دبیر کل حزب الله لبنان با تسلیت فاجعه منا تاکید کرد که وقوع حوادث پی‌در‌پی در مراسم حج دلیل وجود خلل در دولت سعودی است.

به گزارش مشرق، شبکه خبری المنار عنوان کرد که ‫سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در آغاز مصاحبه خود گفت اولا می‌خواستم عید را تبریک بگویم اما متاسفانه حوادث سال‌های جاری به ویژه آنچه در مشعر منا رخ داد و فاجعه‌ای که برای حجاج بیت الله الحرام روی داد واقعا رویدادی غم انگیز بود.‬

دبیر کل حزب الله لبنان گفت: در عین حال هم عید را تبریک می‌گویم و هم غم و اندوه خود را برای بازماندگان حادثه منا اعلام می‌کنم‬‎ و برای درگذشتگان این حادثه رحمت الهی و برای بازماندگان صبر و اجر الهی مسئلت می‌کنم.

حادثه منا برای مسلمانان و غیر مسلمانان یک فاجعه بود

نصرالله افزود: من معتقدم حادثه منا‬‎ چه برای مسلمانان و چه برای غیرمسلمانان یک فاجعه بود‬‎ و همه آنها در حال انجام مناسک دینی حج الهی بودند‬‎ و این حادثه یک حادثه دردناک است‬.

دبیر کل حزب الله لبنان با اشاره به وسعت حادثه منا افزود: این یک رویدادی است که می‌تواند همواره رخ دهد من نمی‌خواهم این حادثه را محدود و کوچک جلوه دهم البته این مسئله می‌تواند به دلیل رویدادهای منطقه و مسائل و بحران‌های سیاسی روی دهد البته در این میان این مسئله می تواند باعث ضایع شدن حقوق کشته‌ها، مجروحان و دولت‌های آنها شود‬‎. امروز می‌خواهم مسئله را به گونه ای دیگر مطرح کنم نظام سعودی در یمن، سوریه و دیگر مناطق جنگ افروزی می‌کند‬‎. زمانی که عربستان سعودی خود وظیفه خدمت رسانی به حجاج را برعهده دارد و تا زمانی که اجازه نمی‌‌دهد کسی به آنها کمک کند تا این وظیفه را به درستی انجام دهند بنابراین وظیفه به عهده عربستان است.‬

جدای از مسائل سیاسی، عربستان در حادثه منا مسئول است

نصرالله با اشاره به عمق حادثه منا در حج تاکید کرد: وقوع این حادثه، تاثیر بسیار بزرگی بر هر انسان می‌گذارد و تاثیر آن بر مسلمانان بسیار بیشتر است؛ چرا که ارتباط دینی وجود دارد‬‎. آنها در سرزمین مقدس در حال انجام فرایض اسلامی مهمی بودند از این رو شمار قربانیان، افراد ناپدیده شده و مجروحان بسیار زیاد است این حادثه بسیار عظیم و فاجعه بار است‬. جدای از مسائل سیاسی و تحولات منطقه‌ای، دولت عربستان سعودی در این حادثه مسئول است چرا که وظیفه ساماندهی و برگزاری مراسم حج را برعهده دارد‬.

باید تحقیقاتی در مورد حادثه منا با حضور کشورهای قربانی انجام شود

وی با اشاره به اینکه انداختن بار مسئولیت بر دوش حجاج در واقع برای ساده انگاری مسائل است‬‎ گفت: باید تحقیقاتی در این زمینه انجام شود و ما خواستار مشارکت نمایندگان کشورها در این تحقیقات هستیم به ویژه کشورهایی باید در این تحقیقات حضور پررنگ تری داشته باشند که بیشترین قربانیان و مجروحان از آنها بوده و باید در این کمیته تحقیقات مشارکت داشته باشند‬ تا بر واقع گرایانه بودن تحقیقات تاکید شود‬‎.

وقوع حوادث پی‌در‌پی در مراسم حج دلیل وجود خلل در حکومت عربستان است

وی افزود من گمان می‌کنم این مسئله در سطح سازمان همکاری اسلامی مطرح خواهد شد و دو پیشنهاد یا طرح وجود دارد : اداره مراسم حج و دوم، تشکیل هیئت نظارتی که نمایندگان کشورهایی که شمار بیشتری از حجاج را دارند حضور یابند‬. پافشاری دولت سعودی در ممانعت از حضور کشورهای اسلامی و مشارکت آنها در امور حج غیر منطقی است‬‎ وقوع رخدادهای پی در پی در مراسم حج دلیل بر وجود خللی در دولت سعودی است.

حزب الله در رخدادهای منطقه تاثیرگذار است

سید حسن نصرالله با اشاره به نقش و جایگاه حزب الله در تحولات منطقه گفت: حزب الله لبنان در رخدادهای منطقه‌ای تاثیرگذار است و کسانی که می‌خواهند ما را بیش از این توصیف کنند، این مسئله به خودشان ارتباط دارد ما به دلیل روابطمان و همپیمانانی که داریم از یک نوع تاثیرگذاری منطقه‌ای برخوردار شده‌ایم‬‎.

وی تاکید کرد: پنج سال از جنگ جهانی بر ضد سوریه می‌گذرد که هدف از آن سرنگونی نظام سوریه و سلطه بر آن است،‌ اما شاهد هستیم که سوریه پایدار و مقاوم است و همپیمانان سوریه هم در کنار این کشور پایدار هستند و هرگز از سوریه چشم پوشی نکرده‌اند با وجود تمام فشارهایی که اعمال شده است و این نتایج اصلی‌ای است که ما تا امروز به آن دست یافته‌ایم‬.

امروز شاهد شکست ائتلاف ضد داعش و راهبردهای آمریکا هستیم

نصرالله با تاکید بر شکست طرح های آمریکا در منطقه گفت: ما امروز شاهد شکست راهبرد‌های آمریکا و نیز شکست ائتلاف بین المللی ضد داعش هم هستیم‬‎. امروز اروپایی‌ها در برابر یک چالشی قرار گرفته‌اند و آن مسئله پذیرش پناهجویان است به ویژه اینکه اروپایی‌ها مدعیان دفاع از حقوق بشر هستند‬‎.

پایان دادن به جنگ علیه سوریه، راه حل بحران آوارگان است

برای حل این مشکل یا باید علت این مشکل را درمان کنند و آن پایان دادن به جنگ بر ضد سوریه است و یا اینکه این پناهجویان را در کشورهای خود بپذیرند‬‎. یکی از عوامل مهمی که باعث این شکست شده است، توافق هسته‌ای ایران و گروه پنج به علاوه یک است؛ چرا که آمریکایی‌ها گمان می‌کردند در جریان مذاکرات، ایران حاضر است در قبال سوریه، سازش کند‬.این مسئله هم پایان یافت و آمریکا اذعان کرد که تمام مذاکرات هسته‌ای، تنها درباره موضوع هسته ای بوده است‬‎.

البته یک سری از عوامل در این شکست سهیم بوده است، امروزه یکی از عوامل مهم آن، دخالت روسیه است همین مسئله باعث شده است تا همگان و از جمله آمریکا و ترکیه، یقین داشته باشند که روسیه در این مسئله جدی است‬‎. موضع کلی روسیه این است که این کشور از همان آغاز رویدادهای سوریه در کنار دمشق ایستاد و از طریق رسانه‌ای و ارسال سلاح از سوریه حمایت کرده است‬. اما در بخش مربوط به مسئله نظامی، این حمایت‌ها هرگز فراتر نرفته بود که بخواهد به سطح ارسال جنگنده به همراه خلبان روس منجر شود.‬

منافع بزرگ روسیه ایجاب می‌کند که دمشق را تنها همپیمان خود بداند

سید حسن نصرالله با اشاره به منافع مسکو در سوریه تاکید کرد: اکنون روسیه به این نتیجه رسیده است که منافع بزرگ این کشور اقتضا می‌کند که سوریه را تنها همپیمان خود بداند‬‎. و منافع سیاسی و موقعیت بین‌المللی و تاثیرگذاری بر اوضاع منطقه را مد نظر دارد‬‎. اما با تمام این اوصاف، آمریکا و برخی کشورهای عربی همچنان امید دارند که بتوانند مسکو را متقاعد کنند از دمشق فاصله بگیرد‬. از این رو پیشنهادهای وسوسه کننده‌ای به روسیه دادند تا این کشور را به خروج از ائتلاف با سوریه متقاعد کنند اما این تلاش‌ها به نتیجه نرسید حتی کار به جایی رسید که برخی گمان می‌کردند که روس‌ها در موضوع حمایت خود از سوریه جدی نیستد‬‎.

نصرالله با اشاره به حوادث اوکراین و اهمیت آن برای روسیه گفت: بخش دومی که در آن رویدادهای مهمی حاصل شده مربوط به اوکراین و شیوه تعامل روسیه با آن و نیز مسئله توافق هسته ای با ایران است‬. روس‌ها از آمریکایی‌ها خواستند تا سپر موشکی خود را بعد از توافق با ایران برچینند؛ چرا که تنها بهانه آمریکایی‌ها برای استقرار این سپرموشکی، ایران بود ولی با این وجود (توافق هسته‌ای) آمریکایی‌ها حاضر به برچیدن این سپرموشکی نشدند این مسئله برای روسیه اهمیت بسزایی داشت همچنین باید بگوییم که شمار زیادی از داعشی‌ها از چچن و مناطق اطراف آن بوده‌اند‬‎. و در صورتی که به فدراسیون روسیه برمی‌گشتند این مسئله تهدیدی برای امنیت ملی این کشور به شمار می‌آمد‬.

نصرالله در این‌باره افزود: از ماه‌ها قبل موضوع دخالت روسیه در مسئله سوریه مطرح بود و روسیه همواره خواستار برپایی ائتلاف منطقه‌ای جدید با مشارکت ایران، عراق، ترکیه در کنار ائتلاف موجود به رهبری آمریکا برای مقابله با داعش بود‬‎. دیدارهایی میان فرماندهان عالی‌رتبه ای از این کشورها انجام شد و مذاکرات جدی‌ای برای تشکیل نیروی واقعی برای مبارزه با تروریسم صورت گرفت‬.

نصرالله با اشاره به جدیت مواضع ایران و روسیه در قبال بحران سوریه گفت: از این رو ما معتقدیم دخالت روسیه در موضوع سوریه، علل مستقیم داشته است و هر آنچه امروز شاهد آن هستیم ترجمه هر آنچیزی بود که ما سال‌های قبل بیان می‌کردیم؛ یعنی می‌گفتند که سوریه قرار است سرنگون شود و ما اعلام می‌کردیم همپیمانان سوریه آن را اجازه نخواهند داد‬.

مواضع ایران و روسیه در قبال بشار اسد بسیار جدی است

موضع روسیه درباره بشار اسد رئیس جمهور سوریه جای شکی ندارد و حتی این مسئله درباره ایران هم صدق می‌کند؛ چرا که از طریق تلاش‌هایی می‌خواستند ایرانی‌ها را متقاعد کنند به دنبال جایگزینی برای اسد باشند مواضع ایران و روسیه بسیار جدی است آنها حامیان بشار اسد رئیس جمهوری سوریه هستند‬‎. ما همواره با هر گونه مشارکت،‌دخالت و حمایت نیروها از این جبهه حمایت می‌کنیم؛ چرا که با همین مشارکت‌هاست که می‌توانند در دور کردن خطرات بزرگی که سوریه و منطقه را تهدید می‌کند، سهیم باشند.‬

ورود مستقیم روسیه یک مسئله مثبت است و نتایج مثبتی دارد

نصرالله تاکید کرد: با توجه به برداشت ما و درک ما از خطراتی که منطقه را تهدید می‌کند، معتقدیم ورود عامل روسیه یک مسئله مثبت است و به خواست خداوند‌، نتایج مثبتی را هم بر جای خواهد گذاشت.روسیه لااقل با چهار کشوری که نام بردیم، هماهنگ شده عمل می‌کند.

آنچه ایران از سوریه می‌خواهد این است که در محور مقاومت باقی بماند و ایران در هیچ مسئله داخلی سوریه دخالتی ندارد و هر آنچه بر خلاف آن گفته می‌شود واقعیت ندارد.‬‎ تصمیماتی که در سوریه گرفته می‌شود، صددرصد سوری است و آنچه برای ایران در این باره مهم است این است که سوریه از طریق تروریسم سرنگون نشود.‬

موشک‌ها و جنگنده‌های دقیق روسیه در سوریه مستقر شده است

دخالت روسیه هنوز به اندازه‌ای که لازم باشد، کامل نشده است اما شمار قابل قبولی از جنگنده‌ها، موشک‌ها و توپخانه‌هایی که هدف‌گیری دقیقی دارد، به همراه امکانات بسیار بزرگ و کادر مجرب حضور دارند‬‎. این حجم از حضور روسیه در مسیر نبرد آینده تاثیرگذار خواهد بود‬‎. آنها اعلام کرده‌اند که اگر دمشق از آنها بخواهد نیرو به سوریه اعزام کنند آمادگی آن را دارند. اما امروز سوریه چنین درخواستی نداشته است ولی ممکن است چنین درخواستی را ارائه کند آمریکایی‌ها از مسئله خاصی نگران هستند اما با این نگرانی زندگی می‌کنند‬‎. و سعی دارند به صورت همزمان دستاوردهایی کسب کنند‬.

نصرالله درباره برخی اخبار از توافق آمریکا و روسیه بر سر مسئله سوریه گفت: آنچه درباره توافق روسی آمریکایی درباره سوریه گفته شده است سخنی غیردقیق است. چرا که اگر کشورهای منطقه در مبارزه با تروریسم دخالت کنند این مسئله بسیار مثبت خواهد بود و ترکیه به عنوان مثال فقط کافی است مرزهای خود را به روی تروریست‌ها ببندد و اموالی که برای آنها ارسال شده و سلاحی که در اختیار تروریست‌ها قرار می گرفته، دیگر ارسال نشود و فقط کافی است نفتی را که به نفع داعش، اموالی را عاید می‌کرده، دیگر نفروشد این امر می تواند خدمت بسیار بزرگ به موضوع مبارزه با تروریسم باشد و مثلا کافی است که برخی کشورها به حمایت رسانه ای خود از تروریسم پایان دهند‬‎.

آمریکا  سردمدار تروریسم است و صلاحیت مبارزه با آن را ندارد

نصرالله با تاکید بر عدم جدیت آمریکا در مبارزه با تروریسم گفت: دولت آمریکا، سردمدار تروریسم است‬‎ از این رو آمریکا برای مبارزه با تروریسم صلاحیت ندارد‬. زیرا معتقدیم آمریکا در مبارزه با تروریسم جدی نیست بلکه حتی بر این باوریم که آنها(آمریکایی‌ها) از تروریسم برای تحقق منافعشان استفاده می‌کنند‬‎.

وی با اشاره به حضور نیروهای حزب الله در سوریه و اهداف آن گفت: از همان آغاز فعالیت‌مان در سوریه اعلام کردیم این فعالیت، اهداف لبنانی و سوری را دنبال می‌کند‬‎. این فعالیت از القصیر تا قلمون و تا تپه‌های عرسال ادامه یافت‬‎. ما مصمم هستیم تا تروریسم را از تمام مرزهای لبنان و سوریه که به هم پیوسته هستند دور کنیم و تروریست‌ها را از مرزها دور کنیم‬.

مبارزه حزب الله سقف زمانی و مکانی ندارد

نصرالله در ادامه گفت: بعد از موفقیت در القصیر، نوبت به قلمون رسید؛ چرا که قلمون مرکز خودروهای بمب‌گذاری شده بود سپس به تپه‌های قلمون و عرسال رسیدیم از این رو در آن زمان اعلام کردیم که مبارزه ما، سقف مکانی و زمانی ندارد و نمی‌دانیم به کجا منتهی خواهد شد‬‎. هدف عملیات ما این بوده است که هر آنچه را به دست آوریم و آزاد کنیم به کنترل خود درآوریم به ویژه کوه‌ها و تپه‌ها تا از این طریق بتوانیم خطرات تروریست‌ها را به کمترین حد ممکن برسانیم‬‎. اکنون آنچه باقی مانده است در الزبدانی و نزدیکی آن بوده است و این مناطق به عنوان محل تجمع گروه‌های مسلح فراری به شمار می‌رود و برای مرزهای ما مشکل ساز هستند و تهدیدی برای مسیر المصنع به سمت دمشق به شمار می‌روند.‬‎ از این رو نبرد الزبدانی با اهداف لبنانی و سوری پیگیری شد‬.این نبرد به نبرد القصیر نزدیک بود و توافقی بر این اساس میان ارتش سوریه و نیروهای دفاع مردمی و نیروهایی از مقاومت به دست آمد و نبرد آغاز شد‬‎.

دلایل تاخیر در عملیات آزادی شهر الزبدانی

سید حسن نصرالله با اشاره به نبرد در الزبدانی و دلایل تاخیر در آزادی این منطقه، گفت: نبرد الزبدانی در اول جولای آغاز شد و بعد از کمتر از دو هفته اوضاع گروه‌های مسلح بسیار ناگوار شد و ما موفق شدیم بر تمام تپه‌های مجاور شهر مسلط شویم و بخش‌های وسیعی از این مناطق به کنترل ما درآمد از این رو گروه‌های مسلح فریاد کمک سر دادند گروه‌های مسلحی که در این منطقه حضور دارند از جبهه النصره و جنبش احرارالشام هستند و این دو گروه در استان ادلب هم حضور دارند‬‎. و الفوعه و کفریا همچنان (در برابر تروریست‌ها) مقاومت می‌کنند تا سقوط نکنند‬‎. تروریست‌ها معادله الفوعه، کفریا الزبدانی را مطرح کردند؛ چرا که فرماندهان تروریست‌ها معتقد بودند با فشار بر مسئله الفوعه و کفریا می توانند این دو منطقه را در برابر الزبدانی معامله کنند‬.

سید حسن نصرالله تاکید کرد که الزبدانی می‌توانست در زمان بسیار کوتاهی سقوط کند، اما زمانی که این معادله مطرح شد ما آن را به مثابه فرصت تلقی کردیم و تصمیم گرفتیم از الزبدانی استفاده کنیم تا مشکل الفوعه و کفریا حل شود‬‎. الفوعه و کفریا از هفت ماه قبل در محاصره(تروریست‌ها) هستند که محاصره کامل است و همواره در معرض حملات قرار دارند نظام سوریه مسئول بود تا راه حلی برای مشکل الفوعه و کفریا بیابد، راه حل این بود که شیوه‌ای برای ساده کردن خروج مردم الفوعه و کفریا بیابند از این رو زمانی که مسئله الزبدانی را با این دو منطقه مرتبط کردند، ما این مسئله را به عنوان یک فرصت تلقی کردیم‬‎.

از این رو از الفوعه و کفریا حمایت کردیم و مسئله الزبدانی را مطرح کردیم و بر فشارهای خود افزودیم تا الزبدانی سقوط نکند؛ چرا که ما به دنبال رسیدن به راه حلی برای مشکل الفوعه و کفریا بودیم‬.

ایران در مسئله آتش‌بس الزبدانی نقش میانجی را ایفا کرد

نصرالله با اشاره به مذاکرات برای آتش‌بس در الزبدانی و جزئیات آن افزود: در آغاز گفت‌وگوها، دی‌مستورا در سفری در تهران به سر می‌برد و اعلام کرد طرف‌های به خصوصی در مخالفان مسلح از ما خواسته‌اند تا با شما صحبت کنیم تا درباره کفریا و الزبدانی میانجی‌گری شود طرح بسیار ساده بود یعنی آتش بس در اینجا و توقف گلوله باران در آنجا‬. نقش طرف ایرانی تنها میانجی‌گری است و هیچ تصمیم‌گیری و یا تحمیلی بر اراده همپیمان سوریه‌ای وجود ندارد تا تصمیمی را بگیرد از این رو ایرانی‌ها تماس گرفتند و این طرح را منتقل کردند و ما هم تنها یک طرف در مشورت و رایزنی هستیم‬‎. بعد از بررسی این خواسته، ما خواهان ساخته و پرداخته شدن و تکمیل این ایده شدیم و خواستار آن شدیم تا الزبدانی مقدمه ای برای حل مشکل الفوعه و کفریا باشد ایرانی‌ها با سازمان ملل متحد به عنوان میانجی‌گر وارد مذاکره شدند‬.

ترکیه در مذاکرات آتش‌بس الزبدانی نقش منفی داشت

وی اشاره به اینکه ترکیه در مذاکرات آتش بس الزبدانی نقشی نداشته است، گفت: دیداری در ترکیه میان میانجی‌گر ایرانی و نماینده سازمان ملل متحد و نمایندگانی از گروه‌های مسلح انجام شد و در جریان این مذاکرات هر نتیجه ای و مرحله ای که حاصل می‌شد طرف ایرانی این موضوع را با نظام سوریه مطرح می‌کرد و سازمان ملل هم با گروه‌های مسلح، موضوع را مطرح می‌کرد. در چند روز اخیر، ترکیه در این مذاکرات نقشی نداشته است مگر اینکه بخواهند نقش منفی ایفا کنند آن هم از پس پرده، چرا که با حضور ترکیه، برخی از امور مطرح می‌شد ولی به توافق نمی‌رسید و با شکست روبرو می‌شد. از این رو، ایران با ترکیه تماس گرفت و تمایل خود را برای ایفای نقش مثبت از سوی ترکیه برای دستیابی به توافق بیان کرد‬.

سید حسن نصرالله در ادامه سخنان خود افزود: توافق مشکلات را میان دو طرف حل می‌کند اگر نبرد الزبدانی نبود، معارضه راه حل الفوعه و کفریا را نمی‌پذیرفت و آنچه امروز حاصل شد حاصل نمی‌شد، پیامی برای الفوعه و کفریا اعلام می‌کنم که هرگز در هیچ لحظه‌ای تصمیمی برای چشم پوشی از این دو شهرک مطرح نبوده است. همان گونه که هیچ گونه چشم پوشی در قبال هیچ روستایی مطرح نخواهد شد روستایی که در معرض محاصره گسترده قرار بگیرد. نبرد الزبدانی، باب مذاکرات را گشود؛ چرا که طرف مقابل، شمار بسیار زیادی از افراد مسلح خود را در معرض خطر مرگ یا اسارت دید و گزینه سومی در برابر آنها نبود و راه حلی برای خروجشان وجود نداشت‬.

توافق الفوعه و کفریا ـ الزبدانی شامل دو بخش است

نصرالله با اشاره به توافق صورت گرفته در الفوعه و کفریا گفت: در راستای مذاکرات این عملکرد میدانی در الزبدانی بود که فرصت مذاکره را به وجود آورد و دولت سوریه به منظور موفقیت این مذاکرات، تمام امکانات لازم را برای موفقیت آن فراهم کرد‬‎. توافق الفوعه، کفریا- الزبدانی بر دو بخش استوار است بخش اول، خروج مجروحان و افراد مسلح و کسانی است که می‌خواهند به اتفاق خانواده‌هایشان از الزبدانی به ادلب خارج شوند‬.

وی در ادامه گفت: بعد از آتش بس، در مرحله اول توافق الفوعه، کفریا-الزبدانی نوبت به آتش بس شش ماهه می‌رسد در مرحله نخست نباید هیچ فرد مسلحی در الزبدانی باقی بماند‬. اگر برخی ساکنان الزبدانی اگر حضور داشته باشند باید از آن خارج شوند و اگر بخواهند برخی از ساکنان الزبدانی و اطراف آن به اتفاق افراد مسلح به ادلب بروند می توانند خارج شوند و این مسئله به خواست شهروندان مربوط است.

اما از طرف دیگر‬‎ 10 هزار نفر از ساکنان کفریا و الفوعه که سنشان 18 سال تا 50 سال است به هر کجا که می‌خواهند بروند می توانند بروند و آتش بس هم برقرار می‌شود و بعد از اجرای مرحله نخست، 6 ماه آتش بس خواهیم داشت که شامل بقین و مضایا خواهد شد‬. اما درباره موضوع مربوط به ادلب باید بگوییم روستاهای اطراف الفوعه و کفریا تحت ضمانت سازمان ملل متحد خواهند بود‬.

نبرد بسیار بزرگ و جدی است؛ برای دفاع و حمله حاضر هستیم

سید حسن نصرالله با اشاره به مبالغه برخی ها در تعداد شهدای حزب الله گفت: آمار و ارقامی که درباره شهدا گفته می شود دروغ است مثلا دو روز قبل المستقبل اعلام کرد که 17 نفر از رزمندگان حزب الله کشته شده اند‬‎. اما این در حالی است که آتش بس آغاز شده بود از این رو جنگی وجود نداشت که کسی کشته شود‬. شمار شهدا طبیعی است و نبرد ما بسیار بزرگ بود و شمار گروه‌های مسلح هم زیاد بود‬‎. ما هر کجا که لازم باشد برای دفاع و حمله حاضر خواهیم بود و این اصلی است که هرگز از آن چشم پوشی نخواهیم کرد‬.

کسانی که در دو هفته نخست در الزبدانی جنگیدند برای آزادی الزبدانی مبارزه کردند و کسانی که برای امنیت مرزها جنگیدند برای دفاع از آن نبرد کردند اما بعد از دو هفته و بعد از تصمیم ما برای حل مشکل الفوعه و کفریا، کسانی که شهید می‌شوند از رزمندگان مقاومت و ارتش، آنها شهدای تحقق اهداف نخست هستند برای آزادی الفوعه و کفریا، از این رو در اینجا لازم می‌دانم به مردم الفوعه و کفریا به خاطر پایداری درود بفرستم و آنچه باعث موفقیت مذاکرات دور سوم بود شکست دو حمله بسیار بزرگی است که هفته گذشته بر ضد الفوعه و کفریا صورت گرفت‬.

زمانی که با اسرائیل می‌جنگیم شاد و خوشحال هستیم

وی با اشاره به اینکه دشمن اول و آخر حزب الله اسرائیل است گفت: ما در سوریه با اندوه می‌جنگیم و آرزو می‌کردیم که با این رزمندگان خود برای آزادی مسجدالاقصی می‌جنگیدیم ما در جنگی شرکت کردیم که ناگزیز به آن بودیم و از آن اندوهناکیم ولی زمانی که با اسرائیلی‌ها می جنگیم شاد و خوشحالیم‬. و اگر زمان به گذشته باز می‌گشت حزب الله در ورود به سوریه شتاب می‌کرد و هرگز این تاخیر را قبول نمی‌کردیم و هر آنچه در جهان در روزهای نخست رخ داد همه به خاطر همان تصمیم دخالت ما در سوریه رخ داد و امروز مناطقی که بازپس گرفته می‌شود، و کشورها از آن سخن می‌گویند به دلیل همان مشارکت است.‬

سید حسن نصرالله با اشاره به اینکه اسرائیل اولین استفاده کننده از آنچیزی است که در سوریه رخ می‌دهد گفت: تاکنون نیز چنین است اما این مسائل تغییر خواهد کرد و من از همان روزهای نخست، اسرائیل را زیر نظر داشتم. درست است که در ابتدای امر، اسرائیلی‌ها دچار سردرگمی شده بودند، اما بعد از آن به دو نتیجه و دو گزینه رسیدند : گزینه نخست، بقای بشار اسد رئیس جمهور سوریه بود و این امر به مثابه پیروزی محور مقاومت بود و گزینه دوم، پیروزی گروه‌های مسلح بود‬.



منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس