به گزارش مشرق به نقل از وب دا، سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.
دکتر زهرا عبداللهی افزود: وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را در پیش گرفته و درحال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد.
وی تصریح کرد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی همراه است.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر این که نمک دریا نمی تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کند، گفت: مقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است ضمن اینکه ، این املاح را از سایر منابع غذایی می توان دریافت کرد.
وی با بیان این که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است، ابراز داشت: افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.