کد خبر 53462
تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۷

نمک دریا نمکی است تصفیه نشده که دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین بوده و خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.

به گزارش مشرق به نقل از وب دا، سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت:‌ نمک دریا علاوه برداشتن ناخالصی ها، دارای میزان کم ید و یا حتی فاقد ید است که نیاز روزانه به ید را تامین نمی کند.

دکتر زهرا عبداللهی افزود: وزارت بهداشت ظرف 20 سال گذشته برای کاهش شیوع گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید، سیاست افزودن ید به نمک های خوراکی را در پیش گرفته و درحال حاضر کلیه کارخانجات تولید کننده موظفند ید را به میزان توصیه شده وزارت بهداشت به نمک های خوراکی اضافه کنند زیرا استفاده از نمک یددار تصفیه شده تنها راه رساندن ید به بدن برای انجام اعمال حیاتی که وابسته به این ریز مغذی است، می باشد.

وی تصریح کرد: نرسیدن ید کافی به بدن با عوارض بیشماری شامل گواتر، ناهنجاری های مادرزادی، افزایش موارد سقط ومرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کرولالی مادرزادی، کاهش بهره هوشی همراه است.

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه با تأکید بر این که نمک دریا نمی تواند املاح دیگر مانند منیزیم وکلسیم را تامین کند،‌ گفت: مقدار کلسیم و منیزیمی که نمک دریا به بدن می رساند آنقدر ناچیز است که کاملا قابل چشم پوشی است ضمن اینکه ، این املاح را از سایر منابع غذایی می توان دریافت کرد.

وی با بیان این که تبلیغاتی که به طور گسترده در زمینه نمک دریا در کشور می شود، برخلاف سیاست های وزارت بهداشت است،‌ ابراز داشت:‌ افراد سودجویی که سعی در ترویج مصرف نمک دریا دارند، نه تنها سلامت مردم کشور را به خطر انداخته بلکه موجب برگشت مشکل گواتر، تولد نوزادان با ناهنجاری های مادرزادی و بسیاری پیامدهای زیانبار بهداشتی خواهند بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • امین ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۱
    0 0
    سلام . مشرق، شما دیگه چرا ؟ چند سالی است طب سنتی در بین مردم نفوذ کرده و مردم به مصرف نمک دریا روی آورده اند و من هر جا نزد دکترهایی که بر اساس طب سنتی عمل می کنند می روم و تحقیق می کنم نمک دریا را پیشنهاد می کنند .مردم امروز این نمک ها رو به صورت گسترده از عطاری ها خریداری می کنند. ولی مثل اینکه چند وقتی است نمک دریا از عطاری ها به فروشگاه ها هم رسیده و همین باعث اخطار یکی از زیرمجموعه های وزارت بهداشت شده . متاسفم وزارت بهداشت تا کی می خواد چشمش رو بر روی حقایق ببنده .
  • ستاره ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۱
    0 0
    بهتر است وزارت بهداشت در مورد سرطانزا بودن نمک دریا خودش تحقیق کنه نه اینکه مقالات خارجی را ترجمه کنه وچشم وگوش بسته به اطلاع مردم برسونه نیاکان ما که ازاین مواد تصفبه نشده استفاده میکردند بیشتر سرطان میگرفتند یا ما؟!
  • مصطفي ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۵
    0 0
    با سلام اين دست و پا زدن هاي بي فايده وزارت بهداشت اونا رو بيشتر به باتلاق مي بره با آگاهي بخشي زحمت كشان طب اصيل و سنتي ايراني هرروزه شاهد گرايش بيشتر مردم به آموزه هاي نياكان و بزرگان دين هستيم
  • احمد ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۳
    0 0
    خانم عبدالهی سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی (تریلی هم نمیکشه) شما برید رو نمک خودتون کار کنید که موجبات فشارخون مردم رو فراهم آورده.قدیم غذاشون نون و نمک (دریا) بود فشارخون هم نداشتن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس