به گزارش مشرق به نقل از فارس، به مناسبت سي و دومين سالروز شهادت استاد شهيد «مرتضي مطهري»، احمد اسماعيلي رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران تهران بزرگ به همراه حجتالاسلام حسينزاده معاون فرهنگي اين بنياد، خسرو عليياري رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران منطقه سه تهران، تعدادي از مسئولان آموزش و پرورش شهر تهران، معاون فرهنگي اجتماعي شهرداري منطقه 3 تهران و جمعي از مديران مدارس شاهد اين منطقه با «اعظم روحاني» همسر شهيد والامقام استاد «مرتضي مطهري» ديدار کردند.
سالها از آخرين ديدار اين دو يار قديمي گذشته است؛ استاد شهيد که در خانه همسر و تکيهگاه مهربانيها بود با بالهايي خونين از اين ديار بال رهايي گشود اما خاطراتش همچنان در ياد تنها همراه و همدم تلخ و شيرين زندگياش باقي مانده است.
سالها از حضور او در اين خانه قديمي ميگذرد اما انگار اين حياط کوچک آجري و اين اتاقها هنوز عطر حضور استاد شهيد را فراموش نکردهاند.
بدو ورود پاي سخنان همسر شهيد مطهري مينشينيم؛ او که همه بضاعتش از آرامش و مهرباني را با سخاوت به همه ما هديه ميکرد و براي ما که نسلهاي بعد از استاد شهيد را درک کردهايم، يادي از معلم جاودانه انقلاب را زنده ميکرد.
همسر شهيد مطهري با ذکر خاطراتي از زندگي مشترک 26 ساله با آن شهيد بزرگوار اظهار داشت: شهيد مطهري 7 سال با پدرم تفاوت سني داشت؛ پدرم عاشق شهيد مطهري بود؛ پدرم به من گفت «اگر دنيا و آخرت را ميخواهي با مطهري ازدواج کن؛ من از نظر مادي هر چه دارم به تو ميدهم».
وي ادامه داد: اوايل ازدواج با اين شهيد بزرگوار در قم بوديم، يک روز بعد از نماز ظهر به من گفتند «من دعايي ميکنم و از شما ميخواهم که بعد از تمام فرايضتان اين دعا را بخواني؛ در دعايت از خداوند درخواست کن ثمرات و اثرات من يعني فرزندان و نوشتههايم، بعد از مرگم طوري نباشند که از خداوند تقاضا کنم مرا به دنيا بازگرداند تا آنها را اصلاح کنم» اين درحالي بود که در آن زمان شهيد مطهري به جز 4 مقاله نوشتهاي نداشت و فرزندي هم نداشتيم.
روحاني يادآور شد: مادر شهيد مطهري به من ميگفت «شهيد مطهري از 11 سالگي لحظهاي بدون وضو نبود»؛ در طول زندگي مشترکمان نيز ايشان يک لحظه هم بدون وضو نبودند و حتي قبل آشاميدن آب، وضو ميگرفتند و اصرار داشتند که روزانه يک حزب قرآن بخوانيم و به روح مبارک حضرت رسول (ص) هديه کنيم و معتقد بودند اين کار، موجب برکت عمر و رستگاري آخرت افراد ميشود.
وي ادامه داد: شهيد مطهري منظور خود را از برکت عمر، طولاني بودن نميدانست بلکه باقيات صالحات و شناخت حق را از برکات عمر برميشمرد؛ قرائت روزانه قرآن کريم، اقامه نماز اول وقت و محاسبه شبانه روزي اعمال توصيه هميشگي استاد شهيد به خانواده و دوستان بود؛ شهيد مطهري بر مسئله ايمان تأکيد ويژهاي داشتند و ميگفتند انسانيت انسان به ايمان اوست.
همسر شهيد «مرتضي مطهري» يادآور شد: شهيد مطهري هميشه ميگفت «سعي کنيد، اهل تهجد و نماز شب باشيد که نماز شب، ضامن روزي حلال است» و ايشان بر محاسبه نفس و اعمال بسيار تأکيد داشتند و معتقد بودن اگر بخواهيم نفسمان را اصلاح کنيم بايد حاکم بر نفس باشيم لذا نبايد مرتکب گناه شويم.
وي با بيان اينکه همه داشتههاي ما آموزههاي امام خميني (ره)، علامه طباطبايي و شهيد مطهري است، تأکيد کرد: براي مبارزه با نفس و در اختيار گرفتن آن، چهار دوره اربعين گذرانده شود؛ در اربعين اول محرمات را انجام ندهيم؛ در اربعين دوم دل انسان خود به خود مايل به انجام مستحبات ميشود و به آن بپردازيم؛ در اربعين سوم از انجام امور شبهدار خودداري کنيم و در اربعين چهارم حالتي در وجود انسان پيدا ميشود که در آن چشمههاي نوراني دانش که در قلب ايجاد شده است بر زبان جاري ميشود؛ بنابراين از آن سخنان افراد، هدايت ميشوند در نتيجه انسان هدايتگر ميشود.
روحاني افزود: پس از شهادت شهيد مطهري، بنده را براي صحبت کردن به نقاط مختلفي دعوت ميکردند؛ براي مطرح کردن اين موضوع به امام خميني (ره) مراجعه کردم و ايشان به بنده توصيه کردند از چهار چيز پرهيز کنم «امضا ندهم، با کسي عکس نگيرم، از خانه خارج نشوم و تلويزيون تماشا نکنم».
وي بيان داشت: پدر بنده هم روحاني بودند و 20 سال در مسجد گوهرشاد مشهد مقدس نماز خواندند اما شهيد مطهري شخصيت بسيار عجيبي داشتند؛ در دوران شاه ايشان در دانشگاه تدريس ميکردند و معتقد بودند که «نبايد از سهم امام استفاده کنم؛ چون کسي که از سهم امام استفاده ميکند، بايد بسيار خالص و براي امام عصر (عج) کار کند؛ آن از عهده من برنميآيد».