کد خبر 48311
تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۷

مديرکل سابق وزارت خارجه رژيم صهيونيستي با تأکيد بر اين که بر خلاف تصور برخي تغيير و تحولات اخير سوريه اساسي نبوده، مي‌گويد اما به جرأت مي‌توان ادعا کرد، انزواي اسرائيل در منطقه به اوج خود رسيده است.

به گزارش گروه بين الملل مشرق به نقل از المشهد الاسرائيلي، الون ليئيل، مديرکل سابق وزارت خارجه رژيم صهيونيستي با اشاره به اين که انقلاب‌هاي عربي بويژه دو انقلاب مصر و تونس چون صاعقه برسر رژيم صهيونيستي فرود آمدند، تاکيد کرد: مقامات اسرائيل با ابراز شگفتي از چشم پوشي باراک اوباما از حسني مبارک و بي‌تفاوت گذشتن از سرنگوني وي از اين که مهره مهمي چون حسني مبارک را در منطقه بسان زين العابدين بن علي از دست دادند، بسيار تاسف خوردند.
وي مي‌افزايد: اما اوضاع در سوريه بگونه‌اي ديگر است و برخورد اسرائيل با آن نيز متفاوت؛ درحالي که از يک سو اسرائيل حفظ رژيم اسد در سوريه را موجب حفظ آرامش و امنيت در مرزهاي خود مي‌داند و اين رژيم مانع روي کارآمدن اخوان المسلموني‌هاي تندرو و افراطي سوريه و مشارکت آنها در قدرت مي‌شود، از سوي ديگر از ادامه حکومت رژيم اسد به دليل حمايت آن از حزب الله و حماس و ادامه اتحاد استراتژيکش با ايران نگران است.
ليئيل در ادامه با استناد به سخنان مائير داگان رئيس سابق موساد که درباره حوادث سوريه اظهار نظر کرده بود، سرنگوني رژيم اسد به نفع اسرائيل است، چون از يک سو ايران و حزب الله را تضعيف مي‌کند و از سوي ديگر موجب تقويت جريان سني‌هاي ميانه‌رو در منطقه خواهد شد، گفت: اين سخنان نشان مي‌دهد که اسرائيل در برابر سوريه موضع واحدي اتخاذ نکرده و هنوز در برابر حوادث جاري در آن سردرگم است.

اما الون ليئيل، مديرکل سابق وزارت خارجه رژيم صهيونيستي و سفير سابق اين رژيم در ترکيه با اشاره به اينکه اعتراضات در سوريه بسان مصر نبوده و به آن اندازه نيست که بخواهد نظام اسد را تهديد کند، تأکيد کرد: بر اين اساس عدم محوبيت اسد نيز موضوع فراگير و عامي نيست که بخواهد به عاملي جهت تغيير رژيم در سوريه منتهي شود، بلکه بيش از هرچيز عاملي گذرا و موقت مي‌نمايد.
ليئيل در ادامه با بيان اين که دوره زمامداري بشار اسد دوره موفقي بوده و طي آن بشار توانسته موفقيت‌هاي بسياري در دو بعد منطقه‌اي و بين المللي کسب کند و اين به معناي خارج ساختن سوريه از انزواي بين المللي است، مي‌افزايد: براين اساس نمي‌توان گفت، اين اعتراضات منجر به سرنگوني نظام اسد در سوريه شود.
اما ليئيل درباره شرايط حاکم بر منطقه خاورميانه و بازتاب آن بر رژيم صهيونيستي مي‌گويد: هم اکنون اسرائيل در منطقه در اوج انزوا و عزلت به سرمي‌برد و اين يک شعار نيست، رژيم در مصر تغيير کرده و ساختار و هويت آن در حال حاضر آنگونه نيست که بسان دوران زمامداري حسني مبارک بتوان دولت اين کشور را دوست و حامي بي‌قيد و شرط اسرائيل تلقي کرد.
مديرکل سابق وزارت خارجه رژيم صهيونيستي در ادامه مي‌افزايد: اوضاع در اردن هم چندان بر وفق مراد نيست و نمي‌توان گفت در آينده اين کشور شاهد چه تغيير و تحولاتي خواهد بود، در سوريه نيز با اين که رژيم اسد در حال حاضر بهتر از هر رژيم ديگر در اين کشور مي‌نمايد، اما بايد به ياد داشت، اسد يکي از دشمنان سرسخت اسرائيل است.
ليئيل به همين دليل نتيجه‌ مي‌گيرد که اسرائيل در حال حاضر بيش از هر زمان ديگر در منطقه منزوي و جايگاهش متزلزل شده و فاجعه زماني برسر اسرائيل فرود مي‌آيد که سپتامبر از راه برسد و موضوع تصويب تشکيل دولت مستقل فلسطيني در سازمان ملل متحد مطرح و سپس تصويب شود.
سفير سابق رژيم صهيونيستي در ترکيه مي‌گويد: با اين حال اوضاع اسفبارتر براي اسرائيل زماني فرامي رسد که اتحاديه اروپا با اعلان تشکيل کشور و دولت مستقل فلسطيني موافقت کند و اين نتانياهو را اوضاع بسيار دشواري مواجه مي‌کند، اما به هر روي بايد در انتظار اينده و حوادث جاري در آن بود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس