يک کارشناس شرکت هواپيمايي آسمان اعلام کرد: هواپيماي فوکر 100 به شماره 773 متعلق به شرکت هواپيمايي آسمان که از تهران عازم تبريز بود به علت وضعيت نامناسب جوي از باند فرود خارج شد.
به گزارش مشرق به نقل از رجانيوز، هنوز از فرود اضطراري هواپيماي ايرباس هما در فرودگاه استانبول در صبح روز پنج شنبه ساعتي نگذشته بود که هواپيماي ايرباس 300 شرکت ماهان درخواست فرود اضطراري در همين فرودگاه کرد و ساعت 22 پنجشنبه شب هواپيماي فوکر 100 شرکت آسمان در تبريز پس از نشستن از باند خارج شد.
يک کارشناس شرکت هواپيمايي آسمان اعلام کرد: هواپيماي فوکر 100 به شماره 773 متعلق به شرکت هواپيمايي آسمان که از تهران عازم تبريز بود به علت وضعيت نامناسب جوي از باند فرود خارج شد.
وي تاکيد کرد: باند فرود فرودگاه تبريز در اثر بارندگي، بسيار لغزنده بوده است و اين امر سبب خروج هواپيما به بيرون محوطه باند و در نتيجه منجر به ترکيدن يکي از چرخ هاي هواپيما شده است.
اين کارشناس هوايي گفت: با تبحر خلبان، هواپيما در خارج باند متوقف شد و مسافران از درهاي خروجي هواپيما پياده شدند.
اين کارشناس مطلع در پايان اظهار داشت: تمامي مسافران در سلامت کامل به سر ميبرند و شب گذشته کليه وسايل و توشه خود را که از هواپيما تخليه شده بود، تحويل گرفتند.
اين هواپيما از تهران به سمت تبريز حرکت کرده بود که دو دقيقه پس از نشستن، از مسير باند خارج شد و قسمت جلوي هواپيما داخل کانالي در آن حوالي فرو رفت که به کمک نيروهاي امدادي، مسافران از هواپيما خارج و دو نفر آسيب ديده سطحي اين هواپيما نيز مداوا شدند.
عمليات پاکسازي منطقه و خارج کردن هواپيما از داخل گودال نيز ساعت 11 صبح امروز (جمعه) پايان يافت.
هنگام فرود هواپيما هواي تبريز ابري بوده و غروب پنجشنبه رعد و برق و بارش رگباري باران در اين شهر وجود داشت.
*مشکل در سيستم هيدروليک هواپيماي شرکت هما
شاهرخ نوش آبادي مدير روابط عمومي شرکت هواپيمايي هما در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به فرود اضطراري هواپيماي ايرباس شرکت هواپيمايي هما در فرودگاه آتاتورک استانبول به مقصد استکهلم پايتخت سوئد توضيح داد: اين پرواز ساعت 8 و 20 دقيقه، روز پنج شنبه از فرودگاه امام خميني (ره) به مقصد استکهلم به پرواز در آمد و به وقت ترکيه در ساعت 11 و 15 دقيقه به علت نقص فني فرود اضطراري را انجام داد .
وي تصريح کرد: پس از فرود اضطراري 4 ساعت و 15 دقيقه در فرودگاه استانبول به علت نقص فني هواپيما متوقف شد، سپس اين پرواز 2ساعت و 45 دقيقه منتظر صدور مجوز پرواز از سوي استاندارد پرواز سازمان هواپيمايي ترکيه شد که در مجموع با هفت ساعت تاخير فضاي پروازي ترکيه را ترک کرد.
نوش آبادي با اعلام دليل اين فرود اضطراري اعلام کرد: نقص فني در سيستم هيدروليک هواپيماي ايرباس علت اصلي درخواست فرود اضطراري در فرودگاه استانبول بوده است.
براساس اطلاعات دريافتي، مسافران اين پرواز پس از فرود اضطراري پذيرايي شدند.
پرواز ايران اير به مقصد استکهلم 200 مسافر به همراه خدمه پروازي را به همراه داشت که خوشبختانه مسافران اين پرواز در سلامت کامل به سر ميبرند.
*عدم پاسخگويي شرکت ماهان و نقص در موتور سمت چپ
در پي انتظار مسافران هواپيمايي ماهان براي پرواز مجدد به مقصد دوسلدورف آلمان پيگيريهاي خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا» با خاموش بودن تلفن همراه مسئول روابط عمومي و سيستم پيامگير مواجه شد. همچنين تلفن برج ماهان را اطلاعات اين برج پاسخگو شد و اعلام کرد: فردا تماس بگيريد، مدير شيفت امروز نيستند.
بنابر اين گزارش 209 مسافر هواپيماي ايرباس 300 شرکت هواپيمايي ماهان پس از يکروز اقامت در هتلي در ترکيه منتظر تعيين تکليف پرواز خود به مقصد دوسلدورف آلمان هستند.
خبرگزاري آناتولي اعلام کرد: هواپيماي مسافربري ايرباس A300 ماهان در مسير تهران-دوسلدورف به دليل نقص در موتور سمت چپ خود به صورت اضطراري در فرودگاه آتاتورک به زمين نشست.
در پي اين تماسها عباس مسيبي مدير کل روابط عمومي سازمان هواپيمايي کشوري در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: هواپيماي شرکت هواپيمايي ماهان که روز گذشته (پنج شنبه) از فرودگاه امام خميني(ره) تهران به مقصد آلمان پرواز کرد به دليل نقص فني مجبور به فرود اضطراري در فرودگاه استانبول ترکيه شد.
وي ادامه داد: پس از رفع نقص فني و طولاني شده زمان رفع اشکال، مسافران توسط شرکت ماهان در هتل اسکان داده شدند.
مسيبي تصريح کرد: مسافران پرواز 5060 تهران -دوسلدورف پس از گذراندن شب گذشته در استانبول ساعت 8 و 45 دقيقه امروز جمعه از استانبول عازم فرودگاه دوسلدورف آلمان شد.
با وجود همکاري روابط عمومي سازمان هواپيمايي کشوري براي برقراري ارتباط با شرکتهاي هواپيمايي مربوطه براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص اين پروازها، ارتباط با مسئولان شرکت هواپيمايي ماهان همچنان ناموفق ماند.