امام جمعه موقت تهران با اشاره به اصول اخلاقي اسلام و راه‌هاي انس با خدا گفت: بايد ببينيم زندگي‌مان تا چه حد با سنت و سيره پيامبر(ص) مطابقت دارد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا آيت‌الله سيداحمد خاتمي در خطبه‌هاي اول نماز جمعه اين هفته تهران به مباحث اخلاقي اسلام و راه‌هاي انس با خدا اشاره کرد و افزود: بايد حريم خدا را نگه داريم و مرزهاي خدا را نشکنيم که اين همان تقواست. از معارف مسلم اعتقادي ما اين است که همه در قيامت بدون استثناء پرونده داريم آن هم نه از جنس پرونده‌هاي اين دنيا، بلکه پرونده‌اي که هميشه همراه انسان است.

وي خاطرنشان کرد: دو جور پرونده در قيامت خواهد بود، يکي پرونده‌اي است که آن‌قدر درخشان خواهد بود که شخص با افتخار به اهل محشر مي‌گويد بياييد پرونده مرا ببينيد، اين پرونده را عمل صالح و رفتار خدايي تشکيل مي‌دهد. پرونده دوم براي کساني است که اعمال و رفتارشان آن را سياه کرده است و در آن لحظه پشيمان هستند اما اين پشيماني سودي ندارد.

وي تاکيد کرد: بايد چند صباحي که در اين دنيا هستيم بکوشيم پرونده‌اي درخشان و پرافتخار داشته باشيم.

اين استاد حوزه با اشاره به اين‌که «يکي از زيرمجموعه‌هاي اصول اخلاقي اسلام و انس با خدا، دعا و مناجات است» افزود: در روايتي از حضرت علي(ع) آمده است که ايشان اين روايت را در خطبه جمعه نيز ايراد فرمودند پس از اتمام خطبه شخصي از ايشان سوال کرد مگر اين نيست که خداوند فرموده‌اند دعا کنيد من استجابت مي‌کنم، پس چرا دعاي‌مان مستجاب نمي‌شود. حضرت علي(ع) فرمودند هشت مانع داريد که جلوي استجابت دعا را گرفته است.

وي ادامه داد: اولين مانع استجابت دعا اين است که انسان با خدا رو راست نباشد، دوم آن است که انسان بگويد به پيامبر خدا ايمان آورده اما از خط ايشان پيروي نکند. بايد ببينيم گفتار و رفتار پيامبر اکرم(ص) چقدر در زندگي ما حضور دارد.

امام جمعه موقت تهران تصريح کرد: يکي از راه‌هاي مستجاب نشدن دعا اين است که سنت پيامبر (ص) در زندگي‌مان غايب باشد.

وي يکي از سنت‌هاي پيامبر(ص) در عرصه زندگي خانوادگي را قرار دادن خانواده به عنوان کانون معنوي دانست و گفت: عطر معنويتي که در خانه رسول خدا(ص) بود تمام جان‌ها را شيرين مي‌کرد و اين فضا به خاطر وجود مبارک شخص پيامبر(ص) بود؛ لذا همه‌ افراد خانه، زن و مرد و فرزندان در برابر دين خانه مسوول هستند.

خاتمي همچنين با اشاره به اهميت نماز، دعا و انس با قرآن در نزد پيامبر اکرم(ص) افزود: خانواده‌هاي مذهبي ما يک قراري با هم بگذارند تا نماز خوانده نشده، سفره پهن نشود و اين سيره پيامبر (ص) بود و بايد خودمان را با اين سنت‌ها بيازماييم. ببينيم رفتارمان با نماز چگونه است، چقدر با دعا و قرآن انس داريم. ببينيم آيين‌نامه زندگي خانوادگي ما بر اساس اين آموزه‌ها هست يا خير.

وي همچنين با بيان اين‌که «حجاب يکي از مسلمات احکام دين است» گفت: بايد ببينيم پدر و مادر در خانه چقدر روي حجاب حساس هستند و از کار فرهنگي، تشويق و امسال آن‌ها استفاده مي‌کنند. حجاب جلوه معنويت است، اين چادر مشکي زنان مسلمان که حجاب ملي و ديني اين ملت است، تابلوي دين و تعظيم شعائر است.

وي با تسليت ايام فاطميه و شهادت حضرت زهرا(س) و با ذکر مصيبت در اين ارتباط خاطرنشان کرد: اگر کسي مي‌خواهد يک خانه زير اين آسمان پيدا کند که بي‌بديل و بي‌نظير است، خانه حضرت علي(ع) است که اين روزها به ماتم نشسته، اگر چشم و دل را باز کنيم يک بانوي 18 ساله را مي‌بينيم که دست به کمر راه مي‌رود. علي(ع) در طول عمر خود زياد داغ ديد؛ اما داغ فاطمه(س) کمر علي(ع) را شکست.



 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس