به گزارش مشرق، ايران ديپلماتيک به نقل از وال استريت ژورنال نوشت: حکومت عربستان سعودي در تلاش است تا کشورهاي اسلامي خاورميانه و آسيا را به يک نوع ائتلاف غير رسمي عليه ايران دعوت کند. ولي اين اقدامات باعث نگراني مقامات آمريکا شده که معتقدند چنين صف بنديهايي باعث تشديد تنشهاي مذهبي خواهد شد که هم اکنون گريبان کشورهاي خاورميانه را گرفته است.
اين روزنامه آمريکايي افزود: عربستان سعودي براي جلب حمايت ديپلماتيک و احتمالا حمايت فني و نظامي از سياست مقابله با ايران، با دولتهاي پاکستان، مالزي، اندونزي و کشورهاي آسياي ميانه مذاکره کرده و از آنها خواسته است تا در سرکوب شورش شيعيان بحرين عليه حکومت سني اين کشور که به نمادي از مقابله اعراب عليه نفوذ ايران بدل شده است، مشارکت کنند.
وال استريت ژورنال افزود: با وجوديکه تلاشهاي عربستان سعودي ظاهرا در مسير مقابله با يک دشمن مشترک صورت ميگيرد ولي ميتواند براي سياستهاي آمريکا در منطقه دشواريهايي ايجاد کند. به خصوص دعوت عربستان از دولت پاکستان سياستهاي امنيتي آمريکا در آسيا جنوبي را دشوار خواهد کرد. در عين حال ميتواند تلاش آمريکا براي سوق دادن جنبشهاي اعتراضي منطقه به يک مسير صلح آميز و دمکراتيک را با موانع جدي روبرو سازد.
وال استريت ژورنال در ادامه از قول مقامات نظامي و امنيتي آمريکا، پاکستان و عربستان مينويسد که رييس شوراي امنيت ملي عربستان در ماه مارس از فرماندهان ارتش پاکستان خواست که به عمليات نظامي اين کشور در بحرين کمک کنند. مقامات سعودي در اين مذاکرات به طرفهاي پاکستاني خود گفتهاند که براي حفظ ثبات و امنيت در منطقه و دفاع از منافع پاکستان نميتوان روي نقش آمريکا حساب کرد.
وال استريت ژورنال افزود: مقامات آمريکايي که با دولت عربستان در ارتباط هستند اذعان دارند که رياض به شدت از سياستهاي واشنگتن در منطقه ناراضي است ولي تاکيد ميکنند که دولت عربستان بعيد است تا اين حد تندروي کند.
اين روزنامه آمريکايي افزود: مقامات سعودي با اطمينان ميگويند که تمام کشورهاي اسلامي به درخواست رياض حاضر هستند در اين مسئله مشارکت کنند. آنها ميگويند در حال حاضر 4 هزار نيروي نظامي عربستان براي کتنرل اوضاع بحرين کافي است. ولي در صورت لزوم نيروهاي پاکستاني نيز ميتوانند به اين کشور اعزام شوند هر چند در اين مورد هنوز عربستان سعودي يا دولت بحرين به صورت رسمي درخواستي مطرح نکرده است.
وال استريت ژورنال افزود که اعزام نيروهاي عربستان به درخواست خاندان سلطنتي بحرين صورت گرفت و بعدها ساير کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس به عنوان نمادي از مقابله با ايران از اين دخالت نظامي حمايت کردند. عربستان سعودي اخيرا در تلاش است تا دولتهاي اردن و مراکش نيز به شوراي همکاري خليج فارس بپيوندند. دولت مالزي چندي پيش اعلام کرد که حاضر است به بحرين نيروي نظامي اعزام کند. نخست وزير اين کشور در جريان ديدار از رياض گفت: دولت مالزي از تصميمات عربستان و شوراي همکاري خليج فارس براي حفظ امنيت و ثبات در اين منطقه حمايت خواهد کرد.
مقامات دولت بحرين روز پنجشنبه اعلام کردند که از حمايت ديپلماتيک کشورهاي ديگر استقبال کرده ولي در حال حاضر به کمک نظامي نيازي ندارند و تاکنون هيچ درخواست رسمي براي اعزام نيروي نظامي از پاکستان يا مالزي مطرح نشده است.
مقامات سياسي و نظامي پاکستان نيز ميگويند ارتش اين کشور در حال بررسي امکانات خود براي حمايت از اقدام عربستان سعودي است ولي هيچ تصميمي براي اعزام نيروهاي عملياتي به بحرين ندارد. به گفته اين مقامات يک گردان ارتش پاکستان از مدتها قبل براي آموزش نيروهاي بحريني در اين کشور مستقر بوده ولي در سرکوب اعتراضات اخير شرکت نداشته است. در عين حال بخش چشمگيري از ماموران نيروي پليس بحرين پاکستاني هستند.
وال استريت ژورنال در ادامه به سوابق طولاني همکاريهاي نظامي عربستان و پاکستان در دهههاي اخير اشاره کرده و مينويسد که هر ساله دولت پاکستان ميليونها دلار کمک از عربستان دريافت ميکند.