رأی بدهند! این روزها وقت‌ها زیاده شلوغ است سر انتخابات، وگرنه یک حساب و کتابی می‌شد کرد تا دریابیم چند اتوبوس، چند قطار یا چند هواپیما برای انتقال این تعداد آدم لازم است و با توجه به جمعیت‌های نهایتاً چند هزار نفره روستاها، مبداء این سفر چند صد روستا خواهد بود و در نهایت چند کاروان از چند نقطه کشور به سمت تهران گسیل خواهد شد و سطح ترافیک جاده‌های ورودی به تهران چطور خواهد بود؟ با یک حساب ساده می‌توان دریافت که با احتساب گنجایش 50 نفری هر اتوبوس، 20 هزار اتوبوس برای این کارناوالی که جناب منتجب‌نیا خوابش را دیده، مورد نیاز است.

گویا گوینده سخن فوق نمی‌داند همان قدری که در تهران انتخابات برگزار می‌شود، در شهرهای دیگر هم انتخابات هست و رأی یک نماینده شهرستانی با رأی یک نماینده تهرانی تفاوتی ندارد.

اصولگرایان برخلاف دوستان اعتماد ملی و بسیاری از همفکرانشان، ایران را محدود به پایتخت نمی‌دانند و برای همه شهرها و شهرستان‌های کشور برنامه دارند و همان قدر که می‌خواهند در تهران پیروز شوند، همان قدر هم می‌خواهند در شهرستان‌ها و روستاهای کشور انتخابات را ببرند؛ و یک رأی در روستای دور افتاده، برایشان قدر یک رأی در پایتخت ارزشمند است و برای کمک به اصولگرایان نیازی نیست آن یک میلیون نفر به تهران آورده شوند؛ در همان روستایی که هستند، قدر تهرانی‌ها نقش‌آفرین خواهند بود و برای اصولگرایان رأی آن روستازاده اگر برتر از رأی تهرانی‌ها نباشد، پایین‌تر هم نخواهد بود.

«الف» ادامه می‌دهد: حالا البته بعید هم نیست انتخابات که برگزار شد و خبری از آن یک میلیون نفر کذایی مد نظر دوستان نشد، مدعی شوند که چون ما گفتیم و نقشه محرمانه اصولگرایان را مقتدرانه افشا کردیم، از اجرای آن صرف‌نظر کردند. در هر حال، هر انتخاباتی وسط شلوغ‌بازار جنجال‌ها و جدل‌های سیاسی یک موضوعاتی محض انبساط خاطر هم می‌خواهد دیگر!

و نکته‌ای پایانی با همکاران مان در رسانه‌های اصلاح‌طلب؛ اگر این کلام را یک فعال سیاسی اصولگرا گفته بود، من به عنوان کسی که دستی بر رسانه دارد، ترجیح می‌دادم خبرش جایی پخش نشود و آبروی گوینده و حزب و جناحش را با این سطح تحلیل نبرد؛ نه آنکه ذوق کنم و گاف هم حزبی‌ام را قاب کنم و تیتر یک رسانه‌ام بزنم. دلیل دیگرش هم احترام به شعور مخاطبان رسانه‌ام است؛ نمی‌خواهم تصور کنند سهمی برای تعقل آنها قائل نبوده‌ام.


ویرایشخراسان

گزارش به کابینه از وضعیت عجیب کف و سقف مدارس

بر اساس گزارش یک مقام مسئول به مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری اعلام شده که حسب بررسی های صورت گرفته، مشخص شده است که از مجموع حدود 95 هزار مدرسه فیزیکی در کشور که قدمتی بین 1 تا 40 سال دارند، بخش قابل توجهی از  محوطه این مدارس خصوصا مدارس روستایی، فاقد آسفالت مناسب است یا اینکه عایق رطوبتی پشت بام آنها به ترمیم یا ایزوگام مجدد نیازمند است اما بررسی ها نشان می دهد ردیف اعتباری خاص برای آسفالت یا ایزوگام مجدد مدارس در ردیف اعتبارات عمرانی ملی یا استانی آموزش و پرورش وجود ندارد.


مجوز 2 هزار میلیاردی دولت برای خرید بالگرد

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به سازمان مدیریت، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت وزیران و در جهت اجرای بند ج تبصره 19 قانون بودجه سال 1394 کل کشور مبلغ 7 هزار میلیارد ریال از محل منابع ماده 12 قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور در اختیار جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران قرار می ‌گیرد که از این مبلغ، 2 هزار و 800 میلیارد ریال آن باید صرف خرید و تامین بالگرد و تجهیزات امداد هوایی این جمعیت شود.


ویرایشجمهوری اسلامی

طرح لیست انگلیسی بداخلاقی انتخاباتی بود

* یکی از کاندیداهائی که از تهران به مجلس دهم راه یافته می‌گوید: بارها بنده و دوستان تذکر دادیم و گفتیم کسانی که بیش از سه دوره در مجلس بودند، نیایند و به جای چنین افرادی از چهره‌های جدید انقلابی استفاده کنیم ولی گوش کسی بدهکار نبود.

حسن بیادی، در پاسخ به این سوال که علت رای‌آوری لیست امید به‌رغم اتهام به انگلیسی بودن را چه می‌داند، گفت: چنین مسائلی از زیبایی‌های انتخاباتی است. چنین موضوعاتی در همه ادوار انتخاباتی دنیا اتفاق می‌افتد. البته طرح چنین ادعاهایی از بداخلاقی‌های انتخاباتی است.

احترام نمایندگان مجلس نهم به رای مردم در انتخابات

* تعدادی از نمایندگان اصولگرای مجلس نهم با اظهارنظر درباره نتایج انتخابات هفتم اسفند، این نتایج را پذیرفتند. آنها گفتند: نتایج این انتخابات پس از تایید نهائی هرچه باشد مورد احترام همه و موجب خیر و برکت جامعه است.

ولخرجی عجیب شاهزاده سعودی در استرالیا

* ولخرجی شاهزادگان سعودی به خبرهای داغ نشریات خارجی تبدیل شده است. یک شاهزاده آل سعود یک رستوران مجلل سیصد نفره را برای صرف شام دو نفره با همسر خود در سیدنی استرالیا رزرو کرد. «سعود بن خالدالفیصل» که تعطیلات خود را در استرالیا می‌گذراند، همه 300 صندلی یکی از مجلل‌ترین رستوران‌های سیدنی را برای ضیافت شام خود و همسرش رزرو کرد.

سیدنی هرالد نوشت: رستوران «اوبار» که الفیصل رزرو کرده، از رستوران‌های پنج ستاره سیدنی است.

 به نوشته این روزنامه، انواع غذاها و دسرهای گران برای شام شاهانه این شاهزاده سعودی آماده شده بود و وی فقط با همسرش بر سر میز نشسته و به هیچ کس اجازه ورود به رستوران داده نشد. سیدنی هرالد نوشت: شاهزاده سعودی و همسرش تا 3 بامداد در رستوران بودند سپس آنجا را به سوی هتل خود ترک کردند.

توطئه غرب برای جداسازی پاکستان از کشورهای اسلامی

* رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان گفت: غرب درحال اجرای توطئه برای جدا کردن پاکستان از سایر کشورهای جهان است. فضل الرحمن رهبر حزب جمعیت علمای اسلام افزود: آمریکا و متحدانش به بهانه برقراری امنیت به افغانستان و عراق لشکرکشی کردند و در تلاش هستند به سایر کشورهای اسلامی حمله کنند.

وی گفت: غرب درحال توطئه‌چینی برای سلطه بر اقتصاد کشورهای اسلامی است که باید در این زمینه هوشیار بود. فضل الرحمن ادامه داد: ما خواهان برقراری روابط دوستانه با سایر کشورها با حقوق برابر هستیم و اجازه نمی‌دهیم مبنا و شاخص پاکستان که اسلام است تغییر کند.



ویرایشآرمان

پیام مقام معظم رهبری در پی حضور پرشکوه مردم در انتخابات:

مجلس آینده وظایف سنگینی برعهده خواهد داشت

رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی با سپاس از ملت آگاه و مصمم ایران که با لبیک به فراخوان نظام اسلامی و با عزم راسخ و شور و نشاطی به یاد ماندنی مردمسالاری دینی را در چهره درخشان خود به جهانیان نشان دادند، خطاب به مسئولان کشور، سپاسگزاری شایسته از مردم را در انجام خدمت صادقانه خواندند و با تأکید بر پیشرفت همه‌جانبه و درون‌زا به عنوان هدف اساسی خاطرنشان کردند: مجلس آینده وظایف سنگینی برعهده خواهد داشت و امید است که نصاب پاسخگویی در برابر خدا و مردم را همگان در آن مشاهده کنند. به گزارش ایسنا، متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:

«بسم‌ا... الرحمن الرحیم. خداوند دانا و توانا را سپاس که در آزمون بزرگی دیگر، ملت آگاه و مصمّم ایران را به پیروزی رسانید؛ آنان توانستند برای سی و ششمین بار از آغاز انقلاب اسلامی، در انتخاباتی سراسری، با عزم راسخ و شور و نشاط به‌یادماندنی، حضور یابند و سرنوشت کشور را در مقطع قانونی، رقم زنند؛

نمایندگان خود را برای تشکیل دو مجلس پرقدرت و پراهمیت برگزینند و باردیگر مردمسالاری دینی را در چهره‌ درخشان و پراقتدار خود به جهانیان نشان دهند. ایران اسلامی به ملت خود می‌بالد و به استحکام مقرّراتی که این فرصت‌های مغتنم را برای قد برافراشتن و تجدید قوای ملی فراهم آورده است، سر می‌افرازد. اینجانب وظیفه‌ خود می‌دانم که از این لبیک عمومی به فراخوان نظام اسلامی سپاسگزاری کنم و پاداش و هدایت الهی برای مردمی که این جمعه‌ پر کار و پرشکوه را آفریدند مسئلت نمایم. به مسئولان کشور چه انتخاب‌شوندگان برای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان و چه دارندگان مناصب اجرایی در قوای دیگر و چه دیگر مسئولان در سازمان‌ها و نهادها، یادآور می‌شوم که سپاسگزاری شایسته را در خدمت صادقانه به مردم و کشور و نظام اسلامی محقق سازند؛

ساده‌زیستی، پاکدستی، حضور پیوسته در جایگاه مسئولیت، ترجیح منافع ملی بر خواسته‌های شخصی و جناحی، ایستادگی شجاعانه در برابر مداخلات بیگانه، واکنش انقلابی به نقشه‌های بدخواهان و خائنان، منش جهادی در اندیشه و عمل و در یک جمله: کار برای خدا و در راه خدمت به خلق خدا را، برنامه دائمی خویش در دوران این مسئولیت بدانند و به هیچ قیمت از آن تخطی نکنند. روزگار بسیار حساس کنونی، حساسیت و هوشیاری و عزم راسخ همگان بویژه شما مسئولان را می‌طلبد. پیشرفت کشور هدف اساسی است.

پیشرفت صوری و منهای استقلال و عزّت ملی، پذیرفته نیست. پیشرفت، به معنی حل شدن در هاضمه‌ استکبار جهانی نیست و حفظ عزّت و هویت ملی جز با پیشرفت همه‌جانبه و درون‌زا دست‌یافتنی نیست. مجلس آینده درباره‌ این سرفصل‌های مهم، وظایف سنگینی برعهده خواهد داشت و امید است که نصاب پاسخگویی در برابر خدا و مردم را همگان در آن مشاهده کنند. لازم می‌دانم از دست‌اندرکاران برگزاری این انتخابات باشکوه؛ مسئولان اجرایی و نظارتی؛ تأمین‌کنندگان امنیت؛ سازمان رسانه ملی و دیگر دستگاه‌ها و اشخاص مؤثر صمیمانه سپاسگزاری کنم. توفیقات همگان را از خداوند متعال مسئلت می‌کنم. سیدعلی خامنه‌ای- ۹ اسفند ماه ۱۳۹۴


پیام رئیس‌جمهوری به‌مناسبت درگذشت فرج‌ا... سلحشور

دکتر حسن روحانی رئیس‌جمهوری در پیامی درگذشت هنرمند متعهد و توانا مرحوم فرج‌ا...سلحشور را تسلیت گفت و از درگاه خداوند بزرگ، برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی مسئلت کرد. متن پیام حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به این شرح است: «درگذشت هنرمند متعهد و توانا مرحوم فرج‌ا... سلحشور موجب تالم خاطر گردید.

 این کارگردان پرتلاش سینما و تلویزیون علاوه بر آثار انقلابی، در حوزه معارف دینی و تاریخ زندگی انبیاء الهی دارای آثار ماندگاری است. اینجانب مصیبت وارده را به خانواده محترم آن مرحوم تسلیت می گویم و از درگاه خداوند بزرگ، برای آن مرحوم رحمت واسعه الهی و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسئلت دارم.»


اعتراض ایران به عدم صدور روادید از سوی عربستان

مدیرکل سیاسی و امنیت بین‌الملل وزارت خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران نسبت به رفتار خلاف قانون و تبعیض‌آمیز عربستان سعودی در عدم صدور روادید برای هیات ایرانی جهت شرکت در اجلاس مقامات ارشد اعضای سازمان همکاری اسلامی در جده، مراتب اعتراض خود را به مراجع ذیربط اعلام کرده است.حمید بعیدی‌نژاد افزود: هر تصمیمی که بدون مشارکت هیات سیاسی جمهوری اسلامی ایران در جده اتخاذ شود فاقد هرگونه رسمیت و اعتباری خواهد بود.

وی ابراز امیدواری کرد که عربستان سعودی با اتخاذ یک سیاست واقع‌بینانه این امکان را فراهم کند که سازمان همکاری اسلامی به جای پرداختن به موضوعات فرعی به مباحث دارای اولویت جهان اسلام مانند فلسطین، تروریسم ، فرقه گرایی و مشکلات مشترک امت اسلامی بپردازد. اجلاس مقامات ارشد سازمان همکاری اسلامی که پیش نویس اسناد و قطعنامه های اجلاس آینده سران این سازمان در استانبول را آماده می‌کند، امروز و فردا به ریاست ترکیه درجده برگزار می‌شود.


هیات تجاری فنلاند امروز در ایران

هیات تجاری فنلاند امروز به سرپرستی وزیر کشاورزی این کشور به ایران می‌آید. «ایلکا هومانن» مدیر بخش کلین‌تک فنلاند در سازمان «فینپرو» در جمع خبرنگاران گفت: فنلاند کشوری پیشرو در سطح جهانی در زمینه‌ فناوری‌های پاک و دارای رتبه دوم شاخص ۶ ماهه جهانی نوآوری در حوزه فناوری‌های پاک در سال ۲۰۱۴ است که بر این اساس هیات تجاری فنلاند به سرپرستی وزیر کشاورزی این کشور و شرکت‌های فنلاندی فعال در بخش آب، محیط‌زیست و مدیریت امروز به ایران می‌آید.

 وی افزود: ارزش بازار فنلاند فقط در بخش آب در حدود ۵ میلیارد یورو در سال ۲۰۱۴ گزارش شده که حدود ۳۰ درصد از این گردش مالی مربوط به صادرات است. هومانن تصریح کرد: فنلاند قواعد بسیار سختگیرانه‌ای را در تصفیه آب و فاضلاب، سموم مدیریت منابع آب طبیعی و حفاظت از منابع آب در سطح استانداردهای جهانی دارد که می‌تواند دانش فنی خود را به ایران صادر کند.



ویرایششرق

تسلیت مقام معظم رهبری در پی درگذشت مرحوم فرج‌الله سلحشور

دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی درگذشت فیلم‌ساز برجسته و هنرمند متعهد، مرحوم فرج‌الله سلحشور، را تسلیت گفتند. متن پیام مقام معظم رهبری به این شرح است:

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
درگذشت هنرمند برجسته و متعهد مرحوم آقای فرج‌الله سلحشور را به خاندان گرامی و همه بازماندگان ایشان تسلیت عرض می‌کنم. آثار پرآوازه و ماندگار این هنرمند باایمان که مرزهای کشور را درنوردیده و مایه آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران در چشم ملت‌های دیگر گشت، بی‌گمان در شمار حسنات بازمانده از وی و موجب اجر الهی و نام نیک مردمی ایشان خواهد بود ان‌شاءالله. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و علو درجه برای آن فقید سعید و صبر و اجر برای بازماندگان مسألت می‌کنم.

لاریجانی: تجزیه کشورها، یک فتنه برای منطقه است

خانه ملت: علی لاریجانی، رئیس مجلس، روز گذشته در قم با جمعی از نمایندگان پارلمان عراق دیدار و گفت‌وگو کرد. لاریجانی با بیان اینکه دولت عراق، دولت دوست و برادر ما بوده، گفت: در چندسال اخیر گروه‌های تروریستی مشکلات امنیتی بسیاری را برای برخی از کشورهای منطقه از جمله عراق ایجاد کرده‌‌اند که با تلاش و همت گروه‌های عراقی پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است.

 رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه برای ایران وجود یک عراق امن و دموکراتیک دارای اهمیت است، افزود: سیاست کلی جمهوری اسلامی، حمایت از دموکراسی در تمام کشورها بوده البته ما با تجزیه کشورها از جمله عراق و سوریه مخالف هستیم و این مسئله یک فتنه برای منطقه است. او ادامه داد: به‌هم‌ریختگی در منطقه به‌ویژه در عراق و سوریه تنها به‌نفع دشمنان اسلام و رژیم صهیونیستی است. ما به‌دنبال رقابت‌های خرد و کوچک کودکانه در منطقه نیستیم بلکه استراتژی جمهوری اسلامی از نخست اتحاد استراتژیک امت اسلامی بوده است.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    0 0
    مرگ بر آل سعود
  • علی ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۴/۱۲/۱۰
    0 0
    مشرق جان هرچه دل تنگت میخوادبگو!!!!!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس