کد خبر 5143
تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۴:۱۹

امسال تلويزيون از جعبه جادويي خود چيزي را بيرون آورد که براي خيلي‌ها يک غافلگيري خوب رسانه‌اي بود.

به گزارش مشرق، جوان نوشت: تصور رمضان بدون سريال‌هايش سخت است، ولي امسال تلويزيون از جعبه جادويي خود چيزي را بيرون آورد که براي خيلي‌ها يک غافلگيري خوب رسانه‌اي بود. اين غافلگيري هم چيزي نيست جز يک برنامه خوب زنده تلويزيوني به نام «راز». اين برنامه که اجراي آن برعهده نادر طالب‌زاده مستندساز شناخته شده تلويزيون است هر شب ساعت 23:15 به صورت زنده از شبکه چهارسيما پخش مي‌شود و در آن به بررسي سينماي هاليوود و ايران و همچنين بحث پيرامون موضوعات مختلفي مثل آخر زمان، دوزخ، بهشت، روح و شيطان با حضور کارشناسان و صاحبنظران اين عرصه‌ها مي‌پردازد.

محتواي برنامه
برنامه «راز» جايگزين برنامه «دوقدم مانده به صبح» شده است؛ برنامه‌اي که با اجراي صالح‌علا و بينندگان جانش در اين چند ساله توانسته بود هم مخاطبان خوبي براي خودش دست وپا کند و هم اينکه خلأ برنامه‌هاي خوب فرهنگي در سيما را پرکند. در ابتدا تصور اينکه برنامه‌اي بتواند جايگزين دو قدم مانده به صبح باشد کمي‌ سخت بود و خيلي‌ها با توجه به موفقيت اين برنامه پيش‌بيني مي‌کردند «راز» نتواند موفقيت و اقبال اين برنامه را داشته باشد و با توجه به انتخاب مجري‌اش تصور بر اين بود که در نهايت اين برنامه چيزي خواهد بود مثل برنامه ديروز، امروز، فردا، فقط به شکل فرهنگي‌اش، اما با شروع و گذشت چند شب از اين برنامه به ناگاه نگاه‌ها خود به خود به سوي اين برنامه کشيده شد و «راز» نه اينکه موفقيت دو قدم مانده به صبح را تکرار کرد، بلکه توانست برخلاف آن برنامه هم مخاطبان بيشتري را پاي صفحه تلويزيون بکشاند و هم اينکه بحث‌هاي چالشي‌تر و عمومي‌تري را براي تماشاگر مطرح کند. يکي از حسن‌هاي «راز» در اين است که مخاطب همواره در طول بحث خود را جدا و ناشناخته و عنصري مطرود شده از بحث نمي‌بيند و به نوعي خودش را يکي از اشکال شکل‌دهنده اين برنامه مي‌داند. مثلاً برنامه‌اي که بحث حول محور دوزخ و بهشت است. تماشاگر با اين مفاهيم و واژه‌ها به هيچ وجه بيگانه نيست. يکي ديگر از خوبي‌هاي برنامه در اين است که بحث‌هايي در آن مطرح مي‌شود که عموم مردم با آن در ارتباط هستند و بحث‌ها برايشان قابل لمس است. برخلاف چيزي که در دوقدم مانده به صبح بود که بحث‌ها فقط به درد گروه يا صنف خاصي مثل دانشجويان تئاتر يا نقاشي مي‌خورد، ولي در اينجا بحث‌ها هم کلي است و هم جزئي و هم براي مردم ما ضروري، ‌يعني وقتي در مورد سينما بحث مي‌شود هم به مصاديق عمومي‌ و کارکرد رسانه‌اي اين صنعت در زندگي روزمره توجه مي‌شود هم به مصاديق خاص آن اشاره مي‌شود. «راز» از همين رو و با توجه به اين محتواي بيدارگرايانه و آگاه‌سازانه‌اي که در پيش گرفته به عنوان برنامه‌اي در راستاي خودسازي جمعي به حساب مي‌آيد.
نکته ديگر اين است که مسائل مطرح شده در اين برنامه با شرايط روز هماهنگ هستند. تهاجم رسانه‌اي عليه اسلام و ايران، يک مسأله حاشيه‌اي نيست، بلکه اين جريان با زندگي روزمره همه هموطنان ما مربوط است و حتي ترکش‌هاي آن به زندگي و حريم خصوصي همه ما نيز خورده است.

ساختار برنامه
به لحاظ ساختاري اما کار ضعف‌هايي دارد، دکور برنامه برخلاف مباحث گرمي‌ که در آن صورت مي‌گيرد سردي خاصي دارد و تا حدودي در نگاه اول مخاطب را پس مي‌زند. جذابيت‌هاي بصري برنامه هم به شدت پايين است. زاويه‌هاي دوربين، ‌اندازه نما‌ها و کادربندي تصوير هم فاقد هرگونه خلاقيتي است. هر چقدر که بحث‌هاي مطرح شده در برنامه مخاطب را سر ذوق مي‌آورد، کارگرداني کار کسالت‌آور و خسته‌کننده است. آيتم‌هاي پخش شده در برنامه هم کم‌تنوع است. نکته مهم ديگري هم که وجود دارد ساعت پخش نامناسب اين کار است. همانطور که گفته شد چون مباحث مطرح شده در اين کار براي عموم مردم جذاب است ضروري است که بازنگري در ساعت پخش آن هم بشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس