به گزارش مشرق؛ مارک کِرک نماينده جمهوري خواه در مجلس سنا در مصاحبه اي با تلويزيون فارسي صداي آمريکا به زواياي مختلف جنگ اطلاعاتي و راهکارهاي تهاجم ديپلماتيک به ايران پرداخت.
وي در خصوص اين جنگ اطلاعاتي که اساس آن بر حقوق بشر نهاده شده، افشا مي کند که "لايحه جديدي قرار است سياست خارجي آمريکا را متمرکز کند و "حقوق" مردم ايران را در اولويت سياست خارجي ما قرار بدهد. همين اقدام را در ارتباط با شوروي سابق کرديم که موفقيت آميز بود و شوروي سقوط کرد. فکر مي کنم بايد اين استراتژي را در مورد ايران هم اعمال کنيم."
برجسته سازي نام مخالفان، استراتژي آمريکا براي براندازي ايران
مهمترين استراتژي که سياست خارجي آمريکا به صورت کاملا يکپارچه دنبال خواهد کرد برجسته سازي ويژه نام مخالفان ايراني خواهد بود.
اين سناتورجمهوري خواه در خصوص نقش و مسئوليت گزارشگر مخصوص حقوق بشر در ايران شده گفت: "اين فرد مسئول هماهنگي سياست خارجي آمريکا در رابطه با ايران خواهد بود و اطمينان حاصل خواهد کرد که پرونده مخالفان برجسته، در بالاترين اولويت قرار گيرد. اما مهم ترين وظيفه اين فرد اين است که نام مخالفان برجسته ايراني و پرونده هايشان را در رسانه هاي غربي، عربي، و بين المللي مطرح کند و اينکه چرا در زندان هستند. براي مخاطبان فارسي زبان در کشورهاي مختلف دنيا و در داخل ايران، و همينطور در رسانه هاي بين المللي، درباره اين افراد و مبارزات آنان صحبت کند."
وي اذعان مي کند که اين يک برنامه مشخص است که از سوي سياست خارجي دنبال مي شود که برنامه ريزي آن از مجلس سنا شروع شده و دستگاه سياست خارجي آمريکا آن را اجرا مي کند.
در اين خصوص وي چنين مي گويد:" ما در حال حاضر اين کار را در مجلس سنا شروع کرده ايم و حالا از وزارت امور خارجه مي خواهيم که در اين باره اقدام کند. ما چهار نفر را انتخاب کرديم، يکي از آنها جعفر پناهي، يکي از برجسته ترين کارگردانان ايراني است که در فضاي بين المللي فيلم وارد شده و تصوير متفاوتي از ايران را به نمايش گذاشته و فيلم هايي ساخته که حکومت با آنها مخالف است. "
وي مي گويد ما آنها را به عنوان نماد حقوق اوليه اي معرفي مي کنيم که متعلق به تمامي مردم ايران است. در مورد مخالفان حکومت شوروي هم به ما همين را گفتند همين استراتژي را بکار بسته و موفق به سقوط شوروي شديم.
سناتور مارک کِرک در خصوص برجسته سازي نام مخالفان تاکيد مي کند:" ما بايد به اين مخالفان کمک کنيم و صداي آنان در فضاي بين المللي باشيم، و مطمئن شويم که همه در ايران و در جامعه بين المللي اسم آنان را مي دانند و پرونده شان را مي شناسند. "
مارک کرک در خصوص برجسته کردن صداي جنبش سبز و حمايت رسانه اي براي اينکه صداي بين المللي داشته باشند اينگونه افشا کرد: " وقتي صدايي از چندين کشور شنيده شود، ديگر به معني اهداف يک کشور براي کشور ديگر نيست. ما نياز داريم که اين صداها را در ايالت متحده، کانادا، فرانسه، بريتانيا، آلمان، ژاپن، استراليا و سراسر دنيا بشنويم، که به اين صدا يک نيروي ويژه اخلاقي بدهد. ضمنا مسائل فني هم وجود دارد که بايد انجام دهيم. ايالات متحده بايد اينترنت مستقيم را از طريق ماهواره در اختيار ايران قرار دهد که شما نتوانيد توسط رسانه هاي دولتي کنترل شويد. که اجازه داشته باشيد هر چه که مي خواهيد بگوييد، بايد بتوانيد از دولت ايران انتقاد کنيد. "
اينترنت ماهواره اي براي نفوذ در مردم ايران
مارک کرک در خصوص تلاش هاي آمريکا براي ارتباط مستقيم با مردم ايرن براي عمليات رواني و نفوذ بيشتر مي گويد:" اميدواريم از رسانه هاي جديد استفاده کنيم مثل توييتر، ماي اسپيس، فيس بوک و انواع روش هاي اينترنتي به علاوه موبايل و اس ام اس. فکر مي کنم صداي آمريکا، بي بي سي و الجزيره، همگي مخاطباني در تهران دارند. اما ضمنا مي خواهيم سرويس اينترنت مستقيم به ايران ارائه کنيم که مردم ايران مجبور نباشند از طريق دولت به اينترنت متصل شوند، بلکه فقط با يک ديش ماهواره در حياط خانه شان، هر چيزي که مي خواهند تماشا کنند و بدون واسطه دولت، هر چيزي که مي خواهند بگويند."
نگرانم که مصر نيز به ايران ديگري تبديل شود
اين سناتور جمهوري خواه در خصوص انقلاب هاي منطقه و سوريه در ارتباط با ايران ادعا کرد:" حکومت تک حزبي در سوريه، که از متحدان اصلي روحانيون ايران هم هست، به بي ثباتي رسيده است. اگر دمشق سقوط کند، احتمال مي دهم که حکومت ايران دچار مشکل جدي شود و اين خوب است. چرا که يک ايران صلح طلب و کاملا مردم سالار، بودجه اش را صرف سلاح هسته اي و يا تجهيز حزب الله نخواهد کرد."
وي در مورد عادي سازي روابط دولت مصر با ايران اعتراف کرد که نگران است مصر هم به يک ايران ديگر تبديل شود. در اين خصوص وي چنين مي گويد: "نگرانم که انقلاب مصر، ممکن است با يک روند سه مرحله اي روبرو باشد که در انقلاب هاي زيادي شاهدش بوده ايم. ابتدا برکناري ديکتاتور، دوم تشکيل يک دولت موقت ضعيف و نهايتا تشکيل يک دولت دائم. در مورد ايران، از شاه به دولت بسيار ضعيف بختيار و نهايتا به آيت الله خميني منتقل شد. نگرانم که اين روند براي مصر هم دنبال شود."
همچنين در خصوص خروج نيروهاي آمريکا از افغانستان نيز با اظهار نگراني افزود: "اگر ايالات متحده افغانستان را به سرعت ترک کند، ممکن است بخش اعظم غرب افغانستان تحت قدرت و اختيار ايران قرار گيرد."