به گزارش مشرق به نقل از رسا، حضرت آيت الله ناصر مکارم شيرازي از مراجع تقليد، در آغاز درس خارج فقه خود که با حضور طلاب و روحانيان در مسجد اعظم قم برگزار شد با اشاره به حديث اخلاقي از امام صادق در خصوص آداب معاشرت، تاکيد کرد: يکي از مهم ترين آموزه هاي مورد تاکيد دين مبين اسلام کنترل خشم و غضب است.
وي با بيان اينکه امام صادق (ع) مي فرمايند کسي که خود را به هنگام غضب کنترل نکند از ما نيست تصريح کرد: غضب از جمله غرايزي است که خداوند در وجود انسان آفريده است و اگر به جا از آن استفاده شود حافظ انسان نيز هست اما اگر بيجا مصرف شود و جنبه افراط به خود گيرد سبب خسارت هاي زياد مي شود که اغلب قتل ها و جنايات و جرايم را مي توان ناشي از همين مساله دانست.
اين مرجع تقليد برخورد خوب با مردم و اداي حق همسايگي را از ديگر تاکيدات دين مبين اسلام دانست و گفت: متاسفانه در شهرهاي بزرگ ما که کم کم رنگ شهرهاي غربي را به خود مي گيرد از رعايت حسن همجواري خبري نيست و اين مساله بسيار کمرنگ شده است.
استاد درس خارج حوزه علميه قم افزود: ما اگر مي خواهيم چيزي را از غربي ها بگيريم بايد علم و صنعت و نقاط مثبت شان را بگيريم و نبايد از نقاط منفي آنها الگو برداري کنيم.
وي بيان داشت: اسلام مجموعه اي از عواطف، اخلاق، عقايد و برنامه هاي عملي است اما متاسفانه دنياي مادي اينها را از بين مي برد و اين آموزه هاي مورد تاکيد در ميان ما در حال کمرنگ شدن است.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي اضافه کرد: متاسفانه زبان ها و قلم ها دارد خشن مي شود، حالت پرخاشگري از افراد پيدا مي شود که اين مساله خلاف دستورات دين مبين اسلام است.
اين مرجع تقليد با اشاره به نقش و تاثير رسانه ها به ويژه رسانه ملي در جامعه از مشاهده برخي برنامه ها که براي مردم به ويژه نسل جوان بد آموزي دارد انتقاد کرد و گفت: متاسفانه الان در سطح جرايد و گاهي در صدا و سيما برخوردها خوب نيست در حالي که جرايد بايد کلاس درس و صدا و سيما بايد دانشگاه باشد.
وي اضافه کرد: وقتي دو هنرپيشه فيلم به همديگر فحش مي دهند و حرف هاي رکيک به هم مي زنند و اين برنامه در سطح عموم هم پخش مي شود بايد توجه داشت که اين مساله بد آموزي به دنبال دارد.
حضرت آيت الله مکارم شيرازي تاکيد کرد: صدا و سيما و روزنامه ها بايد خيلي مراقب باشند و تمام برنامه هاي خود را از حرف هاي زشت و رکيک که سبب بدآموزي جوانان مي شود پيرايش دهند.
اين مرجع تقليد همچنين گفت: برادران اهل علم بايد اسوه و سرمشق در اين برنامه ها باشند، به اعصاب خود مسلط بوده و با حسن خلق و رفتار مناسب قلوب را جذب کنند.