به گزارش مشرق به نقل از الف، فهرستي که معاونت نظارت مجلس شوراي اسلامي اخيراً منتشر کرده نشان ميدهد از زمان شروع به کار مجلس هشتم در هفتم خرداد ماه ???? تا ششم خرداد ماه ????، بيشترين تذکرات نمايندگان مجلس از نظر تعداد، به محمود احمدينژاد، رئيس جمهور بوده است.
اين فهرست همچنين نشان ميدهد از نظر ‹تعداد تذکر به نسبت روزهاي مسئوليت›؛ نيز محمود احمدينژاد بيشترين تعداد تذکرات را از نمايندگان مجلس دريافت کرده است.
پس از رئيس جمهور، بيشترين تذکر نمايندگان (به نسبت تعداد روزهاي مسئوليت يک وزير) به نامجو وزير نيرو و بهبهاني وزير راه و ترابري بوده است. کار اين دو وزير در طول مجلس هشتم استيضاح هم کشيده شد که در نتيجه آن بهبهاني از وزارت راه عزل و نامجو با اختلاف يک راي همچنان وزير نيرو باقيماند.
بر اساس اين فهرست، کمترين تعداد تذکر برحسب ايام مسووليت را آقايان محسني اژهاي وزير اطلاعات، عباسي وزير تعاون و الهام وزير دادگستري از نمايندگان مجلس هشتم دريافت کردهاند.
مطابق ماده ??? قانون آيين نامه داخلي مجلس شوراي اسلامي در جهت اجراي اصل ?? قانون اساسي، نمايندگان ميتوانند به رئيس جمهور و وزيران تذکر دهند. هيات رئيسه مجلس، تذکر را به رئيس جمهور يا وزير مربوطه ابلاغ و خلاصه آن را در جلسه علني مجلس عنوان مينمايد.
لازم به ذکر است تعداد کم يا زياد تذکرات نمايندگان به يک وزير الزاماً به معني موفقيت يا عدم موفقيت وزير مربوط نيست چرا که ماهيت کار برخي وزرا نظير وزراي دادگستري کمتر به تذکر نمايندگان نياز پيدا ميکند و برعکس ماهيت مسئوليت برخي وزرا نظير نيرو، راه، آموزش و پرورش، بهداشت و درمان که مسووليت آنها به ارايه خدمات به عموم مربوط مي شود، تذکر بيشتري را از سوي نمايندگان جلب ميکنند.
فهرست منتشره از تذکرات نمايندگان به مسوولان اجرايي کشور طي ? سال اول مجلس هشتم همچنين نشان ميدهد در طول اين ?سال، مسووليتهاي ارشد در قوه مجريه تا چه حد متزلزل بوده است و برخي وزارتخانهها چقدر شاهد رفت و آمد چهرههاي جديدي به عنوان وزير بودهاند.