به گزارش مشرق، فارس به نقل از انجمن دفاع از قربانيان تروريسم خاورميانه نوشت، در سند اقدامات منافقين عليه امنيت داخلي عراق که سروان حسن شاکر عباس، مديريت پليس «ديالي» در منطقه الخالص، طي نامهاي خطاب به مرکز هماهنگي مشترک نيروهاي عراقي و آمريکايي نوشته است، سازمان ايراني مجاهدين خلق (منافقين)، مستقر در پادگان اشرف، در شمال شهر«خالص»، مهمترين عامل ناامني و بيثباتي در استان ديالي دانسته شده و از جمله اقدامات مجاهدين(منافقين) به مواردي همچون وارونه جلوه دادن وضعيت سياست داخلي و خارجي، وابسته نشان دادن دولت عراق به ايران، تلاش براي گردهمايي تجمعات عشايري و سياسي بزرگ و جلب آرا و تقسيمبندي آن به منظور تضعيف دولت مرکزي و تضعيف حکومت محلي استان ديالي و بياعتبار کردن آن با هدف پشتيباني از استاندار سابق، عبدالله الجبوري (يکي از مهمترين عناصر حامي پادگان اشرف) و نيز زمينه چيني براي پيروزي وي در انتخابات پيشروي شوراهاي استانداري اشاره شده است.
در اين سند آمده است که سازمان مجاهدين خلق (منافقين)، با کنترل احزاب سياسي در استان ديالي، در پي دستيابي به اهداف سياسي خود در ابعاد مختلف است. با توجه به اينکه استان ديالي نزديکترين استان به مرزهاي ايران و نيز مرکز تصميمگيري سياسي در عراق است، سازمان مجاهدين خلق (منافقين) تلاش ميکند تا از طريق مشارکت دادن بيش از 2000 نفر از عشاير و شخصيتهاي فرهنگي و مقامات سياسي داخل و خارج کشور به حضور خود در عراق جنبه قانوني ببخشد و نقش سازمان را در بين مردم عراق پررنگ کند.
شيوخ دهه 90 نماينده اکثريت شيوخ استانهاي فرات مياني(نجف، کربلا، حله، ديوانيه و سماوه) و جنوب عراق هستند (شيوخ دهه 90 اصطلاحي است که عراقيها آن را به کنايه در مورد شيوخ و رؤساي دستنشانده مراکز امنيتي و اطلاعاتي صدام به کار ميبردند. صدام آنها را در مقابل ملت عراق و مردم کشورهاي منطقه به خدمت گرفت تا تودهها را بسيج کنند) در زمينه نظامي اطلاعات موجود حاکي از آن است که شيوخ دهه 90 تلاش ميکنند تا نيروي نظامي جديدي، متشکل از 15000 نفر از عشاير اللهيب، بنيزيد، العبيد، العزه، المجمع، الکرخيه، الداينيه، الحياليه، الجنابيه و تمامي روستاهاي اطراف پادگان اشرف تا منطقه العظيم، جانشين نيروهاي امنيتي فعلي در استان ديالي شود. از لحاظ سياسي نيز اجماع بر انتخاب عناصر موافق و طرفدار حضور سازمان مجاهدين خلق(منافقين) در زمينهاي ديالي، قانوني جلوه دادن آن و نيز بسيج تودههاي مردمي و سياسي در داخل و خارج از عراق در پشتيباني از اين سازمان است. بهترين شاهد اين مدعا حضور نماينده اتحاديه اروپا در کنفرانس اخير است.
بنا به گزارش اين سند، مهمترين احزاب شرکتکننده در اين کنفرانس جبهه العراقيه للحوار الوطني، مؤتمر اهلالعراق، الحزب الاسلامي العراقي، مجلسالحوار الوطني، حزب العداله لترکمان العراق و حزب الوحده الاسلاميه و مهمترين شخصيتها محمد الدايني و حسام العزاوي از جبهه العراقي، صالح المطلک از حزب الحوار الوطني و حسين الزبيدي و طه عزيز از حزب الاسلامي العراقي بودهاند.