به گزارش مشرق، يداله صادقي در گفتگو با مهر در خصوص توزيع ذخاير کالايي در بازار با توجه به افزايش قيمت جهاني برخي کالاها گفت: توزيع گسترده ذخاير کالايي در کشور آغاز شده است و بر اين اساس، برنج، شکر و روغن نباتي که در سال گذشته از سوي مباشران بخشخصوصي ذخيرهسازي شده بود، اجازه يافتهاند که در بازار به قيمت تمامشده عرضه شوند.
مديرکل تامين و توزيع کالاي وزارت بازرگاني افزود: زماني که خريدها در بازار صورت گرفته، قيمتها بر مبناي بينالمللي بوده و بنابراين قيمت کالاهاي ذخيرهسازي شده که هم اکنون در بازار توزيع ميشوند نيز، متناسب با قيمتهاي فعلي است و لزوما پايينتر از قيمت فعلي بازار نيست.
وي تصريح کرد: در واقع توزيع اين کالاها، به دليل اين است که کمبودي در بازار احساس نشود؛ اما در مورد قيمت تفاوت چنداني با بازار ندارد، در واقع هدف ما اين است که حباب قيمتي در بازار شکل نگيرد.
صادقي در پاسخ به اين سئوال که کالاهاي مذکور در سال گذشته ذخيره شدهاند، بنابراين بايد هماکنون قيمت آنها کمتر از قيمتهاي فعلي که ناشي از افزايش قيمتهاي جهاني است باشد؟ تاکيد کرد: قيمت برخي کالاها از آبان ماه سال 89 در بازار افزايش داشته و بر همين اساس، خريدهايي که از سوي مباشران انجام گرفته با قيمتهاي افزايش يافته بوده است، اما به دليل اينکه فرآيند نقل و انتقال کالا زمانبر است و از سويي دولت به توليدکنندگان تکليف کرده بود که تا پايان سال 89 به دليل اجراي قانون هدفمندي يارانهها افزايش قيمت نداشته باشند، اين افزايش به بازار منتقل نشده بود.
وي اظهار داشت: از سوي ديگر، سازمان حمايت مصرفکنندگان و توليدکنندگان به تازگي اجازه افزايش قيمت در بازار را به توليدکنندگان داده است و به همين دليل، اين افزايش قيمت که از سال گذشته در دنيا رخ داده است، هم اکنون به بازار داخلي منتقل شده است.
صادقي گفت: فرآيند توزيع کالاهاي ذخيرهسازي شده به نحوي انجام خواهد شد که بر اساس کشش بازار و تقاضاي موجود، کالا به تدريج وارد بازار شود، اما در عين حال، اجازه آزادسازي کالاهاي ذخيرهسازي شده به مباشران داده شده است، البته آنها نيز اين کالاها را بدون سود و با قيمت تمام شده به بازار عرضه مي کنند.