به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمدجواد محمدزاده پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری هفته محیط زیست با اعلام این خبر گفت: در سال جاری و در برنامه پنجم اعتبارات خوبی برای محیط زیست در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال وزارت نفت مکلف شده یک سوم کل اعتبار حاصل از فروش گازهای تولیدی در میادین نفتی را صرف طرحهای حفاظت از محیط زیست کند.
وی افزود: همچنین اعتبارات تملک دارایی همه استانها و زیرساختهای شهرک صنعتی برای حل معضل پسابها اختصاص داده شود.
به گفته وی، دو میلیارد دلار اعتبار نیز از تسهیلات صندوق توسعه ملی برای حمل و نقل عمومی و قطارهای شهری اختصاص داده شده است.
محمدی زاده یادآور شد: پنجشنبه هفته آینده تهران کانون زیست محیطی 10 کشور منطقهای عضو اکو است و جایزه بینالمللی محیط زیست و صنعت سبز نیز از طرف اکو به یکی از کارخانجات ایران تعلق گیرد.
وی افزود: سند ملی محیط زیست نهایی و قطعی شده و فقط منتظر تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم.
رئیس سازمان محیط زیست یادآور شد: در سال 89 لیست آلایندههای 4 هزار و 157 واحد صنعتی تهیه و به سازمان مالیاتی تقدیم شد.
به گفته وی، در سال جاری طرح همیار محیط زیست با استفاده از پتانسیل دانشآموزان در 11 استان کشور اجرایی میشود و در تهران فردا این طرح آغاز می شود.
محمدی زاده اظهار داشت:همچنین امسال مجوز ایجاد 130 واحد محیط بانی، 40 اداره و نماینده محیط زیست، 12 مرکز تحقیقات زیست محیطی، ارتقاء آموزشکده محیط زیست دانشکده و ایجاد پژوهشکده زیست محیطی در سطح کشور گرفته شده است.
وی با بیان اینکه ارتقاء آگاهیهای عمومی از برنامههای سازمان محیط زیست است افزود: ایجاد نظام اطلاعات زیست محیطی در سطح منطقه و ملی، برنامه زیست بومی برای دریاچه ارومیه، راهاندازی صندوق ملی محیط زیست و ارزشگذاری تالابها و جنگلها از دیگر برنامههای این سازمان است.
به گفته محمدی زاده، سطح مناطق حفاظت شده کشور از سال 88 که معادل 6/7 درصد از سطح کشور بوده به 11 درصد در سال 89 رسیده که یک درصد بیش از تعهد کشور تا سال 2012 است.
وی افزود: در سفرهای استانی بیش از 200 مصوبه زیست محیطی تصویب شده و در سال جاری حدود 200 گزارش ارزیابی بررسی شده در حالی که این گزارشها در سال 83، 13 مصوبه بود.
رئیس سازمان محیط زیست اظهار داشت: در سال 89 آزمایشگاههای معتمد طرف قرارداد محیط زیست 20 درصد افزایش داشته که پیش بینی میشود امسال این افزایش به 50 درصد برسد. همچنین در سال گذشته در ایستگاه پایش هوا و آب 10 درصد افزایش داشتیم که پیش بینی میشود امسال این مقدار به 20 درصد برسد.
محمدی زاده از طرحهای جامع کاهش آلودگیها، ریزگردها و پسماندها و آب و خاک در پایان سال گذشته خبر داد.
وی افزود: در ارتباط با حفاظت از جنگل و تثبیت شنهای روان اقدامات خوبی در کشور صورت گرفته است.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به اینکه کشورهای در حال توسعه متعهد به کاهش گازهای گلخانهای در پیمان کیوتو نیستند رویکرد سازمان به این موضوع چیست، افزود: اگرچه ایران برای کاهش گازهای گلخانهای تعهد رسمی ندارد ولی این به معنی عدم تعهد نیست و با توجه به اینکه ما عضو پیمان کیوتو هستیم بایستی در این راستا تلاش کنیم کما اینکه در کنوانسیون وین و مونترال ایران به عنوان کشور پیشرو در کاهش مواد ناسازگار با لایه اوزون معرفی و تقدیر شد.
محمدیزاده در خصوص کاهش ریزگردها افزود: در کشور عراق حدود 300 تا 500 هکتار برای بیابانزدایی کلنگ زده شده است و از آذرماه حدود یک میلیون هکتار از بیابانهای این کشور توسط کارشناسان ایرانی تثبیت میشود.
وی با بیان اینکه وزیر محیط زیست عراق فردا به ایران میآید اظهار داشت: در مذاکرات با وی تصمیم داریم تثبیت بیابانهای عراق را به سالی حدود 200 هزار هکتار برسانیم.
رئیس سازمان محیط زیست در خصوص طرح تحقیق و تفحص از این سازمان که در مجلس مطرح شد، افزود: این طرح از سال 88 نیز مطرح شده بود و رسیدگی شد و نمایندگان در آن زمان اعلام کرده بودند که قانع شدهاند و اینکه طرح رسیدگی شده مجدداً در صحن مطرح شود کاری خلاف آییننامه است ولی با این حال ما چون تحقیق و تفحص را حق مجلس میدانیم از آن استقبال میکنیم.
وی در خصوص پنج ساله شدن طرح معاینه فنی خودروها افزود: از محیط زیست که مرجع صالح نظر دهنده در این زمینه است و همچنین موسسه استاندارد نظرخواهی نشده و محیط زیست کاملاًً با این طرح مخالف است و چنانچه فراکسیون محیط زیست مجلس در طرح دو فوریتی خود درباره این طرح را تجدید نظر نکند دولت اقدام خواهد کرد.