به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت الله العظمي خامنه اي، احمد توکلي نماينده تهران و رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي در مطلب منتشر شده در اين پايگاه نوشت:
سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي در جمع نمايندگان مجلس حاوي چند محور بسيار مهم بود که به آن اشاره ميکنم:
سناريوي دشمن
?) از مبارزه با استکبار به هيچوجه نبايد غفلت کنيم؛ چراکه دشمني آنها بهطور جدي با ما و همه مسلمانان و مستضعفان جهان ادامه دارد. بعد از آن سناريوي دشمن براي ضربهزدن و تضعيف ما را يادآور شدند که توجه به آنها بسيار حائز اهميت است.
اين موارد عبارت بود: اخلال اقتصادي، اختلافافکني و رسوخ تفکرات الحادي که موارد بسيار مهم و خطرناکي است. البته تأکيد داشتند که جمهوري اسلامي کفايت مقابله با اين حملات را دارد، به شرط آن که غرور و غفلت به سراغ ما نيايد.
البته تشکر ايشان از مواضع ضداستکباري مجلس حاکي از آن بود که نمايندگان مردم در اين عرصه کارنامه قابل قبولي داشتند.
رهبر انقلاب اسلامي با اشاره به اينکه انتخابات براي ما يک پرچم افتخار است و بايد از تعرض قدرتطلبان و سودجويان در امان باشد، نزديک شدن به صاحبان قدرت و ثروت را براي تأمين نمايندگي در مجلس بعدي، خطري بسيار بزرگ دانستند.
ضرورت مراقبه جمعي
?) محور بعدي توصيه ايشان حفظ تقوا و خودسازي هرچه بيشتر بود و اينکه ما براي فلاح و رستگاري هم ناگزيريم به رعايت تقواي فردي و مراقبت از خويشتن و هم به تقواي جمعي محتاجيم که همه در جمع هواي يکديگر را داشته باشيم، تا دچار خطا و لغزش نشويم. رهبر انقلاب به زيبايي مصداق عيني اين مراقبه جمعي را همان تذکر سال گذشتهشان اشاره کردند که در مجلس بايد کاري کنيد که خودتان بر خودتان نظارت داشته باشيد. اين مسئله را جدي پيگيري کنيد. البته بايد به اين نکته هم اشاره کنيم که ما براي تحقق اين مسئله تلاش زيادي کرديم، تا طرحي که در مجلس هفتم بازنويسي کرديم، در اين مجلس مطرح کنيم که برخي دوستان شائبه رأي نياوردن آن را مطرح کردند.
طرح به کميسيون رفت و حالت ضعيفتر شدهاش در مجلس مطرح شد. يکدسته از دوستاني که مخالفت ميکردند، نگران اين بودند که اين طرح نتيجهاي در جهت نظارت ندهد و با کنترل نماينده براي او محدوديت ايجاد کند که اين تصور غلط بود. اگر فساد در مجلس رواج پيدا کند، از هر زهري براي آزادي کشندهتر است.
به هر روي تأکيد مجدد ايشان بر بحث نظارت بر عملکرد نمايندگان و بيان اين جمله که طرح "خودنظارتي " را بهگونهاي تنظيم کنيد که رودربايستي و بدهبستان موجب کماثر شدن آن نشود، اين پيام را دارد که مجلس در اين عرصه وظيفه خود را به خوبي انجام نداده است.
اگر اين روند سير طبيعي و درست خودش را در يک سال گذشته طي کرده بود، ايشان مثل مورد اول يعني مواضع ضد استکباري از کار نمايندگان تقدير ميکردند. من برداشتم از کلام ايشان نوعي ملامت در اين عرصه بود.
?) محور مهم ديگر اشاره ايشان به مسائل مربوط به انتخابات بود. رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به اينکه انتخابات براي ما يک پرچم افتخار است و بايد از تعرض قدرتطلبان و سودجويان در امان باشد، نزديک شدن به صاحبان قدرت و ثروت را براي تأمين نمايندگي در مجلس بعدي، خطري بسيار بزرگ دانستند. خطر نزديکي به صاحبان قدرت و ثروت اولينبار بود که از سوي ايشان مطرح ميشد و فکر ميکنم اين به خاطر تلاشهايي است که جريان انحرافي براي تصاحب مجلس آغاز کرده است. درواقع ايشان از جايگاه يک زعيم جامعالشرائط و عالم ديني برجسته نمايندگان را انذار دادند و تأکيد کردند که نزديک شدن به صاحبان قدرت و ثروت براي حفظ جايگاه و قدرت قطعاً خشم و انتقام خدا را به همراه دارد و جامعه متضرر ميشود.
تأکيد مجدد رهبري بر بحث نظارت بر عملکرد نمايندگان و بيان اين جمله که طرح "خودنظارتي " را بهگونهاي تنظيم کنيد که رودربايستي و بدهبستان موجب کماثر شدن آن نشود، اين پيام را دارد که مجلس در اين عرصه وظيفه خود را به خوبي انجام نداده است.
قانون بايد فصلالخطاب و عملياتي باشد
?) محور اساسي ديگر، اداره کشور با همافزايي قوا بود و اينکه قواي مختلف مکمل همديگر باشند، نه دائماً با هم دعوا و اختلاف داشته باشند. اين نکته را هم تصريح کردند که قانون بايد فصلالخطاب باشد. البته مکرر تأکيد کردند که از مجلس انتظار نيست، قانوني تصويب کند که عملي نباشد؛ يعني محذورات و محدوديتهاي دولت لحاظ شود. دولت موظف است که قانون را اجرا کند و مجلس هم عقلاً وظيفه دارد قانوني را تصويب کند که عملي باشد.
?) شايد اتفاقي که از همه موارد بالا مهمتر و زيباتر بود، خطاب ايشان به نماينده محترمي بود که قبل از شروع بيانات ايشان به طرح برخي تعابير و تمجيدهاي مبالغهآميز در وصف رهبري پرداخت که رهبر معظم انقلاب در واکنش به سخنان وي گفتند: "اين صحبتها من را شرمنده ميکند و هم به ضرر من است و هم به ضرر گوينده. " بعد تصريح کردند: "اين تعبيرات کمکي به پيشرفت کار نميکند. " در اينجا رهبر معظم انقلاب اسلامي علاوهبر اينکه گوينده را نصيحت کردند که به ضرر خودش کار نکند، به همه آموزش دادند که وقتي به نزد صاحبانمنصبان ميروند، زبان به مدح و ثنا نگشايند.
بعد از جلسه هم به آن نماينده گفتم که آقا بهترين هديه را به شما داد؛ چراکه با حفظ احترام، نيت شما را زير سؤال نبرد و در عين حال يک نصحيت کاربردي و مؤثر هم به شما هديه کرد.