به گزارش مشرق ،«مسعود دهنمکي» کارگردان فيلم سينمايي «اخراجيها3» به بهانه پايان اکران اين فيلم يادداشتي را منتشر کرده است.
متن کامل اين يادداشت به شرح زير است:
شب گذشته سوم خرداد «اخراجيها3» از پرده سينماهاي تهران خداحافظي کرد. گرچه هنوز اکران فيلم در شهرستانها ادامه دارد اما پرونده اکران نوروزي فيلم با فروشي معادل 6 ميليارد تومان بسته ميشود تا با احتساب فروش 2.5 ميلياردي اخراجيهاي يک و فروش 8.5 ميلياردي اخراجيهاي دو، فروش سهگانه اخراجيها در سينماها به 17 ميليارد تومان و چيزي حدود 10 ميليون مخاطب برسد که جمع مخاطبان اين سهگانه معادل دهها فيلم سينمايي ديگر ميباشد.
فروش حدود چهار تا پنج ميليون نسخهاي ويديويي اين سهگانه در شبکه نمايش خانگي رقمي معادل پنج ميليارد تومان گردش مالي داشته که در جمع مبلغ 22 ميليارد تومان گردش مالي اخراجيها براي سينماي ايران با جذب دهها ميليون نفر مخاطب در دو رسانه سينما و ويديو بوده است.
در طول پنج سال مراحل ساخت و نماش اين سهگانه بيش از يکصد بازيگر سرشناس در اين سه فيلم ايفاي نقش کردند.
متاسفانه هر سه اثر نيز قرباني شبکه قاچاق شده و سومين قسمت آن يعني اخراجيهاي سه به بدترين شکل توسط دزدان فرهنگي سياسي و از سر ترس تکرار موفقيت دو قسمت قبلي مورد تهاجم قرار گرقت. اما غيرت و هوشمندي مردم در برابر تحريمگران و فحاشان، مخاطب سه ميليوني را براي اخراجيهاي سه در سينماها به همراه داشت.
دهها هزار مطلب در رسانههاي مکتوب و ديداري و شنيداري و فضاي مجازي درباره اين سهگانه نوشته شده و گفته شده که در حال جمعآوري و تدوين آنها به منظور چاپ کتاب روزشمار و نقد و برسي و وقايعنگاري اين پنج سال ميباشم.
بسياري از رسانههاي خارجي اين سهگانه را مورد نقد و برسي و رصد خبري قرار دادند و صدها تن از چهرههاي سياسي و اجتماعي و فرهنگي و هنري درباره آن حرف زدهاند. حجم اين اظهارات رسمي و آشکار در تريبونهاي عمومي از جانب بالاترين چهرههاي نظام تا نهادها و مقامات کشوري و لشکري در طول تاريخ سينماي ايران بيسابقه بوده است که کنار هم آمدن اين اسامي و نظرات در اين کتاب موجب شگفتي خواهد بود.
فارغ از کم و کيف اثر آنچه مهم است اخراجيها در طول پنج سال گذشته از سال 1385 ساخت اخراجيهاي يک تا نوروز 1390 زمان اکران اخراجيهاي سه، کانون توجه تودهها و خواص بوده و موجبات بحثهاي داغ فرهنگي و سياسي فراواني شد که خيرات و برکات اين بحثها و چالشها با چاپ کتب و مقالات متعدد و بيان خاطرات ناگفته از جنگ خود را نمايان ساخته است. گرچه تقليدهاي ناشيانه از نوع گفتمان فيلم اخراجيها توسط چند فيلم حساسيتهايي را برانگيخت اما مخاطب تيزبين، فرق حرفهاي صادقانه و فرصتطلبانه را به خوبي تشخيص داد.
امشب شب خداحافظي اخراجيها از سينماست. شبي که روز آن پنج سال به طول انجاميد. پنج سال عمر آدم به اين دهها ميليون مخاطب و حرفي که ميخواستم بزنم ميارزيد. خدا را شاکرم که در برابر روشنفکراني که مدام شعار مردم مردم را سر ميداند اخراجيها در فرم و محتوا و مخاطب سربلند است.
خدا را شاکرم که در برابر مدعيان دينداري و انقلابيگري حجت خدا در برابر ديدگان آنها و در تريبون رسمي صحه بر کارمان گذارد و عليرغم سعايتي که چندين نفر از مثلا سينماگران نزدش کرده بودند در خفا و آشکار دست نوازش بر سرمان کشيد و روسفيدمان کرد. درست مانند زمان انتشار نشريه که برخي مداحان، خواندن نشريه را حرام اعلام ميکردند و رسانههاي چپ و راست سنتي ما را به انحراف و تندروي و نفوذي بودن در صف خوديها متهم ميکردند حضرتش تنها پناهم بود...
اما امروز در اين جنگ نابرابر که فتنهگران و حسودان دنبال معلمي براي پيروزي بودند، بسياري از دوستان به جاي حمايت و اقدام عملي سکوت پيشه کردند و در برابر اتحاد و انسجام فتنهگران که تمام توان رسانهاي خود را با سر خط کردن چهرههاي سينمايي و سياسي و ورزشي به کار گرفته بودند، منفعل بودند. خدا ما را ياري کرد و جبهه فرهنگي انقلاب از سر غيرت انقلابي و نه رفتار سازماني در فضاي مجازي و رسانهاي مردانه وارد ميدان شد و در يک جنگ نابرابر که با پشتيباني تمام شبکههاي ماهوارهاي و رسانههاي خارجي با دهها ساعت فيلم و ضد تبليغ همراه بود، پوزه بدخواهان به خاک ماليده شد و شکستخوردگان بازي خود ساخته در چند روز اخير پس از قطعي شدن شکستشان اصل صورت مسئله و ايجاد فضاي دو قطبي را منکر شدند و با ژست طلبکارانه خواستند خود را از اين بازي جدا کرده و بازنده نداند اما مکر آنها به ياري خدا به خودشان برگشت و بازي را باختند. بازي که نه دروغ به دادشان رسيد و نه تحريم و نه تقلب!