پس از آنکه معاون وزير بهداشت سلامت آبهاي معدني بسته بندي را تائيد کرد به تازگي و در جديدترين اظهار نظر يک عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس اعلام کرده که تنها 9 نمونه از 21 برند (نشان تجاري) آبهاي معدني قابل استفاده هستند.<BR>
به گزارش مشرق، مهر نوشت: موضوع سلامت آبهاي معدني بسته بندي به دنبال اخبار آلودگي آب شرب برخي از مناطق تهران رسانه اي شد. ماجرايي که از يک گزارش سازمان زيرمجموعه وزارت بهداشت آغاز شد و سرانجام با گزارش وزارت بهداشت به پايان رسيد اما سلامت اين آبها که در بسته بنديهاي مختلف عرضه و به فروش مي رسد، همچنان در هاله اي از ابهام قرار دارد.
مهمترين نکته و آنچه مي تواند به عنوان يک علامت سئوال در مقابل سلامت آبهاي معدني بسته بندي شده قرار بگيرد، اين است که چرا برچسب پروانه وزارت بهداشت بر روي بطريها ديده نمي شود. دکتر احمد شيباني، معاون غذا و داروي وزارت بهداشت در پاسخ به اين سئوال خبرنگار مهر گفت: اگر مجوز وزارت بهداشت را داشته باشند، بايد برچسب پروانه را بر روي بطريها حک کنند و در غير اين صورت تخلف محسوب شده و برخورد مي شود.
در بررسي و مشاهداتي که از تعدادي از آبهاي معدني بسته بندي شده صورت گرفت، مشخص شد که هيچ کدام از آنها شماره پروانه وزارت بهداشت بر روي بطريها ندارند.
نتايج نمونه ها نشان مي دهد که آبهاي معدني بسته بندي شده هيچ مشکلي نداشته و کيفيت آنها قابل قبول است. اين گفته هاي معاون غذا و داروي وزارت بهداشت است در پاسخ به مهر است اما دکتر حسين حسني بافراني، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: در بررسي که توسط يک سازمان بر روي نمونه هايي از آبهاي معدني توليد داخل صورت گرفته است، مشخص شده که تعدادي از اين آبها داراي مواد و ترکيبات مضر هستند.
وي گفت: در بررسي که بر روي 21 برند (نشان تجاري) از آبهاي معدني صورت گرفته مشخص شده که تنها 9 نمونه از اين برندها قابل استفاده هستند.
حسني بافراني با انتقاد از نظات ضعيف دستگاهها بر روند تهيه و توليد مواد غذايي، بهداشتي و... در کشور، افزود: اين ضعف نظارتي باعث شده که شاهد توليد انواع محصولات غذايي و آشاميدني فاقد کيفيت لازم باشيم که مي تواند سلامت مردم را به خطر بيندازد.
در همين رابطه دکتر حسن امامي رضوي، معاون درمان وزارت بهداشت در توصيه اي بهداشتي به مردم عنوان کرده بود که بهتر است از خريد آبهاي معدني که زير آفتاب داغ نگهداري شده اند، خودداري کنند.
به گفته اين مقام مسئول در وزارت بهداشت، آبهاي معدني که در فروشگاههاي عرضه موادغذايي و آشاميدني در معرض حرارت و در زير آفتاب داغ نگهداري شود مشکل مصرف دارند و مردم توجه داشته باشند از اين آبها استفاده نکنند.
امامي رضوي در مورد تاريخ مصرف 6 ماهه آبهاي بسته بندي نيز گفته بود اگر اين آبها در معرض حرارت نباشد مصرف آنها تا يکسال هم مشکلي ندارد ولي اگر در شرايطي نگهداري و عرضه شوند که تحت تاثير مستقيم حرارت باشند حتي قبل از 6 ماه هم غيرقابل استفاده ميشوند.
همچنين کارشناسان تغذيه وزارت بهداشت نيز نسبت به مصرف آبهاي يخ زده بسته بندي در بطريهاي "پت" که باعث انتقال مواد شيميايي سرطانزا مي شود، هشدار داده اند.
بعضي از مراجع علمي اعلام کرده اند يخ زدگي آب در بطريهاي يکبار مصرف باعث مي شود مواد شيميايي در جدار بطري همراه با آب به درون بدن منتقل شود که اين مواد خاصيت سرطانزايي دارد.
به گفته دکتر پريسا ترابي، کارشناس اداره بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، بطريهايي که در کشور براي آبهاي بسته بندي توليد مي شود، خاصيت يک بار مصرف دارند و نبايد آنها را فريز کرد.
به نظر مي رسد در پي اعلام اخبار آلودگي آب شرب برخي از مناطق تهران مصرف آبهاي بسته بندي نيز با افزايش و سوءاستفاده برخي سودجويان همراه شد که در اين بين نظارت جدي وزارت بهداشت بر نحوه توليد و عرضه اين قبيل آبها مي تواند به همه ابهامات در مورد سلامت آبهاي معدني پاسخ دهد.