به گزارش مشرق، محوطه ي موسوم به «حرم شريف» توسط ديوارهايي قطور که قدمت آن ها به اوايل دوران خلافت عثماني مي رسد محصور شده است. گفته مي شود که عمر «حرم شريف» به پيش از زمان تاسيس شهر« بيت المقدس» برمي گردد و در حقيقت اين شهر بر گرداگرد «حرم شريف» بنا شده است .
اين شهردر مقاطعي از تاريخ به تصرف پيامبر خدا حضرت« سليمان ابن داوود»(علي نبينا و عليه السلام) درآمد و پايتخت حکومت الهي ايشان بود و بناي عبادتگاهي در محل «مسجدالاقصي» را به آن جناب نسبت مي دهند.مدتي پس از وفات آن پيامبر الهي ، حکومت برپا شده توسط وي بر اثر اختلافات قومش منهدم شد و «حرم شريف» در گذر زمان و حملات حکام جور ويران و فراموش گشت.
در مقطعي يهوديان توانستند با پشتيباني امپراطوري روم ، کنيسه اي را در «حرم شريف» بنا کنند. اين همان کنيسه اي است که «حضرت عيسي»(علي نبينا و عليه السلام) مدت کوتاهي پيش از عروج خود ، به آن حمله برد و بساط دنيا طلبي علماي يهود را بر هم زده و آنان را بر قتل خود مصمم ساخت.(ماجراي کامل اين حمله در انجيل ها آمده است).
اين کنيسه نيز خيلي زود به ويرانه اي بدل شد و تا زمان فتح فلسطين توسط سپاه مسلمانان در شش قرن بعد ، نه مسجدي در کار بود و نه معبدي. مسلمانان ، پس از فتح اين شهر در زمان خليفه ي دوم ، بار ديگر «ـحرم شريف» را بازسازي کردند و مسجدالاقصي را تجديدي بنا نمودند و اين شهر طي 1400 سال گذشته ، از کانون هاي توحيد بوده است.
امروزه محوطه ي «حرم شريف» چون نگيني در قلب شهر بيت المقدس مي درخشد و گرچه در اشغال صهيونيست ها قرار دارد اما همواره به عنوان نمادي از تجديد حيات مجدد حکومت جهاني اسلام ، مسلمانان را به آزادي خود از چنگال قاصبان فر مي خواند.
مشرق ، به بهانه روز جهاني قدس ، تصاوير هوايي منحصر بفردي را از «حرم شريف» منتشر مي سازد.
در اين تصاوير ، مسجدي که داراي گنبد سبز رنگ ، همان «مسجدالاقصي» و مسجد داراي گنبد طلايي رنگ « قبة الصخره » مي باشد.
«حرم شريف» به محوطه اي باستاني اطلاق مي شود که در شهر «بيت المقدس» واقع است. ساختمان دو مسجد معروف جهان اسلام يعني «قبة الصخره» و «مسجدالاقصي» در «حرم شريف» قرار دارد.