به گزارش مشرق، آيتالله محيالدين حائري شيرازي نماينده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبري و استاد اخلاق هيأت دولت در گفتوگو با فارس اظهار داشت: دشمنان 30 سال است که قصد براندازي نظام جمهوري اسلامي را دارند اما موفق نميشوند که در واقع ناتواني آنها به مسئله ولايت فقيه مربوط ميشود چراکه همه مقدمات براندازي فراهم شده و اگر يک روز نظام از حالت فعلي و در رأس بودن ولي فقيه خارج شود به شام نميرسد که نظام جمهوري اسلامي باقي نخواهد ماند.
وي در همين زمينه به مثالي درخصوص نفوذ رأي و نظر فقها در بين مردم اشاره کرد و گفت: بر مبناي نظام ولايت فقيه بود که ميرزاي شيرازي
استعمال دخانيات را حرام اعلام کرد و مردم بر اساس اين حکم دخانيات را تحريم کردند؛ اما هزاران فرد نصيحتگر حتي با هزينههاي بسيار نميتوانند يک فرد سيگاري را ترک دهند اما ولايت فقيه يکدفعه موجب ترک يک مملکت ميشود.
آيتالله محيالدين حائريشيرازي در ادامه سخنان خود به موضوع حکم حکومتي از نظر شرعي اشاره کرد و اظهارداشت: مقام معظم رهبري در زمان رياستجمهوري خود در خطبههاي نماز جمعه اعلام کردند که ولي فقيه از راه احکام اوليه و ثانويه کار ميکند. پس از اين سخنان رئيسجمهور به امام نامه نوشت که نظر شما نسبت به خطبهها چه بوده بوده است؟ که امام (ره) در آن زمان احکام حکومتي را به طور مفصل مطرح کردند و فرمودند احکام اوليه و ثانويه وجود نداشته و في رأسه حاکم ميتواند حکم کند.
*پذيرش حکم حکومتي امام(ره)توسط آيتالله خامنهاي تأييدي بر شايستگي ايشان براي رهبري بود
آيتالله حائريشيرازي ادامه داد: پس از قرائت نامه امام در صداوسيما، حضرت آيتالله خامنهاي خطاب به امام نوشتند که "بنده بيش از سي سال است به اين روش شما عمل ميکنم؛ ممکن است عبارات من وافي به مراد من در خطبهها نبوده است. " و امام(ره) نيز در پاسخ فرمودند "شما خورشيدي هستيد که اطراف خود را روشن ميکنيد. "
وي افزود: اين نوع رفتار امام(ره) از اين روي بود که اگر رئيسجمهور وقت(حضرت آيتالله خامنهاي) نفسانيتي دارد در همان زمان حيات امام ظهور کند چرا که بعدها نميتوان با اين نفسانيت کاري کرد.
آيتالله حائري شيرازي خاطرنشان کرد: اما آيتالله خامنهاي امتحانات خودشان را به خوبي پشت سر گذاشتند و نشان دادند که در کار خود نفسانيتي به خرج نميدهند و از همين روي بود که امام(ره) ايشان را به عنوان کسي که شايسته رهبري است به اطرافيان خود معرفي ميکردند.
عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: روزي که مقام معظم رهبري به عنوان رهبر انتخاب شدند به همراه آيتالله جنتي براي عرض سر سلامتي به خدمت حاج احمد آقاي خميني رفتيم. وقتي به حاج احمد آقا گفتيم که مجلس خبرگان آيتالله خامنهاي را انتخاب کرده است ايشان در جواب گفتند که قلب امام(ره) را شاد کرديد.
* امام (ره) فرمودند "هرچه فکر ميکنم ميبينم آيتالله خامنهاي براي رهبري خوب است "
وي بر همين اساس به سخنان حاجاحمد خميني اشاره و اضافهکرد: حاجاحمد آقا گفت که "چند روز قبل که همراه با امام(ره) به تلويزيون نگاه ميکرديم آقاي کيم اي سونگ و رئيسجمهور کشورمان را نشان مي داد که رئيسجمهور(آيتالله خامنهاي) بسيار باوقار بودند؛ بنده به امام(ره) گفتم که ايشان بسيار موقر هستند که امام(ره) نيز فرمودند "هر چه که فکر ميکنم ميبينم که سيد علي آقا براي رهبري خوب است. "
آيتالله حائريشيرازي با تأکيد بر اينکه رابطه نظام ولايت با مردم رابطه اطاعت در جان و مال است، گفت: ولايتپذيري مهمترين عاملي بود که مردم به دليل آن شهيد دادند.
استاد اخلاق هيأت دولت در ادامه به ويژگيهاي ولي فقيه اشاره کرد و گفت: ولي فقيه همانند ذرهبيني است که اشعههاي ملت را همگرا ميکند. وقتي جلوي اشعه خورشيد و بر روي کاغذ يک ذرهبين قرار ميگيرد کاغذ آتش خواهد گرفت اما با نبود ذرهبين از آتش خبري نيست،. امام(ره) ذرهبيني بودند که مردم را در يک نقطه يعني ولايت متمرکز کرد تا قدرت اثربخشي و سوزانندگي پيدا کنند.
آيتالله حائريشيرازي خاطرنشان کرد: وقتي بنيصدر از خانه امام(ره) بيرون آمد کانديداتوري خود را اعلام کرد، مردم اين تصور را داشتند که امام(ره) به وي گفته است تا کانديد شود؛ بنيصدر باور کرده بود که مردم به دليل خودش به وي رأي دادهاند در حالي که وي تنها آهني بود که متصل به آهنربا بود و مردم رأي خود را به خاطر اينکه گمان ميکردند وي مدنظر امام خميني است، به نام وي در صندوقها انداختند.
وي در عين حال به فتنه 88 اشاره و خاطرنشانکرد: فردي هم که در انتخابات ادعاي تقلب ميکرد مردم به اين دليل به وي رأي دادند که در دوران حساس جنگ نخست وزير بود و علاوه بر آن اهل خامنه و نسبت خويشاوندي با رهبري داشته و سالها با امام(ره) کار کرده بود اما وقتي در مقابل رهبري موضعگيري کرد از 13 ميليون وي چيزي باقي نماند و ضد انقلاب شد.
عضو مجلس خبرگان رهبري با بيان اينکه از آنجا که وليفقيه مانند ائمه معصوم نيست، ميتوان در برخي اوقات نظرات مشورتي خودمان را با ايشان در ميان بگذاريم و درباره تصميماتشان به گفتوگو بنشينيم، خاطرنشان کرد: اينکه کسي اگر اطلاعاتي دارد به ايشان منتقل و با ايشان به صورت خصوصي بحث و گفتوگو کند اشکالي ندارد اما وقتي که نظر رهبري به صورت حکم درآمد بايد اجرا شود.