به گزارش مشرق به نقل از مهر، با حضور معاون اول رئیس جمهور، مراسم معارفه محمد علی آبادی به عنوان سرپرست جدید وزارت نفت تا ساعاتی دیگر در سالن شهید بهشتی این وزارتخانه برگزار می شود.
پیگیریها نشان می دهد که سیدمسعود میرکاظمی وزیر سابق نفت در این مراسم تودیع و معارفه به چندین دلیل حاضر نخواهد شد.
رئیس جمهور 24 اردیبهشت ماه امسال در اجرای ماده 53 قانون برنامه پنجم مصوب مجلس شورای اسلامی و مصوبه هیئت وزیران در نامه جداگانهای پایان مسئولیت سید مسعود میرکاظمی در وزارت نفت را اعلام کرده بود و شخصا مسئولیت این وزارتخانه را به عنوان سرپرست پذیرفت.
رئیس کابینه دولت دهم در مجموع 18 روز به عنوان سرپرست وزارت نفت به طور مستقیم فعالیتهای این بنگاه اقتصادی را بر عهده گرفت، در نهایت در آخرین ساعات اداری پنج شنبه 12 خرداد ماه و همزمان با افزایش تذکرات قانونی دستگاههای مختلف همچون مجلس شورای اسلامی، محمدعلی آبادی را به عنوان سرپرست جدید نفت معرفی کرد.
یکی از مهمترین دلایل غیبت امروز میرکاظمی در مراسم معارفه علی آبادی به عنوان سرپرست وزارت نفت، آن است که اگر قرار است تودیع و معارفه ای برگزار شود باید این مراسم بین سیدمسعود میرکاظمی وزیر سابق و محمود احمدی نژاد سرپرست این وزارتخانه انجام شود.
از سوی دیگر، در هفته های گذشته یکی از مهمترین نگرانی های کارشناسان و فعالان اقتصادی نفوذ "جریان انحرافی" به صنعت نفت کشور بوده که با برکناری سیدمسعود میرکاظمی، این نگرانی ها دو چندان شده است.
در این باره برخیها نوشته اند که در دیدار میرکاظمی با احمدی نژاد پیش از برکناری، وزیر سابق نفت مسایلی درباره جریان انحرافی مطرح و نسبت به این موضوع هشدار میدهد اما رئیس جمهور به میرکاظمی می گوید پس چرا تا الان در نفت مانده اید که وی در پاسخ می گوید مصلحت این بوده است.
برهمین اساس، گفته میشود پس از این جلسه بوده که احمدی نژاد تصمیم به کنارگذاشتن میرکاظمی از وزارت نفت میگیرد و بلافاصله پروژه ادغام نفت در نیرو را کلید میزند؛ پروژهای که رفته رفته رنگ باخته و گویا به زودی منتفی میشود.
در این میان، خودداری میرکاظمی از همکاری با جریان انحرافی در نفت فوقالعاده هوشمندانه و در نوع خود، قابل تقدیر و قدردانی است که پست وزارت هم نمیتواند ارزشها را زیرپا بگذارد؛ ارزشهایی که در برخی دستگاهها به آنها بی توجهی شده است.
اجرای طرح تولید ضربتی بنزین در صنایع پتروشیمی، تعیین تکلیف قرارداد طرح توسعه میادین مشترک نفت و گاز و به ویژه فازهای پارس جنوبی، خودکفایی و صدور نخستین محموله بنزین صادراتی ایران به بازارهای جهانی و راه اندازی سامانه الکترونیکی کالا برخی از دستاوردهای میرکاظمی در وزارت نفت است.
گفته می شود سید مسعود میرکاظمی به دلیل عضویت در هیئت علمی دانشگاه، علاقه مند به پذیرش مسئولیتهای اجرایی نبوده و درصدد انجام امور علمی در دانشگاه و مراکز آموزش عالی کشور است.
میرکاظمی دارای دکترای مهندسی صنایع از دانشگاه تربیت مدرس است که پیشتر به عنوان وزیر بازرگانی در دولت نهم، رئیس مرکز بررسی سیستمها و افزایش بهرهوری، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان اتکا وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس دانشگاه شاهد و رئیس مرکز مطالعات بنیادی در دولتهای مختلف مشغول به کار بوده است.
محمد علیآبادی هم پیشتر به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو در دولت دهم از سوی رئیس جمهور معرفی شده بود که موفق به کسب رای اعتماد از نمایندگان مردم در خانه ملت نشده بود.
معاونت عمرانی شهرداری تهران، عضویت در هیئت مدیره مترو، معاون رئیس جمهور، ریاست سازمان تربیت بدنی، رئیس کمیته ملی المپیک، قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان شیلات و مشاور رییس جمهور در امور زیربنایی از مهمترین مسئولیتهای اجرایی محمد علی آبادی در دولت نهم و دهم است.