کد خبر 45486
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۷

تنها چند روز پس از حادثه مرگبار کشته شدن يک خانواده 5 نفره در سلفچگان، اين بار شعله هاي آتش، اتوبوس حامل زائران سوريه را به کام خود کشيد و دومين حادثه ناگوار آتش سوزي خودرو در هفته جاري رقم خورد.<BR>

به گزارش مشرق مهر نوشت:هنوز حادثه هولناک کشته شدن خانواده پنج نفره که بر اثر گيرکردن خودرو پرايد بين يک دستگاه 206 و تريلي دچار آتش سوزي شده بود، به بايگاني ذهن مردم قم نرفته بود که عصر روز چهارشنبه يک دستگاه اتوبوس حامل زائران سوريه در عوارضي سلفچگان دچار حريق شد و تمامي خاطرات شيرين زائران سوريه را دود کرد.

اتوبوس حامل مسافران خسته که رنج سفر طولاني اصفهان به سوريه را به جان خريده بودند، در برگشت از اين سفر معنوي، دچار اتصالي سيم ها در قسمت موتور شد. در اثر اين حادثه اتوبوس طعمه حريق شد، به طوري که زبانه هاي آتش به داخل اتوبوس رسيد و مسافران را مجبور به ترک آن کرد.

در اين حادثه، قبل از آتش سوزي کامل اتوبوس، تمامي زائران از آن خارج شدند، اما چمدان هاي حاوي سوغات و وسايل زائران در ميان نگاه هاي بهت زده آنها به کلي در آتش سوخت و اصفهاني ها بدون سوغات به شهرشان برگشتند.

هر چند که اين حادثه خسارت جاني در پي نداشت، ولي تأخير در امدادرساني اين حادثه همانند حادثه قبلي، تمام اميدهاي زائران اصفهاني را به يأس تبديل کرد.

نيروي انتظامي دير اطلاع داد

البته مدير خدمات شهري منطقه ويژه سلفچگان که آتش نشاني در اين منطقه مستقر است، در گفتگو با خبرنگار مهر، دليل اين تاخير را متوجه نيروهاي پليس دانست و گفت: متاسفانه نيروي انتظامي قبل از اينکه آتش نشاني منطقه ويژه را در جريان اين آتش سوزي قرار دهد، با آتش نشاني قم تماس گرفته است.

حسن باقري افزود: در حادثه چند روز گذشته هم همين مسئله وجود داشت و با اينکه ما به راهنمايي و رانندگي و پاسگاه انتظامي اعلام کرده بوديم که اگر حوادثي از اين قبيل در محدوده منطقه ويژه اتفاق افتاد، ابتدا اين مرکز را مطلع کنند، ولي متاسفانه در اين زمينه اهمال صورت مي گيرد.

وي در عين حال گفت: نيروهاي آتش نشاني منطقه ويژه اقتصادي سلفچگان به محض اطلاع از اين حادثه، به سرعت در محل عوارضي حاضر شدند و اطفاي حريق کردند، اما متاسفانه اين اتوبوس در آتش سوخته بود.

هلال احمر درگير آئين نامه ابلاغي!

در همين حال مديرعامل جمعيت هلال احمر استان قم که درگير برگزاري نخستين مانور امداد و نجات بانوان بود، در گفتگو با مهر به ابلاغيه اي اشاره کرد که به موجب آن امدادرساني به حوادث و سوانح در شعاع 20 کيلومتري شهرها از عهده اين جمعيت خارج است.

خليل الله سائلي گفت: البته اين ميزان در قم 10 کيلومتر مدنظر است، اما توجه بيشتر جمعيت هلال احمر بر روي امداد و نجات حوادثي از قبيل ريزش آوار، سيل، زلزله و... متمرکز است و خاموش کردن آتش هاي سنگين کار اين جمعيت نيست.

وي ادامه داد: نيروهاي جمعيت هلال احمر در عين حال آتش هاي کوچک را مهار مي کنند، اما اطفاي حريق اتوبوس در عوارضي سلفچگان بر عهده آتش نشاني بود.

سائلي افزود: جمعيت هلال احمر حتي اگر کارخانه ها يا واحدهاي حاشيه جاده ها دچار حريق شود، براي اطفاي اين حريق از نظر قانوني مسئوليت ندارد، چراکه بر اساس قانون ما در زمينه اطفاي حريق بر روي باند جاده ها، آن هم حريق هاي کوچک مسئوليت داريم.

کمبود تجهيزات و نيروي آتش نشاني معضل مشترک بخشهاي قم

کمبود تجهيزات و نيروي آتش نشاني يکي از معضلات مشترک بخشهاي استان قم است، به عنوان نمونه بخش کهک قم به شدت با کمبود امکانات آتش نشاني و نيروي آتش نشان است، به گونه اي که مردم و سرمايه گذاران کارخانه هاي توليدي از نبود يک ايستگاه آتش نشاني مجهز و نيرويي متخصص آتش نشان، صدمات مالي زيادي را متحمل شدند.

چندي پيش يکي از انبارهاي کارخانه اي در منطقه صنعتي سيرو از توابع بخش کهک طعمه حريق شده بود و بخش از سرمايه صاحبان اين کارخانه به دليل کمبود امکانات و تجهيزات آتش نشاني دود شد.

مدير خدمات شهري شهرداري کهک با اشاره به کمبودهاي تجهيزات آتش نشاني در اين شهر گفت: شهرداري براي کار آتش نشاني تنها يک خودرو در اختيار دارد که آن هم بسيار فرسوده است و به عنوان مثال فاصله دو سه دقيقه اي بين شهر کهک و سيرو را در حدود 11 دقيقه طي مي کند.

سيد جمال حسيني کمبود ماشين هاي سبک آتش نشاني را از نيازهاي اساسي در بخش کهک عنوان کرد و افزود: کمبود نيروي فعال و متخصص نيز از ديگر مشکلات مرکز آتش نشاني بخش کهک است و ما در حال حاضر از يکي از نيروهاي شهرداري که داراي گواهينامه پايه يک است براي اين کار استفاده مي کنيم.

سومين تذکر بنايي به دولت

وقوع سانحه آتش سوزي در سلفچگان و کشته شدن 5 عضو يک خانواده زنگ خطري براي مسئولان استان بود که اگر به اين مسئله توجه مي کردند، شايد آتش سوزي اتوبوس حامل زائران در عوارضي سلفچگان با مديريت و سرعت بالاتري مهار مي شد.

البته اين آتش سوزي باعث شده بود که نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي سومين تذکر خود را به هيئت دولت و وزير راه و ترابري اعلام کرد تا در مورد تعريض محورهاي مواصلاتي قم اهتمام بيشتري صورت گيرد.

حجت الاسلام علي بنايي، قرارگرفتن قم در مسير 17 استان کشور را دليل اصلي توجه بيشتر به محورهاي مواصلاتي اين استان عنوان کرده است.

اين در حالي است که تاخير نيروهاي آتش نشان در حوادث به وجود آمده، شوراي اسلامي شهر قم را بر آن داشت که يک دستگاه خودرو آتش نشاني به همراه دو نيروي آتش نشان را به شهرداري سلفچگان اختصاص دهد.

در پايان متذکر مي شويم که محورهاي منتهي به سلفچگان و قم از محورهاي شلوغ و پرترافيک کشور هستند که دست اندرکاران امر بايد هر چه زودتر زمينه هاي تعريض و استانداردسازي اين محورها را فراهم کند تا شاهد حوادث مرگبار ديگري در اين جاده ها نباشيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس