كارشناسان افغان با بررسي تصميم آمريكا مبني بر اعزام 80 نيروي اطلاعاتي به افغانستان، اين اقدام را تغيير شيوه جنگ از نظامي به اطلاعاتي خواندند و آن را زمينه‌ساز جنگ اطلاعاتي در منطقه بيان مي‌كنند.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، درحالي ‏كه چانه‌زني‌ها بر سر انعقاد و يا رد پيمان استراتژيك ميان افغانستان و آمريكا ادامه دارد و 2 كشور در واشنگتن و كابل سرگرم تدوين مفاد اين پيمان هستند، رسانه‏هاي غربي از اعزام 80 تن از افسران اطلاعاتي آمريكا به افغانستان خبر دادند.
با آن كه به ظاهر علت اعزام اين نيروها، جلوگيري از نفوذ طالبان به درون ارتش و پليس اين كشور اعلام شده است، اما صاحب‌نظران سياسي افغان اين اقدام آمريكا را تحريك برانگيز مي‌خوانند.
با آن كه مقامات نظامي و اطلاعاتي آمريكا به خوبي مي‌دانند كه اعزام مأموران اطلاعاتي به افغانستان و فعاليت آنها در داخل ارگانهاي امنيتي افغان، از نفوذ طالبان در پليس و ارتش ملي اين كشور جلوگيري نخواهند كرد، اما هدف اصلي اقدام سازمان سيا چيست؟

* آمريكا در صدد راه اندازي جنگ اطلاعاتي در منطقه است

رئيس "مركز مطالعات راهبردي و مشورتي افغانستان " بر اين باور است كه آمريكا در نظر دارد جنگ اطلاعاتي در منطقه راه اندازي كند و اين نشان مي‌دهد كه آمريكاييها در صدد تغيير شيوه جنگ در افغانستان و منطقه هستند.
"غلام جيلاني ضواك " افزود: نفوذ مخالفان در پليس و اردوي ملي افغانستان چالش عمده و بغرنجي است ولي اين مشكل با اعزام چند كارمند اطلاعاتي خارجي به افغانستان حل نخواهد شد.
وي اذعان كرد: اعزام نيروهاي جديد در راستاي تغيير سياست‏هاي كاخ سفيد در خصوص جنگ است.

* جنگ اطلاعاتي از درون پايگاه‌هاي نظامي هدايت مي‌شود

رئيس مركز مطالعات راهبردي افغانستان خاطرنشان كرد: هدف اصلي آمريكا ايجاد پايگاه نظامي در افغانستان است و اين پايگاه‏ها تمام فعاليت‏ها را جهت داده و حيطه فعاليت‏ها را مشخص خواهد كرد و جنگ اطلاعاتي مورد نظر آمريكا از همين پايگاه‏ها هدايت خواهد شد.
وي با اشاره به اين‏ كه مردم افغانستان از جنگ اطلاعاتي آمريكا در منطقه نگران هستند، تصريح كرد: مردم افغانستان يقين دارند كه يكي از اهداف غرب در افغانستان زمينه سازي براي جنگ قومي در منطقه و افغانستان است و اگر از چنين هدفي جلوگيري به عمل نيايد، افغانستان به ميدان جنگ ديگري تبديل خواهد شد.
وي با بيان اين ‏كه پايگاه نظامي آمريكا در حال حاضر در برخي از مناطق استراتژيك افغانستان وجود دارد، خاطر نشان كرد: در چند مرحله نيروهاي امنيتي افغان، نظاميان و مربيان خارجي را به گلوله بستند و اين خود به خاطر نفوذ مخالفان مسلح دولت نبود بلكه بيشتربه جهت توهين به مقدسات وارزش‏هاي مردم افغانستان اتفاق افتاد.

* اين اقدام آمريكا، بي اعتباري ارتش افغانستان در منطقه را در پي دارد

وي اظهار داشت: از جانب ديگر استقرار نيروهاي اطلاعاتي آمريكا اين خطر را نيز در پي دارد كه ارتش افغانستان براي اهداف اطلاعاتي آمريكا مورد استفاده قرار گيرد كه پيامد چنين عملكردي بدبيني كشورهاي همسايه و منطقه نسبت به ارتش افغانستان خواهد بود.

* تغيير رويكرد آمريكا از نظامي به اطلاعاتي

"وحيد مژده " يكي ديگر از كارشناسان و تحليلگران مسائل سياسي افغانستان در مورد تغيير رويكرد آمريكا در جنگ افغانستان گفت: آمريكا با شكست گزينه نظامي در افغانستان به گزينه اطلاعاتي روي آورده است.
مژده جابجايي كارگزاران نظامي آمريكا را نشان‌دهنده تغيير در استراتژي اين كشور، از نظامي به اطلاعاتي دانست و گفت: آمريكا ترفندهاي تمامي نخبگان نظامي و اطلاعاتي خود را در افغانستان، يكي پس از ديگري تجربه خواهد كرد.

* شكست گزينه نظامي عامل رويكرد جديد است

اين كار‏شناس افغان افزود: اين جابجايي‏ها نشان مي‌دهد كه گزينه نظامي يك گزينه درست در جنگ افغانستان نبوده و بخش نظامي آمريكا در افغانستان با شكست مواجه شده است و اكنون با تغيير استراتژي جنگ افغانستان، از نظامي به اطلاعاتي، افرادي در افغانستان گمارده مي‌شوند كه فعاليت‌هاي اطلاعاتي را روي دست گيرند.
وي گفت: تمام مقامات تازه گمارده شده، سابقه كار در سازمان سيا را دارند و به نظر مي‌رسد كه آكنون آمريكا در كنار گزينه نظامي، موضوعات اطلاعاتي را نيز وارد گود مي‌كند.
مژده با بيان اين كه اين تصميم آمريكا ( اعزام نيروهاي اطلاعاتي) از تغيير عمده اي در استراتژي اين كشور در جنگ افغانستان حكايت مي كند، گفت: آمريكا با قبول شكست نظامي در افغانستان، در تلاش است تا جنگ اطلاعاتي در افغانستان و منطقه راه اندازي كند.

* خروج نيروهاي آمريكايي از افغانستان، فقط نوعي تغيير جبهه است

مژده خاطر نشان كرد: قرار است آمريكايي‏ها در تابستان امسال، خروج برخي از نيروهاي خود را از افغانستان آغاز كند كه به ظاهر خروج اين نيروها با ايجاد پايگاه نظامي دائمي در افغانستان در تضاد است اما در حقيقت اين مسئله تغيير جبهه نظامي به اطلاعاتي است نه خروج نظامي.
به نظر مي رسد كه اعزام افسران اطلاعاتي آمريكا به افغانستان، بيش از آن كه به منظور جلوگيري از نفوذ طالبان در درون ارگان‏هاي امنيتي افغانستان باشد، به منظور بسترسازي جنگ اطلاعاتي در افغانستان و منطقه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس