به گزارش مشرق، همزمان با آغاز شمارش معکوس براي برگزاري يکصد و پنجاه و نهمين نشست سازمان کشورهاي صادرکننده نفت گمانه زني ها درباره انتخاب رئيس اوپک افزايش يافته است.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهور يکشنبه شب در گفتگوي ويژه خبري شبکه دوم سيماي جمهوري اسلامي ايران گفته است شخصا سرپرستي وزارت نفت را بر عهده گرفت و از اين رو پيش بيني مي شود تا اطلاع ثانوي بزرگترين وزارتخانه دولت با حضور رئيس کابينه دولت دهم مديريت شود.
از سوي ديگر، پس از گذشته نزديک به چهار دهه رياست سازمان اوپک از ابتداي سال 2011 ميلادي به جمهوري اسلامي ايران واگذار شده است که تغييرات مديريتي در سطح وزارت نفت منجر شده که عملا ايران براي رياست اين سازمان بزرگ نفتي برنامه اي در دستور کار نداشته باشد.
مهر درباره نحوه انتخاب رئيس اوپک از وزارت نفت کسب اطلاع کرد که دو سناريو براي انتخاب رئيس اوپک وجود دارد.
در سناريوي نخست احتمال حضور شخص رئيس جمهور به عنوان رئيس اوپک در نشست يکصد و پنجاه و نهمين اين سازمان در وين مطرح است، ضمن آنکه پيش از اين معمولا روساي جمهور کشورهاي عضو اوپک تنها در نشستهاي اجلاس سران حضور پيدا کرده اند.
در سناريوي دوم هم اين احتمال وجود دارد که رئيس جمهور فردي را به عنوان نماينده ويژه خود براي اجلاس اوپک معرفي کند که نماينده صرفا نيازي نيست که نفتي باشد و حتي امکان معرفي چهره سياسي جنجالي کابينه نيز وجود دارد. در اين ميان، گفته مي شود اگر اين فرد هم معرفي نشود، يکي از ياران وي در وزارت نفت چنين مسئوليتي را برعهده خواهد گرفت.
در اين ميان، براي معرفي رئيس اوپک به اين سازمان بايد يکسري مکاتباتي با دبير کل انجام شود که هيچگونه محدوديت زماني براي معرفي رئيس جديد اوپک وجود ندارد.
در نشست يکصد و پنجاه و هفتمين اجلاس وزارتي اوپک با تصميم 12 عضو سازمان کشورهاي صادرکننده نفت، رياست اوپک در سال 2011 ميلادي پس از 36 سال به وزير نفت ايران واگذار شده است.
يکصد و پنجاه و نهمين نشست عادي و سالانه 13 کشور عضو اوپک خرداد ماه (20 ژوئن2011 ميلادي) به رياست ايران در وين برگزار خواهد شد.