به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، سيد علي استيري مدير کل سازمانهاي تخصصي سازمان بنادر اظهار داشت: سازمان جهاني دريانوردي (IMO ) طي قطعنامهاي در سال 1389 روز چهارم تيرماه را به عنوان روز جهاني دريانورد جهت قدرداني از دريانوردان و نيز شناساندن دريانوردي به آحاد جامعه معرفي کرد.
وي ادامه داد: سازمان جهاني دريانوردي در راستاي تقدير و تشکر از دريانوردان نمونه کشورهاي عضو اين سازمان، پيشنهاد کرد که کشورها در اين روز از دريانوردان نمونه خود قدرداني کنند.
استيري يادآور شد: سازمان بنادر و دريانوردي ايران نيز طي دعوتنامهاي از ارگانهاي دريايي زيرمجموعه دبيرخانه دائمي ارگانهاي دريايي کشور، از آنها خواست نظرات و پيشنهادات خود را در اين زمينه به سازمان بنادر اعلام کنند تا در جلسهاي اين ضوابط تعيين و مشخصات و معيارهاي انتخاب دريانورد نمونه به تأييد نهايي برسد.
مديرکل سازمانهاي تخصصي و بين المللي سازمان بنادر افزود: با توجه به پيشنهادات و پاسخهايي که از طرف ارگانهاي مختلف دريايي در اينباره به دست سازمان بنادر رسيده بود و نيز با توجه به کنوانسيونهاي بينالمللي که سازمان بنادر و دريانوردي به نيابت از دولت جمهوري اسلامي ايران عضو آن است، تعاريف دريانورد نمونه در دو حيطه تخصص و عمومي مشخص شد.
استيري ادامه داد: در جلسهاي که ديروز در اينباره تشکيل شد، زمان برگزاري اين همايش و ضوابط انتخاب دريانورد نمونه کشور به تائيد اعضا رسيد.
مديرکل سازمانهاي تخصصي و بين المللي سازمان بنادر تصريح کرد: موارد تصويب شده در اينباره براي ارگانهاي دريايي ارسال و همچنين براي آنها سهميهبندي مشخص شده است که به آنها اعلام ميشود.
وي با بيان اينکه همايش روز دريانورد و انتخاب دريانورد نمونه در اول تيرماه سال جاري در سالن آمفيتأتر سازمان بنادر برگزار خواهد شد، تصريح کرد: طي يک مراسم رسمي با حضور سران ارشد ارگانهاي دريايي و مقامات لشکري و کشوري از تمامي دريانوردان اعم از دريانوردان بخش نظامي که وظيفه حفاظت و حراست از ناوگان تجاري و مرزهاي کشور را بر عهده دارند و نيز از دريانوردان بخش تجاري، صيادي و بخش خصوصي و تعاونيها قدرداني خواهد شد و با اهداي لوح تقدير به دريانوردان برتر از آنها قدرداني ميشود.
مديرکل سازمانهاي تخصصي و بين المللي سازمان بنادر در خصوص معيارهاي تشخيص دريانورد نمونه و برتر، گفت: در بخش شرايط عمومي تعيين دريانورد نمونه که معيارهاي آن از کنوانسيونهاي بينالمللي نظير کنوانسيونهاي کار دريايي اخذ شده است، "دريانورد کسي است که داراي مدرک دريانوردي از سازمان بنادر است و در حال حاضر در دريا فعال هستند ".
استيري تصريح کرد: همچنين شرايط تخصصي انتخاب دريانورد اين است که در طول مدت خدمت به تائيد ارگان ذيربط فعاليتهاي چشمگيري در جهت حفظ و نجات جان انسانها در دريا، رعايت مسايل ايمني دريانوردي، حفاظت از محيط زيست دريايي را در پرونده کاري خود داشته باشد و نيز در بين همکاران خود داراي حسن سابقه رفتاري، اخلاقي و انضباطي و نيز روحيه مسئوليتپذيري باشد.
استيري با اشاره به اينکه اين روز به عنوان روز نمادين در نظر گرفته شده است، تصريح کرد: هدف اين است که در بخش دريايي که پتانسيل بالايي براي اشتغال دارد، مزيتها را در سطح استانهاي ساحلي و غيرساحلي به مردم بشناسانيم.
استيري اظهار داشت: تمامي پتانسيلهاي دريايي دنيا در کشور ايران وجود دارد اما استفاده صحيح و اصولي از آن صورت نميگيرد بنابراين بايد از اين مناسبتها استفاده کرد و دريا و مزايايي آن را به مردم شناساند.
مديرکل سازمانهاي تخصصي و بين المللي سازمان بنادر در توضيح مزيتهاي مطلوب دريا و تأثير آن در اقتصاد هر کشور، گفت: در حال حاضر کشورهايي نظير هند، بنگلادش و فيليپين کشورهايي هستند که دريانورد به دنيا صادر ميکنند و از اين روش با توجه به جمعيت بالايي که دارند، درآمد اقتصادي کسب ميکنند و اين موجب ارزآوري خواهد شد.
کد خبر 46756
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۲
- ۰ نظر
- چاپ
سيد علي استيري با بيان اينکه همايش روز دريانورد و انتخاب دريانورد نمونه در اول تيرماه سال جاري برگزار ميشود، گفت: در اين مراسم از تمامي دريانوردان اعم از نظامي و نيز دريانوردان بخش تجاري، صيادي و تعاونيها قدرداني ميشود.