کد خبر 53201
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۳

به گفته نايب رييس اتحاديه صادركنندگان زعفران هرچند قيمت زعفران صادراتي از دو هزار و 700 يورو در سال گذشته با 53 درصد كاهش به هزار و 200 يورو رسيده اما همچنان براي كشاورزان ايراني مي‌صرفد كه زعفران بكارند.

به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، در روزهايي كه رقيبان ايران در صادرات زعفران به دليل كاهش قيمت اين محصول شرايط مساعدي را تجربه نمي‌كنند به نظر مي‌رسد فعالان اين بخش در ايران از اين وضعيت نگراني‌ ندارند.

يكي از اين رقباي ايران، افغانستان بوده كه به نظر مي‌رسد اكنون ديگر براي آن‌ها كشت زعفران چندان صرفه‌اي ندارد.

در اين مورد سعيد غفارزاده، نايب رييس اتحاديه صادركنندگان زعفران مي‌گويد: وقتي آن‌ها كشت زعفران را شروع كردند، زعفران كيلويي چهار هزار و 300 يورو بود اما اكنون ديگر با كاهش اين قيمت براي آن‌ها صرف نمي‌كند كه زعفران توليد كنند.

به اعتقاد علي حسيني، نايب رييس انجمن توليدكنندگان و صادركنندگان زعفران خراسان جنوبي نيز با كاهش قيمت زعفران هرچند سود كشاورزان ايراني تامين مي‌شود اما قدرت رقابت از رقباي ايران كم مي‌شود.

غفارزاده در مورد قيمت زعفران به كاهش قيمت زعفران صادراتي ايران از دو هزار و 700 يورو سال گذشته به دو هزار و 700 يورو در امسال اشاره و اضافه مي‌كند: هم‌اكنون زعفران با قيمت كيلويي دو ميليون و 50 هزار تا دو ميليون و 100 هزار تومان از كشاورزان ‌خريداري مي‌شود كه با توجه به اين قيمت‌ها، هرچند در حال حاضر سود صادركنندگان خيلي كم شده اما هنوز براي كشاورزان مي‌صرفد.

غفارزاده يادآور مي‌شود: از سوي ديگر كشاورزان يارانه مي‌گيرند كه به نظر مي‌رسد همان پول براي زندگي آن‌ها كافي است و به همين دليل براي كشاورز همچنان مي‌صرفد و پيش‌بيني نمي‌كنيم كه آن‌ها نوع كشت خود را تغيير دهند.

با وجود اين، محسن احتشام، نايب رييس شوراي ملي زعفران ايران چندي پيش افزايش کاذب قيمت زعفران را دليل از دست دادن بازارهاي هدف زعفران عنوان كرده و گفته بود: پيگيري تشكيل صندوق توسعه صادرات زعفران ايران به ‌منظور جلوگيري از نوسان قيمت اين محصول در بازار با اهميت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس