به گزارش مشرق به نقل از فارس ، علي مرادي، رئيس سابق فدراسيون وزنهبرداري ايران و دبير فعلي کنفدراسيون آسيا اين روزها دلش از دست خيليها گرفته است. از توطئههايي که به عقيده خودش با طرح ? مليپوش دوپينگي صورت گرفت تا او را از وزنه برداري حذف کنند تا انتخابات اخير کنفدراسيون وزنهبرداري آسيا که به قول خودش تنها حامياش خداوند بود و بس.
وي از خيلي از موارد مربوط و مطروح به اين رشته پرده برداشت.
در اين گفت و گوي متفاوت مرادي ضمن انتقاد از عملکرد فدراسيون جهاني وزنهبرداري پيش بيني کرده است که تيم ملي ايران ميتواند در رقابتهاي المپيک ???? لندن به ? مدال طلا برسد که در صورت تحقق اين وعده، بدون شک کاري بسيار بزرگ و صدالبته درخشان در ورزش کشور و به ويژه رشته وزنهبرداري انجام خواهد شد.
متن مصاحبه فارس با مرادي را در زير ميخوانيد:
*سازمان درگير مسائل داخلي بود، پيگيري جدي انجام نداد
در انتخابات اخير کنفدراسيون وزنه برداري آسيا، فدراسيون ايران تصميم گرفت تا بنده را به عنوان نامزد معرفي نکرده و در آن سو تعدادي ديگر را براي اين انتخابات معرفي کند. اين موضوع تشخيص فدراسيون بود و حتما خودشان در اين زمينه پاسخگو هستند.
در همان زمان نيز در اين مورد به مسئولان سازمان تربيت بدني نامهاي را ارسال کردم که به دليل درگير بودن اين عزيران با مشکلات داخلي، پيگيري جدي را از سوي آنها قبل از انتخابات شاهد نبوديم.
سرانجام اين مسأله منجر به اين شد که در انتخابات کنفدراسيون آسيا بنده به عنوان يک ايراني و نامزد مستقل در رقابتي نابرابر براي کسب دبيرکلي آسيا شرکت کنم.
*دوستان قانون را طور ديگري تفسير کردند
زماني که کشورها متوجه شدند که من از حمايت فدراسيون ملي کشورم برخوردار نيستم، خودشان طبق قانون و اساسنامه کنفدراسيون وزنه برداري آسيا که عنوان ميکند چنانچه ?? درصد کشورها فردي را که سابقه ?? سال فعاليت اجرايي داشته باشد را مستقلاً معرفي کنند، از من حمايت کردند که بر اساس اين معرفي، کانديداي انتخابات دبير کلي شدم. البته شرکت در انتخابات و انتخاب شدن دو موضوع جداگانه بود که هر کدام مراحل خاص خودش را طي کرد.
فدراسيون ايران طبق اساسنامه مي توانست چندين نفر را معرفي کرده تا در انتخابات آسيا شرکت کنند و بر همين اساس فردي که رأي بالاتري داشت، ميتوانست در انتخابات به عنوان نماينده يک کشور حضور پيدا کند.
دوستان اين موضوع را طور ديگري تفسير کرده بودند که از هر کشور نميتوان دو نماينده را براي حضور در انتخابات معرفي کرد در حالي که رئيس قبلي کنفدراسيون هم خودش و هم هيأت رئيسه قبلي را براي حضور در انتخابات معرفي کرده بود.
*با حمايت از من پرونده دبيرکلي بسته شد؛ تحليل ضعيف باعث شد تا نفهمند
در هر صورت اين تصميم دوستان بودند و من هم ديدم تمايل زيادي براي اينکه از سوي فدراسيون ايران معرفي شوم؛ وجود ندارد. کشورها زماني که اين موضوع را متوجه شدند، بالاتر از ميزاني که وجود داشت، از من اعلام حمايت کردند که نه تنها در بخش دبير کلي بلکه در بخش رياست کنفدراسيون وزنه برداري آسيا ثبت نام کنم.
زماني که اين اعلام حمايت صورت گرفت در حقيقت پرونده انتخابات دبيرکلي کنفدراسيون آسيا بسته شد. باز هم دوستان اين موضوع را متوجه نشدند و از آنجايي که تحليل ضعيف است اين اتفاقات رخ ميدهد.
*دبيرخانه کنفدراسيون آسيا را از ايران گرفتند
در زمان انتخابات نيز با مسائلي ناخوشايندي روبرو شديم که دوست ندارم در مورد آنها صحبت کنم، البته اسناد و مدارک و نوارهاي اين مسائل همگي موجود است.
با وجود اين اتفاقات تاريخچه خوبي براي ورزش کشور رقم زده نشد و در نهايت بر اثر ندانم کاريها و کم لطفيهايي که صورت گرفت منجر به اين شد که با تصميم هيأت رئيسه و اعضا با توجه به برخورد ناشايستي که انجام شد، دبيرخانه کنفدراسيون آسيا که به محوريت ايران بود و ? سال تلاش کردم تا اين دبيرخانه عليرغم مشکلات و کمبودهايي که داشتيم در کشورمان حفظ شود؛ از ايران گرفته و به قطريها داده شود.
*رئيس فدراسيون جهاني عليه من نامه زد
با توجه به موضوعات مطرح شده در اين رقابت نابرابر در انتخابات قرار گرفتم. البته تشخيص آنها اين بود و بعد از اين اتفاق با مصاحبهاي هم که انجام دادند اين کار را دفاع از حق کشور عنوان کردند. همچنين قبل از تشکيل کنگره، رئيس فدراسيون جهاني وزنه برداري عليه بنده با تمام کشورها نامه نگاره کردي بود تا از من حمايت نکنند که اين نامه به کشور ايران هم ارسال شده بود و آنها در حقيقت بر خلاف آيين نامه و اساسنامه فدراسيون جهاني بر امور داخلي کشورها دخالت کردند.
اين موضوع جاي تآسف دارد که رئيس فدراسيون جهاني عليه شخصي چنين اقدامي را انجام ميدهد که چندين سال است منتقد اصلي وي و عملکردش در برخي امور مانند شفاف نبودن سياسيتهاي ضد دوپينگ اين فدراسيون و عدم شفافيت در امور مالي به شمار ميرود.
*مسئولان فدراسيون ايران در مدار بيگانگان گام بر ميدارند
پس از ارسال نامه به کشورهاي مختلف از جمله ايران، مسئولان فدراسيون ايران نيز در مدار تصميمگيري اشتباه قرار داده شدند و نه تنها من را براي انتخابات معرفي نکردند، بلکه در کنگره هم اتفاقاتي رخ داد که جاي تأسف دارد و البته تأسف بار تر اين است که مسئولان فدراسيون ايران هنوز که هنوز است در مدار بيگانگان گام بر مي دارند.
در هر صورت اميدوارم سازمان تربيت بدني نظارت بيشتري را نسبت به عملکرد اين دوستان داشته باشد.
*برداشت غلط از قوانين موجب تنش شده است
اين مسائلي که مطرح شد اختلاف نيست بلکه يک واقعيت است، چراکه اگر حقي است اين حق متعلق به تمام کشور و همه شهروندان است و من نيز يکي از همين افراد هستم. اگر حقي وجود دارد بايد مشخص شود که مسئوليت دبيرکلي قاره آسيا در قبال مسئوليتهايي که وجود دارد تا چه اندازه قابل ارزش است؟ اگر داراي ارزش است بايد با تعامل، مشکلات و موانع را از پيش پا برداشت.
باز هم تأکيد ميکنم که اين مواضعي که وجود دارد را اختلاف نميبينم بلکه راهنماييهاي غلطي و برداشتهاي اشتباهي که اين افراد ميکنند باعث به وجود آمدن اين تنش شده است. اين برداشتها هم يا ناشي از نداستن قانون است يا از قوانين موجود برداشتهاي غلط ميشود. اي کاش دوستان يک بار براي هميشه قوانين را مرور کنند. درست است برخي از اين دوستان زماني قهرمان المپيک بودهاند، اما از شاگردان من در دوره مديريت محسوب ميشوند و البته بنده به اين موضوع افتخار ميکنم.
*فدراسيون جهاني در حال فريب فدراسيون ايران است
اين يک اختلاف نيست بلکه از بيرون و از سمت و سوي فدراسيون جهاني در حال فريب فدراسيون وزنه برداري ايران هستند و از داخل هم در مسير حرکتي آنها در حال حرکت هستند و با اين کار سرمايههاي ملي ما را هم هدر ميدهند.
در چند سال اخير نزديک به يک ميلون دلار از ما پول گرفتهاند و مشخص نيست اين کار طبق چه ضابطهاي انجام شده است؟ آنها بايد مشخص کنند که آيا اين ضابطه شخصي است؟
بنده با طرح اين سؤالات به صورت جدي آنها را به چالش ميکشم و آنها بايد پاسخ اين سؤالات را بدهند. اين دليل نميشود که خارج از چارچوب وادا تعدادي را به عنوان هيأت رئيسه انتخاب کرده و يک چيزي را براي خود مدون کنند و پولهاي هنگفتي را از ما دريافت کنند.
*فدراسيون ايران توان ايستادن مقابل فدراسيون جهاني را ندارد
جمهوري اسلامي ايران تا به حال چه اندازه راجع به اين موضوع پول داده است؟ کجاي وادا چنين قانوني وجود دارد؟ آنها که قوانين و مقررات وادا را بهتر ميدانند، چرا به اين راحتي آن زير پا ميگذارند.
اين انتقادات در هر صورت موجود است و فدراسيون وزنهبرداري اين توان را ندارد تا تمام قد روبروي فدراسيون جهاني بايستد که اين موضوع به ورزش مدالآور وزنه برداري لطمه وارد ميکند.
*مصاحبه تاماش آيان قبل از محرز شدن دوپينگ عليحسيني تخلف بود
قبل از دوپينگ سعيد عليحسيني و زماني که عضو هيأت رئيسه فدراسيون جهاني بودم اين انتقادات وجود داشت. در آن زمان مشکل مشابه عليحسيني براي کشورهايي مانند يمن و عراق در بازيهاي کشورهاي عرب در مصر به وجود آمد که همين آقاي رئيس فدراسيون جهاني در هيأت رئيسه تصويب کرد تا کميته برگزاري رقابتها، رئيس فدراسيون و کنفدراسيون مربوطه شامل يکسري جرايم شوند. با اين شرايط اين سؤال پيش ميآيد که شما با علم به اين مقررات چگونه در بحث سعيد علي حسيني اينگونه موضوع را مطرح ميکنيد.
در همين خبرگزاري فارس فايل صوتي تاماش آيان، رئيس فدراسيون جهاني موجود است که وي قبل از اينکه خيلي از مسائل محرز شود، مصاحبه کرده است. در بحث عليحسيني پس از تست دوپينگ به ورزشکار اجازه حضور در رقابتها داده شده و نامش در استارت ليست بوده که همه اينها تخلف است. اگر قوانين محکم است نبايد اين گونه مسائل رخ دهد. اگر فردي دوپينگ کرد تا اعلام رأي، فرد خاطي معلق است و مصاحبه رئيس فدراسيون جهاني و البته نايب رئيس فدراسيون ايران که مشخص نيست اين حکم را دارد يا خير، نيز تخلف محسوب ميشود.
در مسابقات جهاني کرهجنوبي اسم علي حسيني براي حضور در رقابتها به ثبت رسيده و مدير تيمهاي ملي در روز نشست فني آن را امضا کرده است. آنها با اين کار نميدانستند که از سوي فدراسيون جهاني نامهاي مبني بر دوپينگ وزنهبردار ايران ارسال شده است؟ اين موارد همه قابل بررسي و سوالاتي است که بايد پاسخ داده شود.
*فدراسيون جهاني وزنه برداري نياز به خوني تازه دارد
نزديک به ?? سال است که تاماش آيان به عنوان دبير و از سال ???? به بعد به عنوان رئيس فدراسيون در رأس کار حضور دارد. نياز به تجديد نظر و خون تازه در رأس فدراسيون جهاني احساس ميشود.
هرجايي هم که مديريتهاي اينچنيني به وجود بيايد فضا به جوي ديکتاتوري کشيده ميشود که اين موضوع واقعيتي است که در مسائل اجتماعي هم صدق ميکند.
امروز در فدراسيون جهاني کارهايي انجام ميشود که تا به حال سابقه نداشته است. از جمله اينکه براي توسعه ورزش وزنه برداري کميسيون تشکيل شده است که اين موضوع باز هم مربوط مي شود به يکسري از افراد و تفکرات خاص.
*پول ايران توسط فدراسيون جهاني به اسرائيل داده ميشود
فدراسيون جهاني چرا سال گذشته مبالغي را که از کشورهايي مانند ايران و مبالغي که از کميته بينالمللي المپيک دريافت کرده است به بهانه تشکيل کلاس به رژيم اشغالگر قدس( اسرائيل) ميدهد و چرا اين پول به فلسطين داده نميشود؟
براي تمام حرفهايم سند و مدرک دارم و امروز در جايي (خبرگزاري فارس) اين صحبتها را انجام ميدهم که به گوش آنها ميرسد. اين سؤالات و تخلفات موجود بدون پاسخ باقي مانده است. اين آقايان در حال حاضر براي ماندن در دور بعدي نيز دست به کارهايي زدهاند که تأملبرانگيز و قابل تجديدنظر است.
جالب است بدانيد در نامهاي که عليه من زده شد عنوان کردند که مرادي صحبتهاي سياسي انجام داده است و اين در حالي است که کاري به بحث سياسيت ندارم. حرف من اين است که محل مصرف پولهاي بدون ضابطهاي که دريافت ميشود، کجاست و بر اساس چه ضابطهاي خرج ميشود؟ اگر اين حرف سياسي است که به حرف سياسي زدن افتخار ميکنم و شما بيايبد پاسخ حرف سياسي را بدهيد. در واقع نه پاسخي براي حرف منطقي داريد و نه اينکه در اين زمينه ميخواهيد تجديد نظري در افکارتان داشته باشيد.
*دبيرکل آسيا نميشدم هم به مبارزاتم ادامه ميدادم
در انتخابات کنفدراسيون آسيا رأي به من، حکم ايستادن مقابل فدراسيون جهاني را داشت. لازم است بگويم که قبل از انتخابات دبير کلي، رئيس فدراسيون جهاني به آقاياني که به عنوان نماينده ايران حضور داشند نامه ميدهد که البته مشخص نيست اين افراد نماينده کشورمان بودند يا نماينده بيگانگان. فکر کنم در حال حاضر اين نوشته در دست مسئولان کشور موجود است و به نظرم اين موضوع تخلف که هيچ بلکه ظلم است.
اين سؤال برايم پيش آمده که چرا شما با تفکر علي مرادي ناراحت هستيد؟ اگر بحث اعتقادي دارم که به آن افتخار ميکنم، ضمن اينکه سرباز اين مملکت هستم و در صورتي که رأي هم نميآوردم به مبارزاتم ادامه ميدادم، چراکه اين تخلفات محرز و مشهود است و اگر بخواهد ادامه پيدا کند باز هم شاهد نمونههايي مانند علي حسيني خواهيم بود، البته اين مقاومتها و اين اقدامات اين چنيني به شکل گسترده تر و حتي فراتر از آسيا در حال حرکت است.
*شب قبل از انتخابات به نمايندگان کشورها پول دادند
جالب است عنوان کنم که اينها شب قبل از انتخابات به عدهاي پول دادند که به من رأي ندهند که خود کشورها اين موضوع را با من در ميان گذاشتند که البته اين موضوع را به خودشان واگذار کردم و صلاح کار را به خود آنها سپردم. پيشروي تا اين حد بود و من چه کسي را جز خدا نداشتم.
کارهايي در حال انجام شدن است که براي کشور خوب نيست و اگر نتوانيم تمام قد مقابل فدراسيون جهاني بايستيم در حق وزنه برداري ايران ظلم ميشود.
*توطئه کردند تا حذفم کنند
در دوره مديريت من يک تعامل مشترک و احترام آميز با فدراسيون جهاني وجود داشت و در عين حال ويژگيهاي اعتقادي، ارزشي و ملي نيز حفظ شده بود.
حق مليپوشان را هم گرفتيم و شما ديديد که در نهايت اين انتقادات، کم لطفيهاي داخل و بيرون انجام شد که در کوران اين کار نيز بحث ? مورد خيانتآميز (دوپينگ مليپوشان) پيش آمد و توطئهاي که انجام شد تا علي مرادي از وزنه برداري حذف شود. براي من اين مشکلات را ايجاد کردند حال شما که با اين شکل و شمايل جلو ميرويد تا کجا پيش خواهيد رفت؟
*فدراسيون بينالمللي در آينده دچار تحولات شگرف ميشود
فدراسيون بينالمللي با توجه به تحولاتي که در کنفدراسيونهاي مختلف در حال انجام است و برخوردهاي جدي چند کنفدراسيون، در آيندهاي نزديک دچار تغيير و تحولات شگرفي خواهد شد که مطمئناً اين موضوع به سود ورزش وزنه برداري خواهد بود.
رئيس فدراسيون اروپا يک ايتاليايي است و برخوردهاي لازم در اين زمينه را انجام داده است، ضمن اينکه دبيرکل فدراسيون جهاني که يک فرد چيني است همران با ناظران کميته بينالمللي المپيک بر اين موضوع نظارت دارند.
اگر نگاه به همين طريق ادامه پيدا کند ورزش وزنه برداري در شرايط خوبي گام برنخواهد داشت مگر اينکه اين نگاهها تغيير کند وخون تازهاي به فدراسيون جهاني دميده شود.
*تا زماني که رئيس بودم پولي براي جريمه ندادم
در گذشته اين کارها در جهت استثمار برخي کشورها بود که امروز با ورود بحث مسائل مالي، کار به جاهاي خطرناکي نزديک شده است. البته زماني که رئيس فدراسيون ايران بودم با اينگونه اقدامات نيز مخالف بودم.
زماني که ? مورد خيانت آميز به وجود آورده شد تا زماني که بر رأس کار بودم اين مبلغ را پرداخت نکردم. اقايان پس از من ??? هزار دلار را با قسط بندي پرداخت کردند تا فدراسيون ايران محروم نشود.
اين اتفاق همزمان براي روسيه و قزاقستان پيش آمد که آنها هم هرکدام ??? هزار دلار پرداخت کردند و در سوي ديگر برخي کشوها مانند بلغارستان و يونان نيز از دادن اين مبلغ امتناع کردند که در نهايت اين کشورها براي اولين بار در رقابتهاي المپيک شرکت نکردند.
آقايان در فدراسيون جهاني حتي به يوناني که دبيرکل فدراسيون جهاني در آن زمان از اين کشور بود و دوستي قديمي را با يکديگر داشتند هم رحم نکردند و چنين اقدامي را انجام دادند تا يونان هم از حضور در المپيک محروم شود.
*با کار و تلاش دو مدال المپيک کسب کرديم
در حال حاضر شنيدههايي وجود دارد مبني بر اينکه فدراسيون جهاني براي گزينش قهرمانان المپيک و جهان نيز اقداماتي را انجام ميدهد.
اما زماني که من بودم بدون اينکه پولي بدهيم يا کار خاصي انجام دهيم به نتيجه رسيديم. در اين مورد بهترين مثال شاهين نصيرينيا است. وي در سال ???? پس از چندين سال ايران را صاحب مدال طلاي جهاني کرد واين يعني اينکه سدي شکسته شد که اين موضوع به مذاق خيليها خوش نميآمد.
در المپيک آتن پس از اينکه آن اتفاق را براي نصيرينيا به وجود آوردند، کوروش باقري با چند گرم وزن بيشتر چهارم المپيک شد. ضمن اينکه ما در تاريخ المپيک دو مدال طلا هيچگاه به دست نياورده بوديم که اين اتفاق در سيدني رخ داد.
ما نه پولي داده بوديم و نه اقدام خاصي را انجام داديم. ما کار و تلاش ميکرديم و حقمان را هم گرفتيم که البته حقمان بالاتر از اين حرفها بود. اما بازهم زماني که رئيس بودم اين موارد را به عنوان انتقاد مطرح ميکردم.
*پولهايي که گرفتند در راه مبارزه با دوپينگ تأثيري نداشت
اگر در جهت کنترل دوپينگ تمهيداتي انديشده شود که مؤثر باشد، حرف و حديثي باقي نميماند. در حال حاضر با اين مبالغي که گرفتهاند که البته در حال حاضر اين مسير بسته شده است؛ آيا واقعا در جهت کاهش دوپينگ در دنياي وزنه برداري تأثيري داشته است؟ پس معلوم است که اين طرح موفق نبوده و بايد روي آن تجديد نظر کرد. براي موفقيت در اين طرح بايد ابتدا آموزش داد و سپس در جهت کنترل دوپينگ اقدام کرد.
يکي ديگر از سؤالاتمان اين بود که آيا کميته بينالمللي المپيک فقط کلن آلمان را براي موارد مربوط به دوپينگ مورد تأييد قرار داده است؟ آنجا هم است اما کشورهاي ديگر هم براي انجام اين کار آزمايشگاههاي معتبري دارند.
با برنامه ريزي کنفدراسيون وزنه برداري آسيا در حاشيه رقابتهايي که در چين برگزار شد، کلاس آموزشي در زمينه دوپينگ برگزار کرديم که مورد استقبال بسياري از شرکت کنندگان قرار گرفت.
همچني در جهت کنترل دوپينگ نيزکنفدراسيون آسيا تصميم گرفت تا آزمايشات از اين پس در خود قاره و در کشورهاي چين، کرهجنوبي و تايلند انجام شود. در اين زمنيه نماينده فدراسيون جهاني با اين موضوع مخالفت کرد که ما آنها به تصميم هيأت رئيسه کنفدراسيون آسيا ارجاع داديم.
*اگر رأي عليحسيني برنگشت بايد غرامت گرفت
در مورد مشکل علي حسيني بايد عنوان کنم که تخلفاتي از سوي فدراسيون جهاني صورت گرفته و فدراسيون ايران نيز بايد دراين زمينه پاسخگو باشد.
وکيلي که به تازگي انتخاب شده، فعاليت خوبي داشته است، اما اميدواريم مستندات بسيار قوي تري را ارائه دهند. اما همينکه اين موضوع در حال حاضر در دادگاهCAS مطرح ميشود، قدم بسيار مؤثر و خوبي است که بنده به سهم خودم از اين اقداماتي که انجام شده تشکر ميکنم. من آدم خوشبيني هستم، اما اگر رأي برگردد براي اولين بار استCAS توانسته است رأي يک فدراسيون بينالمللي را برگرداند.
با اين حال به نظرم چون با زندگي يک جوان بازي شده حتي ميتوانند در مسيري حرکت کنند که اگر رأي هم برنگشت، حداقل تخلفات فدراسيون جهاني نمايان شود تا در نهايت با شکايت از اين فدراسيون غرامت دريافت شود.
*اتفاقاتي رخ داده که سؤال برانگيز است
مصاحبه تاماش آيان مبني بر دوپينگ مليپوش ايران هيچ معني و مفهومي ندارد. مگر اين آقايان کميسيون ضد دوپينگ و سخنگو ندارند که آيان چنين صحبتهايي را مطرح ميکند؟ اينگونه که صحبتها مطرح شده زمينههاي کاري زيادي زير سؤال است.
در فرمي که علي حسيني آزمايش داده به هيچ وجه امضاي مربي نيست اما مگر وي مربي نداشته و مگر در اردو فعاليت نداشته است؟ زماني که يک ورزشکار موفق مي شود همه پشت سر اين موفقيت پنهان ميشوند اما در اين زمينه هيچ کس تقصير را به گردن نميگيرد. چراکه اين وسط اتفاقاتي رخ داده که سؤال برانگيز است.
*اگر مشکلات ديگري بود، چرا آن را بر سر سعيد هوار کرديد؟
در مورد شايعاتي که به وجود آمد نميتوان صحبت کرد، اما متأسفانه در رابطه با پرونده عليحسيني، يک جوان و يک اسطوره که ميتوانست براي ورزش کشورمان افتخارات مضاعفي ايجاد کند، زمان را کشتند تا مبلغ مورد نظر را دريافت کنند.
پس از يک سال از زمان دادرسي و امروز و فردا کردن، پول را دريافت کردند که در نهايت هيچ کار مفيدي هم انجام نشد و نتيجهاي را در بر نداشت، البته اين پول را در جهت انجام کار سعيد نگرفتند و مشکلات ديگري داشتند که باز هم سؤال پيش ميآيد که اگر مشکلات ديگري داشتيد چرا آن را بر سر اين جوان هوار کرديد و چرا همان موقع با مردم روراست صحبت نکرديد؟
*چرا دستگاه ورزش به ابهامات رسيدگي نميکند؟
يک مورد ديگر در مورد بحث سعيد علي حسيني حضور برادر دکتر طاهري، سخنگوي کميته ضد دوپينگ ايران بود و نميدانم که چه ضرورتي داشت که برادر وي به عنوان پزشک در کنار تيم ملي در کرهجنوبي که بحث دوپينگ علي حسيني پيش آمد، حاضر باشد و امروز نيز هيچ پاسخي دراين زمينه داده نميشود.
امروز نيز همين فرد در فدراسيون کشتي در مورد مسائل دوپينگ پيگير است و اين موارد يکسري ابهامات و سؤالاتي است که نميدانم دستگاه ورزش کشور چرا نميخواهد به آنها رسيدگي کند؟
*براي موفقيت وزنه برداري از حاشيه دوري کنند
با صحبتهاي کوروش باقري مبني بر اينکه تيم ملي ايران در رقابتهاي المپيک لندن بهترين نتيجه تاريخ وزنهبرداري در ادوار المپيک را کسب ميکند، موافق هستم و اين موضوع شدني است. اگر فدراسيون وزنه برداري ايران از حاشيه دوري کند، ميتواند موفق باشد.
درحال حاضر اعتقاد دارم که افرادي که بيرون از مجموعه هستند نيز استعدادهاي خوبي به شمار ميروند و از تجربههاي قبلي خوبي نيز برخوردار هستند. نيرو و توان جواني نيز در داخل و بيرون اردو وجود دارد.
*کسب ? مدال طلاي وزنه برداري المپيک لندن دور از دسترس نيست
اگر بتوانيم به تمام تواني که داريم، انسجام ببخشيم، به نظرم ? مدال طلاي وزنه برداري المپيک ???? لندن دور از دسترس نخواهد بود و حتي ميتوانم نام ببرم که چه کساني اين مدالها را خواهند گرفت.
کيانوش رستمي شانس اول است و در کنار وي سهراب مرادي که امروز به اسم بي نظمي از اردو اخراج شده است نيز شانس دارد.
همچنين اصغر ابراهيمي که به اردو بازگردانده شد نيز از بختهاي نخست محسوب ميشود. ابراهيمي در المپيک پکن با ندانم کاريهاي کادرفني وقت از مدال دور شد. وي چند روز قبل از مسابقات المپيک پکن رکوردهايي را به ثبت رساند که همه رقبا را ترسانده بود، اما کاري با اين جوان کردند که وي نتوانست نتيجه لازم را کسب کند و به اندازهاي وزن وي کم شده بود که در دوضرب اين وزنه بردار ديگر ناي وزنه بلند کردن را نداشت.
به نظرم اگر با رشيد شريفي هم درست برخورد ميشد وي نيز رکوردهاي بهتري را به ثبت ميرساند.
*نظارت سازمان تربيت بدني ضعيف است
در مورد اخراج مرادي نيز انتقاداتي وجود دارد که بايد به آنها رسيدگي شود، البته به اين موضوع که نظارت سازمان ضعيف است کاري ندارم. وزنهبرداري رشتهاي روحيهاي محسوب ميشود و زوري نيست و در صورتي که مرادي از لحاظ روحي در شرايط مطلوبي به سر ببرد، ميتواند شانس کسب مدال در المپيک محسوب شود.
*مولايي قهرمان جوانان جهان و سليمي قهرمان المپيک ميشود
اگر از اين تجربه استفاده شود، قطعا ميتوانيم حرف اول را در المپيک لندن در رشته وزنه برداري بزنيم. مشاهده کرديد که در گوانگجو ابراهيمي نتايج خوبي را کسب کرد و در حال حاضر همين جوان ميتواند در المپيک به مدال برسد که به همين راحتي با وي برخورد ميکنند.
به نظر من اگر نظارت بيشتري شود بهداد سليمي هم ميتواند در بين طلاييها قرار داشته باشد، ضمن اينکه مولايي ميتواند در رقابتهاي جوانان جهان به مدال طلا برسد.
در سبک وزن نيز سرمايه گذاري خوبي روي مجيدعسگري انجام شد اما رکوردهايي که در آسيا به دست آمد ?? درصد رکوردي است که در ورودي المپيک به ثبت ميرسد.
*مجيدي، حسين توکلي ديگري است
به اعتقاد من تيم ملي وزنه برداري ايران ميتواند با سهميه کامل يعني ? سهميه در المپيک ???? حضور پيدا کند. پس از کسب اين تعداد سهميه ميتوان نفرات را بر حسب ميزان توانايي در ترکيب قرار داد، چراکه در المپيک بحث مدال وجود دارد و بايد ديد که چه کسي ميتواند در اين زمينه اهداف اصلي را پوشش دهد. حتي همين مجيدي که ميگويند نميتواند در اردو تمرينات سخت را تحمل کند، به نظرم من حسين توکلي ديگري است.
حسين توکلي چندماه قبل از المپيک سيدني از ناحيه پا آسيب ديد که در آن زمان کادرفني اعتقاد داشت بايد اردو را ترک کند، چرا که نميتوانست تمرين کند و تنها کارهاي فيزيوتراپي را انجام ميداد. با روحيهاي که به وي داديم دو ماه پشت سر هم تمرينات لازم را انجام داد و سرانجام به مدال طلاي المپيک سيدني رسيد و منظورم ازاين صحبتها اين بود که مجيدي هم چنين پتانسيلي را دارد و اگر روي وي سرمايهگذاري خوبي شود يک حسين توکلي ديگر در وجود وي ميبينم. البته داودي هم خوب است، اما مجيدي پتانسيل خاصي دارد که با کمي اعتماد به نفس ميتواند توانمنديهايش را به خوبي نشان دهد.
*به باقري اعتماد دارم؛ سرمربي تيم ملي بايد انتقادپذير باشد
کوروش باقري به نظرم توان لازم براي حضور در رأس تيمهاي ملي را دارد و من به وي اعتماد دارم اما بايد کمي انعطاف پذير باشد و اگر جواني يک انتقاد ميکند، نبايد با برخوردي سفت و سخت مواجه شود.
اعضاي تيم ملي جوان هستند و حيف است چنين برخوردهايي انجام شود، چراکه اين جوان ها به سادگي به دست نيامدهاند، بلکه با زحمت و تلاش مربيان و خانوادهها و خودشان به اين جا رسيدهاند که بايد تحت نظارت قرار بگيرند تا در نهايت فرد شايستهتر به تيم ملي دعوت شود.
خوشبختانه تا المپيک لندن زمان هم داريم اما اگر در اين تضادها قرار داده شوند به حاشيه کشيده خواهند شد. اميدوارم با دوري از حاشيه و بها دادن به همين جوانها ? مدال طلا در المپيک ???? لندن را کسب کنيم.
*?? هزار دلار در دهان بيگانگان ريختند
در کنفدراسيون آسيا به تمام کشورهاي عضو هم از لحاظ سخت افزاري و هم از لحاظ نرم افزاري کمک کرديم. آن زماني که آقايان بودند اعلام کرديم، ميتوانيم سيستم مديريت برگزاري رقابتها را به صورت رايگان در اختيارشان بگذاريم که قبول نکردند و اعلام شد که قصد دارند از فدراسيون جهاني اين موارد را دريافت کنند که ظاهراً فدراسيون جهاني براي اين کار پول خوبي را هم ميگرفت.
ما قصد داشتيم امکاناتي را به صورت رايگان در اختيار کشورمان قرار دهيم که با مخالفت فدراسيون ايران اين کار انجام نشد و حدود ?? تا ?? هزار دلار در دهان بيگانگان ريخته شد. در حال حاضر به بسياري از کشورها کمک ميکنيم که اگر در ايران هم خواستند، حاضريم کمکهاي لازم را در توانمان انجام دهيم.
کنفدراسيون آسيا ?? عضو دارد که بايد همه را به يک چشم نگاه کرده و بر اساس آن کمکهاي لازم را انجام دهيم.
*اگر تقاضا شود، بهترين ميزبانيها را به ايران ميدهيم
براي ميزباني مشترک رقابتهاي زنان و مردان با توجه به اعتقاداتمان موانعي وجود دارد که اگر تقاضا هم شود فکر نميکنم مورد حمايت قرار بگيرد، چراکه بايد ضوابط اعتقاديمان حفظ شود. البته چنانچه تورنمنتهاي بينالمللي درخواست شود، بهترين ميزبانيها را به ايران ميدهيم، اما هنوز چيزي تحت اين عنوان از ما درخواست نشده است.
در برنامههاي حمايتي نيز حمايت از کشورهاي مناطق مختلف آسيا را در برنامه داريم و کلاسهاي آموزشي را نيز به صورت منسجم تري برگزار خوهيم کرد.
برنامه مبارزه با دوپينگ را به صورت جدي تر در دستور کار قرار دادهايم و همانطور که گفتم با آزمايشگاههاي معتبر به صورت شفاهي به توافقاتي رسيدهايم که نياز به تفاهمنامههاي کتبي دارد.
*جا پاي ايوانف امروز در کشتي فرنگي ديده ميشود
از ايوانف خبر ندارم، اما ظاهراً با يکسري از اين افراد در فدراسيون ايران در ارتباط است. اينطور شنيدهام و نميدانم تا چه اندازه صحت دارد.
ايوانف رفته است، اما جاي پاي وي ماساژوري است که امروز در کشتي فرنگي در حال کار کردن است. شايد ايوانف نباشد اما ماساژورش هنوز هست.
در مجموع از اين حساب و کتابها سر در نميآورم. بنده با وي ارتباطي ندارم اما دوستان با سرمربي سابق تيم ملي از طريق همين ماساژور ارتباط دارند.
*کفاشيان بدون مجوز اجازه خروج ايوانف از ايران را داد
در آن زمان خود ايوانف اعلام کرد که به رضازاده خاويار و به سايرين مکملهاي دارويي داده است که به او اعلام کردم در ايران تکليفش را روشن خواهم کرد اما همين آقاي کفاشيان بدون هماهنگي با ما و بدون مجوز اجازه داد تا ايوانف از کشور خارج شود تا اين موضوع دوپينگ ? ورزشکار براي هميشه در هالهاي از ابهام باقي بماند، چرا که قصد داشتند علي مرادي در وزنه برداري نباشد و حذف شود.
من اگر نباشم خدايم که هست و من هم اين مسائل را به خدا واگذار ميکنم و اميدوارم تجربهاي شود تا اينگونه وقايع تلخ ديگر هرگز در ورزش مملکت تکرار نشود.