به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاين عباس علي آبادي، مدير عامل شرکت مديريت پروژههاي نيروگاهي ايران (مپنا) که در جمع خبرنگاران سخن مي گفت، در تشريح ابعاد اين پروژه اظهار داشت: روز يکشنبه گذشته واحد اول نيروگاه الصدر عراق به مدار تامين برق متصل شد.
وي افزود: ساخت و راهاندازي نيروگاه الصدر عراق توسط متخصصان توانمند داخلي و با استفاده از فنآوريهاي بومي شده ايراني موجب افتخار براي کشور و تمام متخصصان آن است.
وي ابراز داشت: واحد دوم اين نيروگاه طي 2 تا 3 ماه آينده به مدار توليد مي پيوندد و در مجموع 324 مگاوات به شبکه برق عراق قدرت نامي اضافه مي کند. مپنا توانست به عنوان تامين کننده اصلي تجيهزات مطرح شود.
وي يادآور شد: منابع مالي اين نيروگاه 100 درصد توسط طرف عراقي تامين شده است.
وي با اشاره به اين که شرکت مپنا به دنبال ساخت نيروگاه حيدريه در عراق است تاکيد کرد: حضور مپنا در عراق اهميت ويژهاي دارد، چرا که اين کشور همسايه ايران است و پس از حمله آمريکا به اين کشور تمام زيرساختهاي صنعت برق اين کشور نابود شده است.
وي اظهار داشت: عراق به عنوان يکي از کشورهاي همسايه همسايه 7 هزار مگاوات برق توليد مي کند، در حالي که ايران توليد برق ايران بالغ بر 62 هزار مگاوات است.
وي تصريح کرد: درخواست برق عراق در حال حاضر 12 هزار و 500 مگاوات بوده که تنها مصرف خانگي داشته و کمتر مصرف صنعتي و کشاورزي دارد، اما رشد تقاضا در کشور عراق بيش از 8 درصد برآورد مي شود. پيش بيني ما اين است که اين تقاضا طي 10 سال آينده به بيش از 24 هزار مگاوات افزايش يابد.
وي ابراز داشت: با توجه به گران بودن و کمبود سوخت هاي فسيلي براي طرف عراقي، برنامه ريزي تاسيس 8 هزار مگاوات نيروگاه صورت گرفته است، بخشي ديگر از نياز برق عراق هم از طريق واردات تامين خواهد شد و ايران مي تواند از هر دو ظرفيت ساخت نيروگاه در عراق و فروش برق به اين کشور فعاليت کند.
وي افزود: البته هم اکنون وزارت نيروي با دو خط 400 کيلوولت، دو خط 132 کيلوولت و دو خط 63 کيلوولت به عراق متصل است که از اين طريق در حدود 800 مگاوات برق به عراق فروخته مي شود.
وي تاکيد کرد: با توجه به وجود تقاضاي فراوان برق در عراق و نيز وجود ذخاير عظيم گاز در ايران، کشور مي تواند به صادرکننده عمده برق به عراق تبديل شود.