به گزارش مشرق به نقل از پرس تي وي، ويليام هيگ، وزير خارجه انگليس اين خبر را در سفر به کابل، پايتخت افغانستان اعلام کرد.
هيگ گفت: "البته ما در بسياري از موارد بازيگر فعالي در گفتوگو با شبهنظاميان طالبان هستيم. ما در هيچ يک از جوانب مربوط به اين مذاکرات نقش ناظر را ايفا نميکنيم."
وي تصريح کرد: "آشتي با افرادي که درگير منازعه نظامي هستند ميتواند بسيار ناخوشايند باشد. در اين شرايط، شما بايد با برخي مسائل ناخوشايند مواجه شويد."
وزير خارجه انگليس افزود، انگليس در پشت صحنه بسيار فعال عمل کرده است.
در حالي وزير خارجه انگليس از مذاکرات اين کشور با طالبان خبر داده است که تنها چند روز پيش امريکا اعلام کرد که واشنگتن در حال انجام گفتوگوهاي مستقيم صلح با شبهنظاميان طالبان است.
اين در حالي است که حامد کرزي چندي پيش شوراي صلح افغانستان را با هدف پيشبرد گفتوگوها با طالبان تشکيل داد و برهانالدين رباني، رئيس جمهوري سابق اين کشور را به رياست اين شورا منصوب کرد.
شوراي تازه تأسيس صلح افغانستان تلاشهايي را براي آغاز گفتوگو با افغانهاي ناراضي و شبهنظامياني که درگير جنگ با دولت بودهاند، انجام داده است.
در همين حال، شوراي صلح افغانستان تمايل خود را براي شنيدن مطالبات مشروع شبهنظاميان اعلام کرده است.
مقامات ارشد امريکا و انگليس درحالي سرگرم انجام مذاکرات صلح با طالبان هستند که در سال 2001 از بين بردن طالبان را از مهمترين اهداف حمله نظامي خود به افغانستان اعلام کرده بودند.
انگليس با اعزام 9 هزار و 500 نيروي نظامي پس از امريکا بيشترين نيرو را در ميان کشورهاي عضور ناتو براي جنگ در افغانستان مستقر کرده است.
انگليس به طور رسمي تأييد کرده است که اين کشور در حال انجام گفتوگوهاي صلح با شبهنظاميان طالبان در افغانستان است.