مديرعامل شرکت مادرتخصصي توانير با تاکيد بر اينکه قيمت برق با شيب ملايم و پلکاني افزايش خواهد يافت اعلام کرد جرايم سختگيرانه‌اي براي پرمصرفها اعمال مي‌شود.

به گزارش مشرق، همايون حائري در گفتگو با مهر با بيان اينکه هنوز سناريوي تغيير قيمت برق در اختيار وزارت نيرو قرار نگرفته است، گفت: وزارت نيرو بسته پيشنهادي خود براي قيمت برق را در قالب هدفمند کردن يارانه ها به دولت ارايه داده اما هنوز قيمت برق براي ما مشخص نشده است. برهمين اساس، زماني که اين رقم مشخص شد، در قبوض برق اعمال مي شود.
مديرعامل توانير افزود: قيمت برق، آرام و با شيب ملايم و پلکاني افزايش مي يابد؛ ولي مشترکاني که الگوي مصرف را رعايت نکنند، جريمه خواهند شد.

تدابير براي پرمصرفها
حائري با بيان اينکه هم اکنون نرخ برق در کشور بسيار ارزان است، تصريح کرد: هيج جاي دنيا برقي به ارزاني ايران ندارد. بر همين اساس براي کاهش مصرف اعمال مديريت مصرف ضروري است هرچند تنها مديريت مصرف جواب نمي دهد و در کنار آن بايد قيمت برق منطقي شود که اميدواريم با هدفمند کردن يارانه ها به اين هدف دست يابيم.
وي با انتقاد از تبديل مصرف زياد برق به عادت گفت: بالا بودن مصرف پيک روز شبکه را دچار مشکل مي کند. از سوي ديگر، وضعيت استفاده از کولرها نيز نگران کننده است؛ چراکه کولرهاي گازي با توجه به مصرف بالاي برقي که دارند به صورت اقساط هم در اختيار مردم قرار مي گيرد و همه جا مصرف مي شود.
مديرعامل توانير بر استفاده صحيح از کولر تايکد کرد و ادامه داد: در برخي موارد مشاهده مي شود که دو تا سه کولر گازي در يک اتاق کوچک مورد استفاده قرار مي‌گيرند و در مقابل براي کنترل درجه حرارت، پنجره ها باز گذاشته مي شود. اين خطر بزرگي است. بنابراين بايد قيمت اصلاح شود تا مصرف بهينه شود.
وي ادامه داد: ارزان بودن قيمت برق در کشور و در مقابل استفاده نا درست از آن سبب شده فشار زيادي به شبکه برق وارد شود و هر چند صنعت برق هيچگاه به دنبال محدود کردن برق خانوارها به دليل افزايش مصارف نبوده اما با توجه به مشکلات موجود و نياز مناطق مختلف کشور به برق به ناچار بايد قيمت آن را منطقي کرد تا مصرف نيز منطقي شود.
حائري از تدوين بسته اصلاح الگوي مصرف برق خبر داد و اظهارداشت: از آغاز ماه مبارک رمضان، شرکتهاي توزيع برق وارد مدار جمع آوري لامپهاي مدادي و التهابي از سطح بازار شده اند و لامپهاي کم مصرف را جايگزين کرده اند.

مديرعامل توانير: يک لامپ 1000 واتي به اندازه 100 لامپ کم مصرف است
وي در خصوص علت خاموشي‌هاي پراکنده شبکه برق در زمان اوج مصرف تابستان 89 گفت: امسال بيشترين مشکلي که وزارت نيرو با آن دست و پنجه نرم کرد، گرماي زودرس بود. براساس سالهاي قبل، گرما از اواسط تيرماه و در بدترين حالت از اواخر خردادماه در کشور شروع مي شد. اما امسال دوره گرم سال از خرداد شروع شد و همين موضوع باعث بروز مشکلاتي در شبکه برق کشور شد.
حائري گفت: در همين راستا تعميرات واحدهاي توليدکننده برق از مهرماه 88 شروع شد و تا آخر خردادماه ادامه داشت. يعني تعميرات واحدهاي نيروگاهي در خردادماه نيز صورت گرفت، اين تعميرات باعث شد که اين واحدها بتوانند در مدار قرار گيرند و برق توليد کنند.
وي تصريح کرد: برنامه ريزي وزارت نيرو براي تعميرات نيروگاهي در سال جاري، اين بود که حجم تعميرات زيادتر شود. بر همين اساس، همکاران صنعت برق بسيج شدند تا تعميرات را زودتر از سالهاي قبل به پايان رسانند. بنابراين تعميرات نيروگاهي در ارديبهشت ماه پايان يافت، بنابراين با گرم شدن هوا در خردادماه، صنعت برق از رشد مصرف به دليل گرماي هوا غافلگير نشد و توليد توانست پاسخگوي نياز مصرف باشد.
حائري گفت: گرماي هوا نه تنها در ايران بلکه در دنيا بي سابقه بود و مهمتر از آن، استمرار داشت؛ به نحوي که در برخي نقاط کشور، هوا 3 تا 4 درجه نسبت به سالهاي قبل گرمتر بود، بطوريکه گرماي هوا در برخي مناطق باعث از بين رفت سيم هاي برق و کاهش توان با وجود توليد کامل شد.
وي در توضيح اين مطلب افزود: ميانگين دماي ترانس براي هواي گرم 30 درجه سانتي گراد است، يعني در طول ساعات شبانه روز اگر درجه حرارت تا 30 درجه بالا رود، ظرفيت اين ترانس مي تواند پاسخگو باشد، ولي اگر به يکباره گرما افزايش يابد، باعث داغ شدن بدنه سيم هاي انتقال مي شود و در نتيجه مقاومت ايجاد شده ، افت ولتاژ بروز کند. اين امر کاهش توان انتقال برق به شبکه توزيع را سبب مي شود.
حائري با گلايه از حضور کولرهاي گازي در مناطق عادي کشور گفت: امسال کولرهاي گازي حداقل 30 درصد مصرف پيک برق کشور را به خود اختصاص دادند. اين رقم بالا و معادل 13 تا 14 هزار مگاوات برق است. بنابراين همکاران صنعت برق، تابستان تاريخي را پشت سر گذاشنتد.
وي به فروپاشي شبکه برق روسيه و ايتاليا بر اثر گرماي زياد و استمرار آن خبرداد و گفت: اگرچه در روزهاي محدودي، ايران نيز دچار مشکل و خاموشي هاي بي برنامه در شبکه برق کشور شد، اما در پيک بار شب ذخيره وجود داشت.
مديرعامل توانير گفت: گرماي هوا، استمرار آن و کولرهاي گازي باعث شد که پيک روز از پيک شب سبقت گيرد. اين درحالي است که ساليان گذشته، تنها پيک شب داشتيم و در تبليغات تلويزيوني عنوان مي شد که مردم از ساعت 7 تا 11 شب صرفه جويي کنند؛ اما امسال پيک مصرف از 11 صبح با روشن شدن کولرهاي گازي آغاز مي شد ، بنابراين پيک روز از پيک شب بالاتر مي رفت.
وي اظهار داشت: همکاران صنعت برق از 11 صبح تا 11 شب مشغول به کار بودند و شبکه برق نيز، فرصت استراحت نداشت. يعني سيم، ترانس و تجيهزات صنعت برق 12 ساعت تحت استرس گرماي بيش از حد مشغول به کار بودند.

ورود واحدهاي جديد به مدار توليد برق
مديرعامل توانير گفت: از پيک سال گذشته تا پيک سال جاري قرار بر اين بود که 3 تا 4 هزار مگاوات به ظرفيت شبکه برق کشور اضافه شود. اين ظرفيت، قدرت نامي است؛ ولي متناسب با تغيير شرايط آب و هوايي و ارتفاع از سطح دريا، تغييراتي در قدرت توليدي به وجود مي آيد.

خروج اضطراري واحدهاي توليدي
حائري گفت: تمامي 400 واحد توليد برق، تابستان امسال در شبکه قرار داشت و اين در طول تاريخ صنعت برق کم سابقه است. بنابراين خروج اضطراري در حد بسيار بسيار کم اتفاق مي افتاد.
وي تاکيد کرد: استاندارد خروج اضطراري واحدهاي نيروگاهي کشور بهتر از متوسط استانداردهاي جهاني و در حد کشورهاي پيشرفته است. البته طبق برنامه، وزارت نيرو تا پايان دولت دهم، خروج اضطراري واحدهاي توليدي برق و عناصر شبکه از 16.6 به 11.6 درصد مي رساند.
حائري گفت: ممکن است اين سوال مطرح شود که چرا با وجود تمامي واحدهاي توليدي برق در شبکه، خروج اضطراري صفر نشده است، در پاسخ بايد گفت که با گرم شدن درجه حرارت، ظرفيت توليد واحدها پايين مي‌آيد و اين امر بخشي از خروج اضطراري محسوب مي شود.

ذخيره شبکه برق
وي ذخيره شبکه برق کشور را مطلوب ارزيابي کرد و گفت: هر چند هم اکنون ذخيره در شبکه برق وجود دارد اما برابري توليد با مصرف در زمان پيک ذخيره سازي را با مشکل مواجه مي کند و اين درحالي است که بايد ذخيره مطمئني براي شبکه برق کشور فراهم شود و سال به سال نيز افزايش يابد؛ به نحوي که ظرفيت نامي ذخيره حداقل 20 درصد کل ظرفيت شبکه برق کشور باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس