به گزارش مشرق به نقل از رسا، آيت الله محمد تقي مصباح يزدي رييس مؤسسه آموزشي پژوهشي امام خميني(ره) شامگاه پنج شنبه در نخستين گردهمايي فراگير قرارگاه عمار که در سالن همايش هاي اين نهاد علمي و آموزشي برگزار شد، با اشاره به فتنه هاي مختلف از ابتداي انقلاب اسلامي، ابراز داشت: در فتنه هاي اخير کساني مؤثر بودند که سوابق مبارزاتي، انقلابي، زندان و شکنجه داشته و بعد از انقلاب نيز در مسؤوليت هايي حضور داشتند، زحماتي کشيدند و تقريبا براي بسياري از اينها ما به به و چه چه مي کرديم.
عضو مجلس خبرگان رهبري با تبيين تفاوت و گردش 180 درجه اي اين افراد، فرازهايي از بيانات امام علي(ع) در کتاب شريف نهج البلاغه را متذکر شد و ابراز داشت: مولاي متقيان با شيواترين بيان و دقيق ترين واژه ها سرّ اين مطلب را بيان مي کند.
اين استاد سطح عالي حوزه علميه قم ادامه داد: حضرت علي(ع) آغاز پيدايش فتنه هاي ديني را تمايلات و هواهاي نفساني و قرائت هاي جديد از دين با پوششي از حق مي دانند و اين بهترين درس براي ما است که هم حوادث روز را بتوانيم به درستي تحليل کنيم و خود را براي آينده آماده نماييم تا کمتر دچار فتنه شويم.
آيت الله مصباح يزدي فتنه را آميزه اي از حق و باطل دانست و بيان داشت: فتنه گران يک مقدار از حق و يک مقدار از باطل را مي گيرند و با هم ممزوج مي کنند، چراکه اگر تنها حق باشد، آنها به هدف شان نمي رسند و اگر هم باطل صرف باشد کسي از آنها تبعيت نمي کند.
اين استاد حوزه علميه قم ابراز کرد: نمي توانيم تصور کنيم که هرآنچه فتنه گران و فتنه جويان مي گويند باطل است، چراکه اگر اين گونه بود کسي دنبالشان نمي رفت و از سويي ديگر نبايد تصور کرد که هيچ عنصر باطلي در طالبان حق يافت نمي شود؛ چرا که فقط معصومان و کساني که صد در صد در مکتب معصومين تربيت شده اند شبيه آنها خواهند بود و البته اينها بسيار کم هستند.
وي تصريح کرد: ما بايد باهر کس که مي خواهيم همکاري کنيم توجه داشته باشيم که صبغه غالب او حق باشد، نه اينکه انتظار داشته باشيم هيچ اشتباهي نکند، بايد مجموعه عوامل شخصيتي او را بررسي کنيم و ببينيم عناصر غالب در او حق بوده يا باطل؟ اهدافي که دارد چه اندازه با اهداف ما همخواني دارد.
حمايت از افراد را مطلق نکنيم
استاد حوزه علميه قم ابراز داشت: اگر ديديم غالب اهداف، شيطاني و باطل است بايد او را کنار گذاشت، اما اگر کسي 98 درصد عناصر در او عناصر سالم باشد و البته چند عنصر باطل نيز داشته باشد و بخواهيم او را به خاطر اين مساله کنار بگذاريم، چه کسي مي ماند و با چه کسي مي خواهيم زندگي کنيم.
وي افزود: در مرحله بعد بايد حمايت از اين شخصيت و فرد را مطلق نکنيم چراکه ممکن است همان عناصر محدود باطل ظهور کند و بايد بگوييم تا مادامي که در صراط مستقيم و پيرو اسلام ناب محمدي است، کار او درست است.
رييس مؤسسه امام خميني(ره) تصريح کرد: يک وقت براي يک منصب امر دائر مي شود که چند نفر کانديدا هستند و هيچ کدام شان هم معصوم نيستند و نقاط ضعفي دارند، در اينجا بايد حساب کنيم اصلح نسبي کدام است و کداميک به محک و ميزان حق نزديک تر هستند.
آيت الله مصباح يزدي در ادامه ابراز داشت: معناي آن اين نيست که چک سفيد بدهيم، بلکه معنايش اين است که آن فرد اصلح نسبي از ديگران بهتر است، نه اينکه هيچ اشکال و اشتباهي در او وجود ندارد.
رييس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در ادامه اعتصام به حبل الله را عامل نجات انسان از فتنه ها دانست و خاطر نشان کرد: عاملي که طرفدراران حق را جمع مي کند حبل الله است.
وي گفت: البته کساني هم که مي خواهند فتنه کنند، براي جمع شدن و پيوند خوردن بايد عامل و محوري داشته باشند که اينها پيوندشان دين نيست و وحدت شان بر مبناي غير حق شکل مي گيرد.
آيت الله مصباح يزدي افزود: حرف و سخن امام راحل از روز اول اسلام و تا آخرين لحظه نيز اسلام بود و ايشان تاکيد مي کردند همه بيايند تا اسلام پيروز شود، اما عده اي شعار ديگري را مطرح کردند و با شعارهايي از جمله ملي گرايي، قوم گرايي و امثال آن مي خواهند که همه چيز فداي ايران شود.
عضو مجلس خبرگان رهبري با اشاره به پيچيدگي ابعاد فتنه ها، گفت: متاسفانه بسياري از مردم پاک، روي همان پاکي و صفاي باطن، فريب فتنه ها را مي خورند، من اشخاصي را که بيش از پنجاه سال است آنها را مي شناسم و فکر نمي کردم فريب فتنه ها را بخورند، اما به هر حال فريب خوردند که اين مساله به دليل غفلت از نکات ظريف و لايه هاي مختلف است که به دام مي افتند.
اسلام را از دين شناسان بگيريم نه از جن گير و مرتاض
آيت الله مصباح يزدي با تبيين راهکارهاي مقابله با اين گونه فتنه ها، ابراز داشت: خودسازي، کنترل هوي و هوس و کسب شناخت صحيح و عميق از دين از جمله عواملي است که به انسان کمک مي کند در دام فتنه ها گرفتار نشود.
وي گفت: براي شناخت دين و حقايق آن بايد سراغ کسي رفت که فهم عميق تري از دين داشته باشد و بايد به اهل آن مراجعه کرد.
آيت الله مصباح يزدي با تاکيد بر اينکه براي شناخت دين بايد به دين شناسان مراجعه کرد نه جن گيران و مرتاضان، ادامه داد: کدام عاقل اين را مي پذيرد که انسان براي شناخت دين، اهل آن را رها کند و برود سراغ جن گير، مرتاض و امثال آن.
عضو مجلس خبرگان رهبري تصريح کرد: براي اينکه به اين دام نيفتيم بايد دين را از دين شناسان صالح و مورد اعتماد بشناسيم، بدانيم هر کس که علم بسيار دارد حتما مطابق علمش عمل نمي کند.
آيت الله مصباح يزدي ابراز داشت: حتي در انقلاب اسلامي کساني که داراي مقامات عاليه علمي بزرگ بودند، به علم شان عمل نکردند و به اسلام و نظام خيانت کردند، اين مساله در قرآن کريم و آموزه هاي ديني نيز آمده است.
وي گفت: بايد شناخت مان را نسبت به اسلام و دين تقويت کنيم و در جايي که نمي فهميم به اسلام شناسان اصيل مراجعه و به دنبال کساني برويم که از نظر تقوا در اوج و قله هستند.
آيت الله مصباح يزدي گفت: اما در مسائل اجتماعي بايد شرايط اجتماعي را هم درک کرد و بنابراين براي رهبري که مي خواهيم از او پيروي و اطاعت کنيم بايد سه شرط آشنايي کامل با دين بيشتر از ديگران، تقواي کامل و معرفت صحيح نسبت به مسائل سياسي و اجتماعي را مدنظر داشته باشيم.
در زندگي مقام معظم رهبري يک نقطه سياه هم وجود ندارد
وي در ادامه با تجليل از هدايت هاي مقام معظم رهبري و شخصيت ايشان، تاکيد کرد: در زندگي ايشان يک نقطه سياه هم وجود ندارد، شناخت شان از دين را بالاترين دين شناسان تاييد مي کنند، از لحاظ تقوا نيز در حد اعلي هستند به گونه اي که يک لغزش هم از ايشان نديده ايم.
آيت الله مصباح يزدي ابراز داشت: مقام معظم رهبري در درک مسائل اجتماعي نيز گوي سبقت را از همه ربوده اند، آنجا که همه بريده اند، ايشان کارساز بوده اند، چنين فردي چقدر مي ارزد؟
وي در پايان براي سلامتي و دوام توفيقات مقام معظم رهبري دعا کرد و افزود: خداوند تبارک و تعالي ايشان را حفظ کند، بر دوام توفيقاتشان بيفزايد، دشمنان ايشان را ذليل کند و به ما توفيق شکرگزاري از اين نعمت بزرگ را عطا کند.