تهيه کننده فيلم 'فرزند صبح' گفت: اخلاق شهروندي يکي از مهمترين موضوع هايي است که در فيلم هاي سينمايي کمتر به آن پرداخته شده و به نوعي اين مقوله حلقه مفقوده توليدات شهري است. <BR>

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، روابط عمومي چهارمين جشنواره بين المللي فيلم شهر روز يکشنبه اعلام کرد: 'محمدرضا شرف الدين' درمورد برگزاري اين جشنواره اظهارداشت: سينما ابزار مناسبي براي فرهنگ سازي بسياري از مسايل شهري است و بايد از اين هنر در اين جهت استفاده کرد.
رييس انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس ادامه داد: اخلاق شهروندي حلقه مفقوده سينماي ايران است و بايد به اين موضوع در آثار سينمايي بيشتر پرداخته شود. سينماگران با شناخت کامل و ارتباط منطقي با مديريت شهري مي توانند موضوع هاي اساسي را در آثاري با شناسنامه شهر ارايه دهند.
شرف الدين تاکيد کرد: سينما و شهر تاثيرات متقابلي بر يکديگر دارند به هر حال بسياري از فيلم هاي سينمايي ما در فضاي شهري روايت مي شوند و درام هاي سينمايي در فضايي بنام شهر شکل مي گيرند.
به گفته تهيه کننده فيلم 'پرنده باز کوچک'، آنچه موجب مي شود تا سينما بتواند در تغيير فضاي فرهنگي شهر تاثير داشته باشد استفاده از تحقيق و پژوهش است.
تهيه کننده فيلم 'سه و نيم' ادامه داد: آثار سينمايي چنانچه بر اساس تحقيق بر فضاي شهري باشند با مردم ارتباط بهتري برقرار مي کنند، زيرا تصويري شفاف از مردم يک شهر را نشان مي دهند.
شرف الدين يادآور شد: فيلم هاي سينمايي علاوه بر تاثير بر مردم مي توانند بر مديران شهري نيز تاثير بسزايي داشته باشند. در حقيقت سينماگران به عنوان منتقدان دلسوز شهر به دور از سياه نمايي مي توانند معضلات موجود در يک شهر را گوشزد کرده و مديران شهري نيز براي رفع معضلات راهکار ارايه کنند.

عضو شوراي عالي سينما:
جشنواه فيلم شهر ، فرصتي براي بيان نيازهاي فرهنگ شهري است
عضو شوراي عالي سينما با يادآوري اينکه مديريت سينما توجه ويژه اي به استفاده از سينما در ترويج فرهنگ شهرنشيني دارد، گفت: جشنواره بين المللي فيلم شهر فرصتي براي بيان نيازهاي فرهنگي مردم و ارايه الگوهاي صحيح از زندگي ايراني اسلامي است.
'محسن علي اکبري'افزود: سينما به عنوان موثرترين ابزار تاثيرگذاري فرهنگي در دنيا است و اين رسانه مي تواند تاثير بسزايي در زندگي روزمره شهروندان داشته باشد.
تهيه کننده مجموعه 'نردبام آسمان' افزود: مسوولان فرهنگي کشور به اين امر کاملا واقف هستند اما متاسفانه سياستگذاري هاي ما در ساليان اخير به سمت و سويي نرفته که از سينما در جهت ترويج فرهنگ شهرنشيني استفاده شود.
تهيه کننده فيلم سينمايي 'پنهان' يادآورشد: متاسفانه برنامه ريزي دقيقي براي استفاده از سينما در جهت ترويج فرهنگ شهرنشيني وجود نداشته است و اين امر موجب شده تا نتيجه مشخصي در اين زمينه حاصل نشود.
علي اکبري يادآور شد: ما از اين امرغافل بوديم و برگزاري جشنواره فيلم شهر فرصتي براي معرفي مسايل شهري و فرهنگي مورد نياز شهر ها است.
علي اکبري گفت: تاثيرگذاري سينما بر شهروندان بر کسي پوشيده نيست، متاسفانه نسل جوان ما از فرهنگ شهرنشيني دور شده و بسياري از فرهنگ هاي غربي شهروندي جايگزين فرهنگ شهرنشيني اصيل ايراني اسلامي شده است.

کارگردان مجموعه سربداران:
جشنواره فيلم شهر در افزايش توليدات سينمايي شهري تاثيرگذار است
کارگردان فيلم سينمايي گزارش يک قتل با اشاره به اهميت رسانه هاي تصويري بويژه سينما در ايجاد و معرفي شهري انساني براي انسان شهري گفت: سينما بهترين وسيله ارتباط جمعي براي معرفي زندگي مدرن شهري است.
محمد علي نجفي تصريح کرد که زندگي شهري امروز، يک زندگي متاثر از مقولات و ارتباطات مدرن است و معناي ساده گذشته را ندارد بنابراين براي معرفي اين زندگي جديد بايد از ابزار قوي و جديد همچون سينما در اين زمينه استفاده کرد.
اين کارگردان سينما ادامه داد: ساير وسايل ارتباطي مانند کتاب و رمان نيز در حوزه معرفي زندگي مدرن شهري و ايجاد شهري انساني براي انسان شهري موثر هستند اما سينما به دليل تاثيرگذاري بسيار و جذابيت هاي خاص بصري و تصويري، نقش بسزايي در اين حوزه دارد.
نجفي با بيان اينکه فيلم و سينما مقولات شهري را براي مخاطبان عيني مي کند، اظهار اميدواري کرد که چهارمين دوره جشنواره بين المللي فيلم شهر، همانند سه دوره پيشين تاثير خوبي در ترويج فرهنگ شهرنشيني و توليد آثار مرتبط با حوزه شهر و شهرنشيني داشته باشد.
کارگردان مجموعه تلويزيوني سربداران همچنين درباره عملکرد سينماي ايران در ترويج فرهنگ مناسب شهرنشيني تصريح کرد که خوشبختانه سينماي ايران در سال هاي اخير عملکرد خوبي در اين حوزه داشته است. به عنوان نمونه فيلم همچون ' خون بازي' ساخته رخشان بني اعتماد از جمله فيلم هايي است که روابط شهري ميان شهروندان به خوبي به تصوير مي کشد.
اين کارگردان فيلم هاي سينمايي 'چهارشنبه سوري' و 'دايره زنگي' را از جمله آثار موفق در حوزه ترويج فرهنگ شهرنشيني و تصويرگري معضلات موجود در زندگي شهري دانست و گفت: در اين فيلم ها نيز همانند فيلم خون بازي، معضلات موجود در زندگي شهري به خوبي بيان شده و حتي در برخي از صحنه هاي فيلم راهکاري هاي مناسب براي رفع اين مشکلات ارايه شده است.
چهارمين جشنواره فيلم شهر، از 24 تا 29 ارديبهشت ماه در تهران و گيلان برگزار مي شود.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس