عمليات انتقال سوخت اتمي نيروگاه بوشهر به داخل ساختمان رآکتور، صبح امروز(شنبه) با حضور علي‌اکبر صالحي، رييس‌ سازمان انرژي اتمي کشورمان و سرگئي کرينکو، رييس آژانس اتمي روسيه آغاز شد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، سوخت نيروگاه اتمي بوشهر براي اولين بارگذاري شامل ‌163 مجتمع سوخت است که پس از استقرار در ساختمان رآکتور و انجام بازرسي‌هاي لازم به داخل قلب رآکتور منتقل مي‌شود.
سوخت نيروگاه اتمي بوشهر طي پاييز و زمستان ‌1386 به نيروگاه حمل شد و تا کنون در محفظه‌ويژه در انبار تحت نظارت آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نگهداري مي‌شده است.
پس از انتقال سوخت به داخل ساختمان رآکتور به منظور فراهم کردن امکان بازرسي فني سوخت از داخل محفظه‌هاي ويژه خارج و در استخر جنب محفظه رآکتور قرار مي‌گيرد.
پس از اين مرحله که حدود ‌10 روز به طول مي‌انجامد مجتمع‌هاي سوخت از داخل استخر در داخل ساختمان رآکتور به داخل قلب رآکتور (محفظه تحت فشار) منتقل مي‌شود که پس از استقرار کامل مجتمع‌هاي سوخت در داخل قلب رآکتور مراحل راه‌اندازي رآکتور آغاز خواهد شد.
مرحله انتقال مجتمع‌هاي سوخت به داخل قلب رآکتور نيز حدود ‌10 روز به طول مي‌انجامد.
با تکميل انتقال سوخت نيروگاه اتمي بوشهر به داخل قلب رآکتور اولين نيروگاه اتمي در ايران، منطقه و خاورميانه راه‌اندازي مي‌شود.
نيروگاه اتمي بوشهر در حدود ‌37 سال قدمت و ارزشي حدود ‌5/4 ميليارد دلار دارد.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي شرکت آلماني پيمانکار نيروگاه بوشهر از ادامه کار براي ساخت نيروگاه بوشهر سر باز زد و پس از آن در سال ‌1373 قرارداد تکميل نيروگاه بوشهر ميان ايران و روسيه امضا شد. به موجب اين قرارداد روسيه متعهد شد نيروگاه اتمي بوشهر را تا پايان سال ‌2000 به ايران تحويل دهد، اما روسيه در سال‌هاي ‌2003 ،‌2006 ، ‌2008 ، ‌2009 تعهدات خود را زيرپا گذاشت و اکنون بالاخره در آگوست ‌2010 اقدام به آغاز سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر کرده است.
حدود ‌200 خبرنگار ايراني و خارجي مرحله آغاز سوخت‌گذاري نيروگاه اتمي بوشهر را پوشش دادند.
صالحي و کرينکو پيش از آغاز عمليات انتقال سوخت، نشست کاري را با حضور مديران و کارکنان بخش‌هاي مختلف نيروگاه انجام دادند.
همچنين پيش از آغاز انتقال سوخت به نيروگاه بوشهر مذاکرات مقامات انرژي اتمي ايران و روسيه آغاز شد.

کرينکو: راه‌اندازي فيزيکي نيروگاه بوشهر يک واقعيت مهم است
صالحي: امروز شاهد انتقال سوخت به راکتور هستيم
رييس آژانس انرژي اتمي روسيه گفت: راه‌اندازي فيزيکي نيروگاه اتمي بوشهر يک واقعيت مهم محسوب مي‌شود و روسيه توانسته تا به امروز به تعهدات خود عمل کند.
سرگئي کرينکو، رييس روس اتم در سخنراني در مذاکرات کاري‌اش با علي اکبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي گفت: امروز براي ايران و روسيه روز مهمي است و ما شاهد آغاز مرحله راه‌اندازي فيزيکي نيروگاه اتمي بوشهر هستيم.
وي گفت: نيروگاه بوشهر نيروگاهي ويژه است که مشابه آن در دنيا نيست. ساخت اين نيروگاه از 1974 تاکنون به طول انجاميده است که زمان زيادي از آن مي‌گذرد. کارشناسان روسي توانسته‌اند تجهيزات اين نيروگاه را بر روي سازه‌هايي که از قبل وجود داشته است، بنا کنند.
همچنين رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان با بيان اين که از همکاران روسي و ايراني خود تشکر مي‌کنم، اظهار کرد: امروز شاهد انتقال سوخت به راکتور نيروگاه اتمي بوشهر خواهيم بود.
وي خاطرنشان کرد: امروز روزي به ياد ماندني در تاريخ روابط ايران و روسيه است.
گفته مي‌شود انتقال سوخت به ساختمان راکتور از روز گذشته آغاز شده است و تا کنون چهار مجتمع سوخت به ساختمان راکتور منتقل شده است و امروز با حضور مقامات انرژي اتمي ايران و روسيه به طور رسمي آغاز روند سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر افتتاح مي‌شود.
صالحي و کرينکو همچنين با حضور در يک نشست خبري به سوالات خبرنگاران نيز پاسخ دادند. در نشست خبري مقامات ايراني و روسي همچنين نماينده ولي فقيه در بوشهر و استاندار بوشهر نيز حضور داشتند.

صالحي در نشست خبري:
براي مکان‌يابي ‌10 سايت غني‌سازي عجله‌اي نداريم/تا جايي غني‌سازي را ادامه مي‌دهيم که نيازمان تامين شود/نيروگاه بوشهر نمادي از پايداري ملت ايران براي دستيابي به آرمان‌هايش است
رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان با بيان اين که نيروگاه بوشهر نمادي از صبر، مقاومت و پايداري ملت ايران براي دستيابي به آرمان‌هايش است گفت: يقين دارم بعد از محقق شدن اين مورد مهم همکاري ميان دو ملت بزرگ ايران و روسيه راه براي آينده‌اي درخشان در همکاري‌هاي بين دوکشور هموار و هموارتر خواهد شد.
علي اکبر صالحي صبح شنبه در مراسم سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر در کنفرانس مطبوعاتي مشترک با سرگئي کرينکو ـ رييس شرکت روس اتم ـ با ارائه گزارشي از فعاليت‌هاي ايران براي راه‌اندازي نيروگاه بوشهر خاطرنشان کرد: با پيروزي انقلاب اسلامي ادامه ساخت اين نيروگاه با وقفه مواجهه و با شروع جنگ تحميلي متوقف شد. در آبان سال 1366 نيروگاه بوشهر مورد تهاجم هوايي واقع شد و ضمن صدمات شديد به نيروگاه تعدادي از بهترين همکاران ما شهيد شدند. با پايان يافتن جنگ تحميلي و با وجود اعلام رژيم سرنگون شده‌ي صدام به عنوان آغازگر و متجاوز در اين جنگ، تلاش‌ها براي متقاعد کردن همکار آ‌لماني به ايفاي تعهدات خود و ادامه‌ي کار نيروگاه بوشهر به جايي نرسيد و به ناچار از اوايل دهه‌ي هفتاد جمهوري اسلامي ايران براي پيگيري، راه‌هاي ديگري براي ادامه‌ي کار نيروگاه در دستور کار خود قرار داد.
وي گفت: در سال 1371 دولت‌هاي جمهوري اسلامي ايران و فدراسيون روسيه تفاهم‌نامه‌ي همکاري‌هاي مشترک در حوزه‌ي استفاده‌ي صلح‌آميز از انرژي هسته‌يي را امضا‌ کردند و به اين ترتيب فصل جديدي در همکاري‌هاي دو کشور آغاز شد.
صالحي گفت: به دنبال آن قراردادي در دي‌ماه 1373 ميان سازمان انرژي اتمي ايران و وزارت انرژي روسيه براي اتمام واحد يکم نيروگاه بوشهر امضاء و در سال بعد عملياتي شد.
رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان اضافه کرد: پس از انجام مطالعات لازم در مورد وضعيت تاسيسات به جا مانده از طرح آلماني‌ها با اصلاح قراردادهاي ياد شده در سال 78 عملا بررسي‌هاي دقيق فني و عمليات اجرايي براي تکميل اين واحد که در نوع خود در بين نيروگاه هاي هسته‌يي جهان به دليل تلفيق فن‌آوري و تجهيزات غربي با فن‌آوري و تجهيزات روسي منحصر به فرد است، آغاز شد.
او گفت: نيروگاه هسته‌يي بوشهر نمادي از صبر، مقاومت و پايداري ملت قهرمان ايران براي دستيابي به آرمان‌هايش به شمار مي‌آيد. در اين راستا تمامي دولت‌هاي قبل به سهم خود از اين پروژه ملي حمايت کرده‌اند و جا دارد از تمامي آن‌ها و به خصوص رييسان و مديران و مجريان اين پروژه بزرگ در اين مناسبت تشکر و قدرداني کنم. به ويژه لازم است از حمايت هاي بي‌دريغ و مستمر دکتر احمدي‌نژاد ـ رييس‌جمهور ـ شجاع و محبوب سپاسگذاري کنم. بدون حمايت‌ها‌ي ارزنده ايشان از سازمان انرژي اتمي در سال‌هاي گذشته محقق شدن اين پروژه بزرگ مشکل مي‌نمود. تمامي اين دستاوردها در سايه نظام ولايت در اين نظام مقدس جمهوري اسلامي حاصل شده است. هدايت‌هاي حکيمانه و رهنمودهاي اميدبخش مقام معظم رهبري در دوران پر فراز و نشيب برنامه هسته‌يي ايران پشتوانه همه مسوولان اجرايي بود. که جا دارد از نقش معظم له به سهم خود سپاسگذاري و خدا را بر اين نعمت بزرگ شاکر باشم.
رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان ادامه داد: در پايان جا دارد از ملت بزرگ و دولت روسيه به خطر نقش آفريني بسيار موثري که در راه‌اندازي اين نيروگاه داشتند صميمانه تشکر و قدرداني کنم. يقين دارم بعد از محقق شدن اين مورد مهم همکاري ميان دو ملت بزرگ ايران و روسيه راه براي آينده‌اي درخشان در همکاري‌هاي بين دوکشور هموار و هموارتر خواهد شد.
علي‌اکبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي در ادامه کنفرانس خبري با همتاي روسي‌اش پس از بازديد از آغاز روند سوخت‌گذاري راکتور نيروگاه بوشهر در جمع خبرنگاران در خصوص مکان يابي و ساخت 10 سايت غني‌سازي، گفت: شناسايي 10 سايت ادامه دارد، اما ما در اين مسئله عجله‌اي نداريم. احتمال دارد سال آينده چنانچه رييس‌جمهور دستور بدهند ساخت يکي از اين سايت‌ها را آغاز کنيم اما اين مسئله نيز هنوز قطعي نشده است. همه چيز به نظر دولت و شخص رييس‌جمهور بستگي دارد؛ ما به آرامي در اين مسئله حرکت مي‌کنيم و عجله‌ زيادي نداريم.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره‌ي وضعيت ساکنان اطراف نيروگاه بوشهر، خاطر نشان کرد: در ارتباط با روستاي هليله و بندرگاه ان‌شاءالله سعي داريم نظر اين عزيزان را تامين کنيم.
رييس سازمان انرژي اتمي، گفت: جا دارد از شوراي تامين استان و کميته‌ هسته‌يي که در ارتباط با شوراي عالي امنيت ملي است و اين موضوع را پيگيري مي‌کند تشکر کنم. اميدوارم در سفر آتي رييس‌جمهور به بوشهر اين موضوع بطور نهايي حل و فصل شود. البته استاندار بوشهر هم با تلاش زياد موضوع را پيگيري مي‌کنند.
صالحي در پاسخ به سوالي ديگر درباره‌ي اينکه شما درباره‌ي تامين سوخت نيروگاه بوشهر نگراني داريد. در اين صورت برنامه‌ي غني‌سازي‌تان چيست؟ گفت: ما تجربه‌ي خوبي در خصوص تامين سوخت نيروگاه‌هاي اتمي و تاسيسات هسته‌يي‌مان از سوي کشورهاي خارجي نداريم و به خاطر همين شک و ترديد است که به سراغ غني‌سازي در داخل رفتيم اما اين کار ما تضادي با توافقنامه‌ي ما با روس‌ها براي تامين سوخت نيروگاه بوشهر ندارد. ما در مورد طرف روسي اطمينان داريم که به تعهدات‌شان پايبندند. اما در کنار تامين سوخت نيروگاه توسط روس‌ها و با توجه به طول عمر نيروگاه بين 40 تا 60 سال و برنامه‌هاي ديگر براي ساخت نيروگاه‌هاي ديگر بايد نسبت به تامين سوخت نيز اقدام کنيم.
رييس سازمان انرژي اتمي، در پاسخ به اين سوال که ايران تحت چه شرايطي دست از غني‌سازي 20 درصد برمي‌دارد؟ گفت: ما در نظر نداريم همه‌ي سوخت‌مان را خودمان توليد کنيم چرا که ذخاير‌مان محدود است. ما درخواست داده‌ايم به آژانس تا سوخت راکتور تهران را تهيه کنند اما جواب آنها همراه با شرايط بود و شرايط آنها ما را مجبور کرد خودمان به سمت غني‌سازي برويم. ما تا جايي غني‌سازي را ادامه مي‌دهيم که نيازمان تامين شود.

نماينده ولي فقيه در بوشهر:
اميدواريم نخبگان ايراني مرجع علمي در انرژي هسته‌يي شوند
‌آيت‌ الله صفايي اظهار اميدواري کرد که همکاري روزافزون روسيه و ايران موجب شود که نخبگان ايراني با خودکفايي علمي و توليد علم به مرجعيت علمي در عرصه انرژي هسته‌يي دست يابند.
‌آيت‌ الله صفايي ـ نماينده ولي فقيه در بوشهر ـ صبح شنبه در نشست خبري نيروگاه بوشهر با تشکر از هدايت‌هاي مقام معظم رهبري و تلاش رييس‌جمهور، تلاش‌گران، ‌نخبگان و مهندسان روسي و ايراني در اين پروژه گفت: مردم استان بوشهر در کنار نيروگاه اتمي بوشهر مرزبانان و ‌مقاومت‌گران اين عرصه هستند و ان‌شاءالله آيينه‌اي براي حفظ اين نيروگاه بوده و خواهند بود.

استاندار بوشهر:
سي‌ام مرداد روز عزت، اقتدار و شکرگزاري است
در ادامه اين نشست خبري محمدحسين جهانبخش ـ استاندار بوشهر ـ با تشکر از حضور رييس سازمان انرژي اتمي کشور و رييس شرکت روس اتم و اصحاب رسانه گفت: روز سي‌ام مرداد روز عزت، ‌اقتدار و شکرگزاري براي ملت ايران است. روز تجلي همکاري بين نخبگان و دانشجويان دو کشور ايران و روسيه است.
وي ادامه داد: هم‌چنين امروز در عرصه بين‌المللي روز موفقيت براي اين دو کشور و تجلي وحدت و همکاري است. در واقع امروز براي ايران اسلامي روز آغاز حرکت در مسير استفاده از انرژي پاک است. امروز براي مردم ولايت‌مدار و صبور بوشهر روز حرکت در مسير توسعه است. امروز ياد و خاطره شهيدان و 20 شهيد نيروگاه اتمي و ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر در آستانه هفته دولت گرامي مي‌داريم. اين روز بزرگ را که امام راحل، ‌شهيدان، ‌مقام معظم رهبري،‌ رياست‌جمهور و ملت ايران و مردم روسيه تبريک و تهنيت مي‌گوييم.

کرينکو در نشست خبري:
شمارش معکوس راه‌اندازي نيروگاه بوشهر آغاز شده است/راه‌اندازي فيزيکي نيروگاه بوشهر تاکيدي بر پايبندي روسيه به تعهداتش است
سرگئي کرينکو، رييس آژانس انرژي اتمي روسيه که روز گذشته به منظور آغاز روند سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر به ايران سفر کرده است در کنفرانس خبري با علي‌اکبر صالحي، رييس سازمان انرژي اتمي کشورمان به سوالات خبرنگاران حاضر در نيروگاه بوشهر پاسخ داد.
کرينکو درباره‌ آمادگي روسيه براي ساخت نيروگاه‌هاي ديگر در ايران، گفت: موضع روسيه در اين خصوص سال‌هاست که مشخص است. کشورهاي مختلف در هر جاي دنيا اين حق را دارند تا از انرژي هسته‌يي در راستاي مصارف صلح‌آميز استفاده کنند. تنها نکته مهم رعايت کليه‌ي مسائل موجود ايمني و شرايط بين‌المللي است و البته نکته مهم ديگر همکاري روشن با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي است.
وي گفت: درباره‌ي نيروگاه بوشهر اين نکات رعايت شدند و خواهند شد. فکر نمي‌کنم براي کسي شک و ترديد باقي مانده باشد که مسائل ايمني در نيروگاه اتمي بوشهر رعايت نشده است. ما بر اين اساس با ايران و کشورهاي ديگر همکاري مي‌کنيم.
رييس روس اتم، خاطر نشان کرد: فعلا بحثي درباره‌ ساخت نيروگاه جديد در ايران وجود ندارد.
وي ادامه داد: ما امروز مرحله‌ي مهمي را در نيروگاه بوشهر شاهديم و آن راه‌اندازي فيزيکي نيروگاه است، اما حکايت همچنان باقي است. ما تا پايان سال بايد به راه‌اندازي انرژيک برسيم و بعد نيروگاه را تحويل دهيم.
کرينکو گفت: در اين خصوص امروز پروتکلي را با طرف ايراني امضا کرديم که بهره‌برداري مشترک توسط روسيه و ايران را شامل مي‌شود.
وي در پاسخ به سوالي ديگر، گفت: توافقنامه‌ مفيدي درباره‌ي شرکت مشترک بهره‌برداري نيروگاه بوشهر امضا شده است. با توجه به اينکه اولويت در بوشهر ايمني بوده است ما تجهيزات را سه بار کنترل کرديم؛ يکبار توسط نظام ايمني ايران. بار ديگر توسط نظام ايمني روسيه و همچنين نظارت آژانس وجود داشته است.
رييس روس اتم خاطر نشان کرد: در حال حاضر پرسنل ايراني آمادگي خوبي براي بهره‌برداري نيروگاه بدست آورده است و آموزش‌هاي لازم را در روسيه ديده‌اند. در حال حاضر از آنها در ايران امتحان گرفته مي‌شود و کساني که دوره‌هاي آموزشي را مي‌گذرانند گواهينامه مي‌گيرند. اين در حالي است که پرسنل روسي دو بار بايد گواهينامه دريافت کنند يکبار در روسيه و يکبار در ايران. ما در جهت محکم‌تر کردن رعايت مسائل ايمني تصميم گرفتيم شرکت مشترکي را ايجاد کنيم. در اين شرکت مشترک ابتدا سهام دو طرف 50، 50 است و همين نسبت درباره‌ي پرسنل وجود دارد. اين توافق حاصل شده است که پرسنل روسي آرام آرام کاهش يابد و همچنين سهام روسيه.
کرينکو اظهار کرد: اين شرکت پس از گذشت زمان بطور کامل بدست پرسنل ايراني مي‌افتد و پس از آن تمام سهام آن به ايران واگذار مي‌شود. ايجاد اين شرکت بحث شناوري را به لحاظ ايمني براي ما به وجود آورده است که براي دو طرف خوب است.
وي در خصوص همکاري‌هاي ايران و روسيه در زمينه‌هاي ديگر، گفت: تهيه‌ ايزوتوپ‌هاي هسته‌يي براي مصارف پزشکي و ديگر همکاري‌هاي ما با ايران خواهد بود. طرف ايراني از ما درخواست تهيه و حمل موليبدن 99 درصد و يد 131، ما ديروز تاييد کرديم با توجه به رعايت مسائل بين‌المللي اين کار را انجام خواهيم داد.
کرينکو در پاسخ به سوالي ديگر مبني بر اينکه با توجه به تاخير چند ساله‌ي روسيه در راه‌اندازي نيروگاه بوشهر چه تعهدي وجود دارد که شما در خصوص تامين سوخت نيروگاه در سال‌هاي آينده تسليم فشار بين‌المللي نشويد؟ تاکيد کرد: راه‌اندازي فيزيکي نيروگاه تاکيدي است بر پايبندي روسيه به تعهداتش و نيز به تعهدات بين‌المللي‌اش. ما همواره گفته‌ايم همه‌ي کشورها اين حق را دارند تا از انرژي صلح‌آميز هسته‌يي بهره‌مند شوند. در عين حال مجامع بين‌المللي حق دارند عدم گسترش سلاح‌هاي هسته‌يي را کنترل کنند. در صورت رعايت اين دو مسئله توسعه‌ي استفاده‌ي صلح‌آميز از انرژي هسته‌يي ميسر مي‌شود که اين شامل نيروگاه بوشهر هم مي‌شود.
رييس روس اتم ادامه داد: درباره‌ي مسائلي که در خصوص نگهداري سوخت مصرف شده مطرح بوده است ما توافقنامه‌اي را با ايران به امضا رسانديم تا سوخت جديد براي نيروگاه در هر سال را تمديد کنيم و سوخت استفاده شده را برگردانيم، اين کار خيلي ساده نبود و زمان زيادي برد.
کرينکو خاطر نشان کرد: ما مي‌توانستيم سوخت را همين ديروز وارد کنيم و بعد آن را به راکتور منتقل کنيم اما بيش از يکسال است اين سوخت در ايران نگهداري مي‌شود. اين تصميمي است که از قبل اتخاذ شده بود. از لحاظ تکنولوژيک و قراردادي لازم نبود ما سوخت را مدت‌ها قبل به ايران بفرستيم اما اين کار را کرديم. فکر نمي‌کنم نيازي باشد در اين باره به کسي قولي بدهيم. ما با رفتارمان ثابت مي‌کنيم که به تعهدات‌مان پايبنديم.
وي خاطر نشان کرد: در رابطه با تامين سوخت نيروگاه بوشهر مشکلي نداريم. ما براي تمامي نيروگاه‌هايي که در دنيا مي‌سازيم حاضريم سوختش را تامين کنيم. ما با ترکيه همسايه‌ي شما براي چهار واحد نيروگاهي قرارداد داريم و تعهد کرده‌ايم سوخت آن را تامين کنيم.
سرگئي کرينکو رييس آژانس اتمي روسيه در سخناني قبل از پاسخ به سوالات خبرنگاران نيز گفت: امروز يک روز تاريخي و مهم در فرآيند ساخت نيروگاه اتمي بوشهر است. مدت‌هاي زيادي انتظار اين روز را مي‌کشيديم. نيروگاه بوشهر يک طرح ويژه با توجه به اين است که مشابه آن در جهان وجود ندارد. چرا که فرآيند ساخت آن 36 سال پيش شروع شده بود. در سال‌هاي 2000 شرکاي ايراني و روسي تصميم گرفتند از باقيمانده‌ي ساختمان اين نيروگاه و با ادغام، اين نيروگاه را تکميل کنند. نيروگاه اتمي بوشهر پروژه‌اي بزرگ و بين‌المللي است از اين جهت که از همان ابتدا همه‌ي کارها با نظارت و دخالت کارشناسان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي انجام شده است. دليل ديگر اين است که تجهيزات نيروگاه از بيش از 10 کشور جهان تهيه شده است (اروپايي‌ها، آسيايي‌ها و بسياري کشورهاي ديگر) در فرآيند ساخت اين نيروگاه توجه اصلي به مسئله‌ي ايمني بوده است. از نظر ما هر کشوري در چارچوب آژانس بين‌المللي انرژي اتمي حرکت کند و به مسائل ايمني توجه کند براي استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌يي محق است.
وي گفت: اتمام فرآيند ساخت نيروگاه دليلي است که روسيه هميشه به تعهدات خود و تعهدات بين‌المللي‌اش پايبند بوده است.
رييس آژانس اتمي روسيه، با قدرداني از همکاران ايراني و روسي که با شجاعت تمام کار را به پيش مي‌برند، افزود: اگر بگويم مشابه چنين اقداماتي در جهان کم است بيراه نگفته‌ام. در شرايط جوي بوشهر ديديم که کارکنان چگونه فعاليت مي‌کنند. ما 40 دقيقه در ساختمان‌هاي راکتور بازديد داشتيم طوري که از عرق خيس شديم اما همکاران ما در چنين شرايطي در سه شيفت کاري فعاليت مي‌کنند و الان شمارش معکوس راه‌اندازي نيروگاه آغاز شده است.

در حاشيه عمليات سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر صورت گرفت:
امضاي 3 تفاهم‌نامه همکاري در حوزه هسته‌يي ميان ايران و روسيه
ايران و روسيه ضمن امضاء سه تفاهم‌نامه همکاري توافق کردند تشکيل يک شرکت مشترک جهت همکاري در زمينه نيروگاه‌هاي هسته‌يي از جمله بهره‌برداري مطمئن طرفين از نيروگاه بوشهر را بررسي کنند.
در حاشيه انجام عمليات سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر سه تفاهم‌نامه همکاري ميان دکتر محمد احمديان، مديرعامل شرکت توليد و توسعه انرژي اتمي و مديرعامل يک شرکت اتمي روسيه امضا شد.
براساس اين گزارش تفاهم‌نامه گواهي ميان کارفرما و پيمانکار در مورد اعلام نيروگاه بوشهر به عنوان يک نيروگاه اتمي از زمان انتقال سوخت به ساختمان رآکتور و شروع راه‌اندازي امضا شد.
همچنين تصميم به بررسي براي تشکيل يک شرکت مشترک جهت همکاري در زمينه نيروگاه‌هاي هسته‌يي از جمله بهره‌برداري مطمئن طرفين از نيروگاه بوشهر تفاهم‌نامه دومي بود که صبح امروز ميان شرکت‌هاي ايران و روس امضا شد.
تفاهم در مورد برخي اقداماتي که تا زمان راه‌اندازي نيروگاه بايد صورت بگيرد توافقنامه ديگري بودکه مورد امضاي طرفين قرار گرفت.
اين تفاهم نامه‌ها با حضور علي‌اکبر صالحي و سرگئي کرينکو امضا شد.

رييس نظام ايمني هسته‌يي روسيه:
نظام ايمني ايران ساختار لازم خود را دارد
ولاديمير کوتين، رييس نظام ايمني هسته‌يي روسيه در سخناني در حاشيه‌ي کنفرانس خبري روساي انرژي اتمي ايران و روسيه در مورد ايمني نيروگاه بوشهر، گفت: نظام ايمني ايران ساختار لازم خود را دارد.
وي با بيان اين که موافقتنامه‌اي را در سال 1997 به امضا رسانديم که بر جاي خود باقي است، افزود: ما وظيفه داريم کليه مسائل ايمني در روند ساخت و نگهداري را رعايت کنيم. اقداماتي که تاکنون انجام گرفته است از طراحي، حمل تجهيزات و نصب قطعات مورد کنترل قرار گرفته‌اند و همچنين تمام اين روندها مورد بازرسي و کنترل قرار گرفته است. نتايج اين بازرسي‌ها نشان‌دهنده‌ي آن است که مي‌توانيم به عرصه‌ي بعدي وارد شويم و اين عدم انتشار تشعشعات در فضاي نيروگاه است.
وي گفت: نظر ما اين است که کارشناسان ايراني در زمينه‌ي ايمني داراي توانايي والايي هستند تا کليه‌ي موارد ديکته شده را اجرا مي‌کنند و استانداردها براي صدور مدارک کار را رعايت مي‌کنند.

رييس نظام ايمني هسته‌يي يران:
نيروگاه بوشهر در شرايط بسيار ايمني راه‌اندازي مي‌شود
ناصر راست‌خواه رييس نظام ايمني هسته‌يي ايران نيز در سخناني خاطر نشان کرد: گر چه روسيه تمام تلاش خود را براي طراحي و ساخت نيروگاه انجام داده است اما نظام ايمني و صدور پروانه برعهده‌ي مرکز ايمني هسته‌يي کشور بوده است.
وي ادامه داد: مرکز نظام ايمني هسته‌يي کشور کارشناساني با بيش از 30 سال سابقه درباره‌ي ايمني نيروگاه از زمان طراحي و ساخت و راه‌اندازي داشته است و کنترل‌هاي لازم را انجام داده است. با توجه به همکاري‌هاي فني مشترک نظام ايمني هسته‌يي ايران و روسيه ما از کارشناسان روسي نيز استفاده کرده‌ايم.
راست‌خواه گفت: در مارس 2010 از سوي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي وضعيت نظام ايمني براي صدور پروانه‌هاي لازم براي راه‌اندازي نيروگاه بررسي و تمامي موارد تاييد شد. از اينرو اطمينان مي‌دهم در شرايط بسيار ايمني نيروگاه راه‌اندازي خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس