به گزارش مشرق، پايگاه اطلاع رساني حضرت آيت الله العظمي بهجت(رحمةالله عليه) نوشت: حضرت آيت الله بهجت (اعلي الله مقامه الشريف) از جمله نکاتي که در زمينه اخلاق مطرح ميکردند و نسبت به آن عنايت داشتند اين بود که ميفرمودند: در همه کارها، اول از همه، مواظبت کنيد آن چه را که يقين داريد، عمل کنيد! تا آنچه را که نميدانيد خداوند متعال به شما عطا فرمايد.
اين بيان ايشان برگرفته از رواياتي است که از رسول اکرم (صلوات الله عليه و آله) و اهل بيت (عليهم السلام) به ما رسيده، که نمونه آن از پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) اين است که فرمودند: هر کس به آنچه مي داند عمل کند، خداوند اين ارث را باقي مي نهد که آن چه را نمي داند، به او مي آموزد.
اهل بيت (عليهم السلام) مي فرمايند: شما آنچه را علم داري عمل کن خداي تعالي آن چه را علم نداري به شما خواهد داد. اين يک نکتهاي ظريف است که ما آن چه را که از مسلمات دين است و روشن؛ وقتي به عمل آراستيم، نتيجه اين عمل صالح نيل به علم الهي است که بس با ارزش و قيمتي است.
خيلي آقاي بهجت حرف نميزدند و دائمالذکر به نظر ميآمدند. ايشان گاهي به مناسبتي چيزي ميگفتند يا به ديگري ميگفتند، و ما هم بايد حواسمان جمع مي بود که سريع مطب را بگيريم و استفاده کنيم.
گاهي در ضمن لطايفي، نکات خيلي ظريف و دوستداشتني را که متناسب با حال طرف بود بيان ميکردند. يک روزي، شخصي در صحن مطهر حضرت معصومه (سلام الله عليها) به آقا برخورد کرده بود. به آقا گفته بود که حضرت آقا من خودم را گم کردهام؛ ميخواهم خودم را پيدا کنم، چکار کنم؟ آيت الله بهجت(رحمةالله عليه) فرموده بودند که برو در آن صحن يک اتاق و دفتري است به نام دفتر گمشدگان. بگو: من خودم را گم کرده ام، تا که در بلندگو شما را صدا کنند، ببينيد آيا پيدا ميشويد يا نه!