به گزارش مشرق به نقل از فارس، نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني صبح امروز (پنج شنبه) و در ادامه رسيدگي به مواد مراعا مانده و ارجاعي بودجه 90 به کميسيون تلفيق بند مربوط به قانون هدفمند سازي يارانهها را مورد بحث و بررسي قرار داد و تصويب کردند.
به موجب اين مصوبه مجلس، در اجراي قانون هدفمند سازي يارانهها مصوبه 15 دي ماه 1388 به دولت اجازه داده ميشود سهم ماده 11 قانون مزبور را به ماده 7 آن اضافه کند.
همچنين مقرر شد سهم ماده 8 با رعايت ماده 14 قانون مذکور حداقل 20 درصد تعيين شود.
همچنين مصوب شد معادل ريالي يک ميليارد دلار به جزء (ب) بند الحاقي 17 قانون هدفمند سازي يارانهها در اجراي بند (ب) ماده 34 قانون برنامه پنجم 5 ساله توسعه اختصاص مييابد.
به گزارش فارس، طبق اين مصوبه مجلس سهم خانوار از درآمد حاصل از اجراي قانون هدفمند سازي يارانهها و اصلاح قيمتها که پيش از اين 50 درصد تعيين شده بود، به 80 درصد افزايش پيدا کرد و سهم دولت نيز که از قانون هدفمندي يارانهها 20 درصد بود، اين سهم حذف شد و به سهم خانوار افزوده شد و همچنين سهم صنعت و توليد از اجراي قانون يارانهها که پيش از اين 30 درصد بود، به حداقل 20 درصد کاهش يافت و 10 درصد از اين مقدار نيز به سهم يارانه دريافتي خانوارها افزايش يافت.
بر اساس اين گزارش طبق مصوبه جديد مجلس، درآمد حاصل از هدفمند سازي يارانهها به 2 قسمت تقسيم شد که از صد در صد درآمد حاصل از اجراي قانون يارانهها 80 درصد براي پرداخت يارانه نقدي و غير نقدي به خانوارها اختصاص خواهد يافت و 20 درصد براي بخش صنعت و توليد در نظر گرفته ميشود.
لازم به توضيح است پيش از اين نمايندگان قيمت هر بشکه نفت را در لايحه بودجه 90 در صحن علني مجلس يک و نيم دلار افزايش دادند و قيمت هر بشکه نفت را 81.5 هشتاد و يک نيم دلار در بودجه 90 در نظر گرفتند و همچنين در برنامه پنجم توسعه کشور نيز وکلاي ملت مصوب کرده بودند که 10 درصد از درآمد حاصل از اجراي قانون يارانهها به بخش سلامت اختصاص يابد که طبق مصوبه امروز خانه ملتيها بار مالي براي اجراي مصوبه اختصاص 10 درصد به بخش سلامت از افزايش درآمد حاصل از افزايش يک و نيم دلاري قيمت نفت در بودجه 90 تامين خواهد شد و معادل ريالي يک ميليارد دلار براي بخش سلامت در قانون هدفمند سازي يارانهها اختصاص خواهد يافت.
همچنين در اين جلسه علي لاريجاني اعلام کرد: کميسيون تلفيق بودجه نود بايد رديفهاي مربوط به توليد را مشخص کرده و ما اين موضوع را تمام شده نميدانيم.