به گزارش مشرق به نقل از ايرنا ، روزنامه السفير به نقل از شخصيت هاي لبناني نزديک به سوريه نوشت: سفر 'عبد الله بن زايد' وزير امور خارجه امارات متحده عربي به سوريه در چارچوب مأموريت مهم و مشخصي بوده که ظاهر آن اعلام همبستگي کشورهاي حاشيه خليج فارس با نظام سوريه بود ولي مضمون واقعي اين سفر حاکي از انجام معامله اي بود که به وضع داخلي سوريه با وضع داخلي بحرين مرتبط است.
اين روزنامه لبناني تـأکيد کرد: در اين معامله اعراب سعي مي کنند سوريه را به اتخاذ موضع صريح عليه ايران و محکوم کردن آنچه آنها دخالت ايران در بحرين قلمداد مي کنند، وادارند.
روزنامه السفير نوشت: اعراب همچنين از سوريه مي خواهند که از بيانيه اخير شوراي همکاري کشورهاي حاشيه خليج فارس حمايت کند ولي رييس جمهوري سوريه در جواب آنها گفته که سوريه در اين باره به وظيفه خود عمل کرده و ايران نيز تنها بيانيه اي مبني بر توجه دولت بحرين به درخواست هاي معارضان بحريني صادر کرده و دخالتي در امور بحرين ندارد.
روزنامه السفير نوشت: فشارهاي زياد آمريکا و کشورهاي اروپايي بر سوريه بخاطر موضع اين کشور در منطقه، از سال 2004 ميلادي آغاز شده و بيشتر به منظور دور نگه داشتن سوريه از ايران و ديگر جبهه هاي مقاومت در لبنان، فلسطين و عراق است.
روزنامه الاخبار هم در تحليلي نوشت: هدف واقعي سفر اخير هيأت عربي - اروپايي به سوريه دور کردن اين کشور از ايران است. هيأت عربي کشورهاي قطر، امارات متحده عربي و نيز برخي مسؤولان اروپايي طي سفر به سوريه با مقامات سوري و بويژه 'بشار اسد' رييس جمهوري سوريه ديدار و پيرامون آخرين تحولات در منطقه و سوريه بحث و گفتگو کردند.
روزنامه الاخبار ادامه داد: اين هيأتهاي عربي - اروپايي طي ديدار خود با رييس جمهوري سوريه و برخي از مسؤولان سوري، توصيه هايي را براي بهبودي وضع در سوريه به مسؤولان آن ارائه کردند.
اين روزنامه افزود: از جمله اين توصيه ها اين بوده که سوريه بايد براي مساله بروز تحولات در کشورهاي عربي اهميت قايل شود، بويژه که تحولات جاري در منطقه و بخصوص سير تحولات در مصر نشان داده که موضوع 'محور عربي' که مانع دخالت ديگران در امور داخلي اعراب مي شود بار ديگر مورد توجه و اهميت اعراب قرار گرفته است.
روزنامه الاخبار تاکيد کرد: بنا به درخواست آنها سوريه بايد در رابطه با موضوع نزديکي و ارتباط خود با ايران و جنبش هاي مقاوم در لبنان، فلسطين تجديد نظر کند و مسير جديدي را به سوي استراتژي نوين عربي براي خود ترسيم کند.
آنها گفته اند که در صورت موافقت سوريه با توصيه هاي هيأت مذکور، امکان ايجاد بهترين روابط با کشورهاي بزرگ عربي و ديگر کشورهاي خارجي براي سوريه فراهم خواهد شد و سيل کمک هاي کشورهاي نفت خيز منطقه نيز به منظور حل مشکلات اقتصادي و اجتماعي به سوي اين کشور جاري مي شود و بدين ترتيب زمينه براي اجراي روند اصلاحات و طرح برنامه هاي توسعه و عمراني فراهم مي شود و نيز ميزان تحرکات اعتراض آميز مردم تا حدودي زيادي کاهش مي يابد.
پاسخ مسؤولان سوري و بشار اسد رييس جمهور اين کشور در برابر ارائه اين توصيه ها اين بوده که سوريه ميان تظاهرات متعلق به شهروندان سوري معترض و نيز ميان تحرکات خرابکارانه عده اي که به جريان هاي سلفي تعلق دارند و تحت حمايت هاي مالي و لجستيکي کشورهاي عربي قرار گرفته اند، تفاوت قايل است و عده اي با سوء استفاده از تحرکات و اعتراضات محق مردم، براي تحقق اهداف خود که هيچ گونه رابطه اي با خواسته هاي مردم ندارد، سعي در برهم زدن امنيت در سوريه دارند.
روزنامه الاخبار نوشت: هيأت عربي- اروپايي حاضر در سوريه در واقع سعي داشتند نوعي معامله را با سوريه ترتيب دهند و در صورتي که سوريه اين معامله را قبول نکند، گفته اند که اسد در معرض موج تبليغات وسيع رسانه اي و سياسي به منظور بزرگ نمايي موج ناآرامي هاي سوريه در سطح جهان و نيز به کار گرفتن گروههاي سلفي براي تحقق اهدف مختلف در سوريه قرار مي گيرد.