به گزارش مشرق، مرتضي اميري اسفندقه در يادداشتي که بر روي پايگاه اطلاعرساني دفتر حضرتآلله خامنهاي گذاشته شده، در ارتباط با ديدار شاعران با رهبر معظم انقلاب آورده است:
هوالحق
خوش آن گروه که مست بيان يکديگرند زجــوشن فکر مي ارغوان يکدگرنـد
ضيافت شعر نيمهي ماه مبارک رمضان در بيت رهبري، يک رويداد فرهنگي است. اينکه رهبر معظم انقلاب سخنشناس است و شعر و شاعرشناس، قولي است که جملگي برآنند.
خوانش شعر در حضور ايشان در ضيافتي امن و امين کم اتفاقي نيست. در اين شب همهگونه شاعر و از همهجا حضور دارند و شعر از هر رنگي خوانده ميشود. ميتوان گفت: قلب و قالب شعر پارسي در اين شب به رخ کشيده ميشود. اينکه شعر پارسي چيست و شاعر پارسيسرا کيست؟ اينکه شعر سياسي و اجتماعي يعني چه؟ اينکه شعر عاشقانه چگونه شعري است؟ اينکه شعر نيمايي در کجاي جريانهاي ادبي معاصر قرار دارد؟ اينکه شعر سپيد چگونه شعري است؟ اينکه زن در شعر پارسي چه جايگاهي دارد؟ همه و همه به طراوت و طبيعتِ خاصِ نقد و نقلِ حضرت «امين»( تخلّص حضرت آيتاللهالعظمي خامنهاي) مرور ميشود.
رهبر معظم انقلاب فرصت مدح و مداهنه به هيچ شاعري کوچک و بزرگ نميدهند. گاهي اگر شعري در خصوص ايشان و بناگاه، بر زبان شاعري جاري شود، به وضوح ميتوان ديد که ايشان آن شعر را بر نميتابند و کاملاً متأذّي ميشوند.
بيشتر نيز فضاي باز شعر امروز انقلاب، وامدار همين رويداد ادبي است. چه بسيار شاعرانِ جواني که با خوانش شعري در همين شب، به رشد و شکوفايي وافي دست يافتهاند. چه بسيار شاعران شاعر اما گمنامي که از همين شب شعر، نامشان بهسزا و در خور، يادآور شده است.
پرهيز کامل از تعصب ادبي در اين شب موج ميزند. هيچگاه ديده نشده است که شعر نو در ضيافت شعر رمضان نفي شود و شعر کلاسيک و سنتي هم. شناختي که از شعر کهنه و نو، در اين شب در فضا جاري است، موهبتي است خاص. و از جمله شکوهمندترين احوالات اين محفل عزيز، خود همين دقيقه است که رهبر معظم انقلاب هرگز و هرگز فرصت و رخصت مدح و مداهنه به هيچ شاعري کوچک و بزرگ نميدهند. گاهي اگر شعري در خصوص ايشان و بناگاه، بر زبان شاعري جاري شود، به وضوح ميتوان ديد که ايشان آن شعر را بر نميتابند و کاملاً متأذّي ميشوند.
فضاي آن شب کاملاً فضاي شعري و مهربان است هم از آغاز تا پايان. ياد شاعران بزرگي چون اخوان، منزوي، شهريار، عماد و که و کهها در اين شب، در کمال شوق و شعف جاري است و اين يادکرد در چنين شبي خود داستانها و حکايتها دارد. حتي گاه شعرهاي استاد قهرمان و قدسي و ديگر عزيزان بر زبان بزرگان محفل جاري است.
توجه به شعر بومي و منطقهاي و محلي، در کمال صحت و امانت از ديگر ويژگيهاي اين محفل است. ويژگي نابي که اهميت و عظمت چنين مقولهاي را علمي و عيان بيانگر است.
ميتوانم گفت که شعر و شاعري در ضيافت شعر نيمهي ماه مبارک رمضان، به نگاه و نظر ساقيِ کلمه و کلام اين ضيافت، حضرتِ «امين»، ارادهاي دارد معطوف به آزادي و اين همه شيفتگي و شيدايي آن شب است.
گفت:مجلس انس و بهار و بحث شعر اندر ميان نستدن جام مي از جانان گران جاني بود
کد خبر 4740
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۸
- ۰ نظر
- چاپ
رهبر معظم انقلاب فرصت مدح و مداهنه به هيچ شاعري کوچک و بزرگ نميدهند. گاهي اگر شعري در خصوص ايشان و بناگاه، بر زبان شاعري جاري شود، به وضوح ميتوان ديد که ايشان آن شعر را بر نميتابند و کاملاً متأذّي ميشوند.