رئيس هيئت‌ها و حسينيه‌های عراق گفت: در ايام اربعين، تعداد زائران سيدالشهداء(ع) از دهم صفر تا بيستم صفر به ۳۰ ميليون می‌رسد.

به گزارش مشرق، حاج ریاض السلمان رئیس هیئت ها و حسینیه های عراق به تشریح پیشینه و فعالیت های این نهاد كه زیر مجموعه اعتاب مقدس كربلاست پرداخت و گزارشی از آمار روز افزون هیئت های عزاداری در ایام اربعین داد.

شكل گیری كمیته ساماندهی هیئت ها پس از سقوط صدام

حاج ریاض السلمان ابراز داشت: پس از سرنگونی نظام صدام كه هیئت ها و دسته ها 35 سال متوقف شده بود، شكافی در خاطرات مردم ایجاد شده بود و نسلی جدید پدید آمده بود كه كیفیت عزاداری را بلد نبود و ما به عنوان هیئتی هایی كه در این كار تجربه داشتیم، كمیته ای به نام كمیته ساماندهی هیئت ها تشكیل دادیم و این پس از سقوط صدام بود. فعالیت این كمیته تا سال 2007 ادامه یافت و كار، توسعه یافت و همه صاحبان هیئت های معروف كربلا و اطراف مشاركت داشتند.

وی یادآور شد: در آن زمان، تولیت آستان مقدس حسینی كه از عملكرد كمیته رضایت داشت، پیشنهاد داد مركزی وابسته به آستان مقدس برای مدیریت هیئت ها تشكیل شود و بدین ترتیب بود كه بخشی به نام "قسم الشعائر و المواكب الحسینیة فی العراق و العالم الاسلامی" (بخش عزادرای و هیئت های حسینی در عراق و جهان اسلام) تشكیل شد. فعالیت ما در این بخش در سال 2007 آغاز شد و عمده كار و فعالیت ما ساماندهی و مدیریت بود.

ورود بیش از 6 هزار هیئت عزاداری در اربعین سال قبل

ریاض السلمان با بیان اینكه قبل از نظام صدام تعداد هیئت ها از 300 هیئت تجاوز نمی كرد گفت: در آن زمان به گونه ای بود كه در ایام اربعین، هیئت ها روز 19 صفر شروع می شد و روز 20 صفر تمام می شد و شامل دسته های زنجیر زنی و سینه زنی بود. پس از سقوط نظام صدام حدود 700 هیئت داشتیم و یك سال بعد 900 هیئت شد و همین طور هر سال تعداد هیئت ها افزایش می یافت تا اینكه در سال گذشته یعنی سال 2014 تعداد هیئت هایی كه به كربلا وارد شد 6652 هیئت بود كه این آمار مربوط به هیئت های عزاداری و خدمات رسانی می باشد كه از استان های عراق وخارج از عراق هستند و این آمار در سال جاری نیز اگر بیشتر نشود، كمتر نخواهد بود.

وی خاطر نشان كرد: در گذشته وظیفه ما در كربلا در مورد زیارت اربعین مربوط به استان ها می شد و در ایام محرم فقط به اهالی كربلا مربوط می شد. در زیارت اربعین، مردم كربلا در خدمت زائرانی هستند كه از مناطق دیگر داخل و خارج عراق و كشورهای عربی و اسلامی به كربلا مشرف می شوند.

اربعین، تبدیل به یك رویداد مهم بین المللی شده است

حاج ریاض السلمان یادآور شد: ویژگی ایام اربعین در گذشته این بود كه یك مناسبت محلی بود و هیئت های عراقی و برخی هیئت ها از ایران و پاكستان و هند و برخی كشورهای خلیج فارس شركت می كردند، اما در چند سال اخیر هیئت ها از سایر كشورها هم در ایام اربعین به كربلا مشرف می شوند و كربلا میزبان هیئت هایی از جمهوری آذربایجان و تركیه و... می شود و تعداد آنها زیاد است و فقط از كشور آلمان حدود 1000 نفر به كربلا می آیند. از كشورهای آفریقایی نیز مشاركت می كنند و كنیا و تانزانیا و كومور، زائرانی به كربلا مشرف می شوند. 

همچنین از آمریكا نیز برای زیارت اربعین می آیند كه به صورت گروهی هستند و ما هیئتی داریم از تمام كشورهای اروپایی كه از هركشور حدود 10 تا 15 نفر در این هیئت هستند.

وی ادامه داد:‌ علاوه بر ایران، از كشورهای خلیج فارس و سایر كشورها هم هیئت داریم كه در ایام اربعین به كربلا مشرف می شود مانند كویت، بحرین، عربستان، امارات، عمان، سوریه، لبنان، پاكستان، هند و افغانستان. بدین ترتیب مناسبت اربعین اكنون یك مناسبت جهانی و یك رویداد مهم بین المللی است.

وظیفه ما، هماهنگی با هیئت ها و نهادهاست

رئیس هیئت ها و حسینیه های عراق در توضیح وظایف و فعالیت های این بخش گفت: در بخش هیئت ها كار ما این است كه از طرفی با بخش های محلی كربلا و خدمات رسانی و امنیتی هماهنگی می كنیم و از سوی دیگر با اصحاب هیئت های استان های عراق هماهنگی می كنیم و با برپایی نشستی در این زمینه به مشورت و تبادل نظر می پردازیم تا اگر اشكالاتی در سال های گذشته بوده مطرح شود و برای آن چاره ای اندیشیده شود و بدین گونه زیارت اربعین از زمان سرنگونی صدام تا كنون بسیار توسعه یافته به ویژه اینكه ما شبكه هایی ماهواره ای داریم كه این مراسم را به صورت مستقیم و زنده در سطح جهان پخش می كنند و تلاش ما این است كه با این عزاداری حسینی، پیام امام حسین(ع) را به تمام جهان برسانیم.

30 میلیون نفر از 10 تا 20 صَفر به كربلا می آیند

وی خاطر نشان كرد: امام حسین فقط متعلق به شیعیان و كشور خاصی نیست. امام حسین(ع) فرزند رسول خدا(ص) است كه رحمت برای جهانیان بود و امام حسین(ع) نیز فرزند همین خانواده است و رسالت امام حسین(ع) نیز جهانی است و الحمد الله این عزاداری ها هر سال گسترش می یابد و خدمات هم به همین صورت در حال توسعه است و با این حال هیچ منبع رسمی حامی این مراسمات نیست و هر حمایتی كه صورت می گیرد خودجوش و مردمی است.

رئیس هیئت ها و حسینیه های عراق گفت: هر هیئتی خودش داوطلب می شود و خدمت می كند و هر خدمتی كه می توانند ارائه می كنند و شاهد این هستیم كه سفره كرم امام حسین(ع) از بصره تا كربلا گسترده است و بهترین غذاها و خدمات ارائه می شود و تمام این خدمات به نام امام حسین(ع) و بی منّت است و از این رو خادمان هم بهترین خدمات را كه در توان آنها است به خاطر امام حسین(ع) ارائه می كنند و هر سال هم این زیارت ها رو به افزایش است و تعداد زائران از دهم صفر تا بیستم صفر به 30 میلیون می رسد، اما اوج زیارت ها در 19 و 20 صفر است كه 15 میلیون نفر در كربلا می آیند. و حقیقتا دستی غیبی در كار است كه این همه زائر در این شهر جا می شوند و زیارت می كنند.

حاج ریاض ادامه داد:‌ ما به عنوان بخش هیئت ها به وظیفه خود عمل می كنیم و هشدارهای لازم را می دهیم، اما عملكرد و امكانات ما اندك و ناچیز است و نمی توانیم این مراسم را به صورت كامل پوشش بدهیم. ما افراد داوطلب و مجرب از كربلا داریم كه به ما كمك می كنند اما مشكل ما مشكل خدمات است. دولت باید خدمات را افزایش دهد، چون واقعا خدمات اربعین كافی نیست البته ما غذای كافی و امكانات بهداشتی داریم و می توانیم تامین كنیم، اما مشكل اصلی این ایام مشكل نقل و انتقال است.

وی یادآور شد:‌ آستان مقدس حسینی و عباسی امكانات زیادی در اختیار ما می گذارند و همچنان با تمام توان خود در خدمت زائران هستند و نقل و انتقال و غذا و خدمات پزشكی رایگان ارائه می كنند، اما جمعیت كنونی زائرانی كه به كربلا مشرف می شوند نیازمند این است كه دولت نیز به میدان بیاید و به ما كمك كند چون كمك های دولت به ما تا كنون محدود بوده و خواسته ما این است كه كمك ها بیشتر از این باشد به ویژه در زمینه نقل و انتقال و تامین آب زائران كه بسیار مهم است و شهرك های ویژه زائران هم پاسخگوی این تعداد از زائران نیست به ویژه اینكه جمعیت زائران ایرانی در سال گذشته قابل پیش بینی نبود و مردم كربلا درهای خانه های خود را به روی زائران گشودند و حسینیه و مساجد و تكایا هم پذیرایی كردند، اما اینها كافی نیست و ما نیازمند توسعه خدمات هستیم به ویژه اینكه این مناسبت مورد توجه جهان است و پوشش جهانی داده می شود و از خدا می خواهیم با عنایت اهل بیت(ع) بتوانیم در راه درست گام برداریم به گونه ای كه شایسته نام امام حسین(ع) باشد.

منبع: حوزه نیوز


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس