به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از برنا،امير سيد عبدالرحيم موسوي جانشين فرمانده کل ارتش در حاشيه مراسم سالگرد شهيد قرني، در جمع خبرنگاران با بيان اينکه اخيرا نوع جديد و بهينه سازي شده موشک شاهين در منطقه آزمايش موشک ها پاسخي موفقيت آميز داد، و ما با اين آزمايش کاملا به خودمان وابسته شديم، گفت: بهينه شدن اين نوع از موشک، اعم از سيستم هاي الکترونيک، ديناميک و نوع تعقيب هدف است.
وي با بيان اينکه دشمنان ما بيکار ننشسته و تنها شاهد پيشرفت هاي ما نيستند و راه هاي گريز و پاد را پيدا مي کنند، اين عرصه را مسابقه آمادگي دفاعي دانست و افزود: همانطور که آنها سطح خود را بالا مي برند، ما نيز بايد در جهت بهينه سازي تسليحات تلاش کنيم.
امير موسوي با اشاره به اينکه يکي از کارهاي ما اين است که به طور دايم وضعيت دشمنان را در تجهيزات، تاکتيک ها و نوع آموزش ها و زمينه هاي ديگر رصد مي کنيم، تصريح کرد: با رصد دانش نظامي و مرتبط با مسايل نظامي، هنگامي که احساس کنيم بايد تغييري ايجاد شود، آن را اعمال مي کنيم.
وي ادامه داد: در گذشته هاي نه چندان دور معمولا تغييرات قطعي بوده و تجهيزاتي که ساخته مي شد، تا سال ها کاربرد داشت، اما امروز هنگامي که اطلاعات به سرعت منتقل مي شود و تجهيزات در دنيا به روز هستند بنابراين ما نيز بايد در سيستم هاي تعقيب، اثابت و درگيري، تغيير ايجاد کنيم و زيرساخت هاي آن را در سوخت، الکترونيک، و مکانيک تجهيزات فراهم آوريم.
جانشين فرمانده کل ارتش در پاسخ به سوالي درباره اظهارات تهديد آميز مقامات عربستان و پاسخ ارتش به صحبت هاي اينچنين گفت: ما اگر چه واقعا خوشحال نيستيم که کشورهاي اسلامي اينطور راجع به يکديگر اظهار نظر مي کنند، اما براي دفاع از کشور خود براي ما فرقي نمي کند چه کسي در موضع دشمني ما نشسته است.
وي تاکيد کرد: ما وظيفه داريم اگر روزي تهديدي متوجه کشور شود، از حدود، آرمان ها، دستاوردها و ملت عزيز خود دفاع کنيم.
امير موسوي يادآورشد: البته با توجه به اينکه ما خود را براي تهديدهاي بزرگتري که در دنيا وجود دارد، آماده کرده ايم، اينگونه اظهارات، آنچنان در موضع توجه قرار نگرفته و قابل پاسخگويي نيست. چرا که ما خود را براي آن چيزي که در دنيا امروز آن را به عنوان بزرگترين تهديد نظامي مي شناسند، آماده کرديم.
جانشين فرمانده کل ارتش، درباره طرح تحول ساختاري در نيروهاي سه گانه ارتش نيز گفت: کارشناسان ما نيازها را براساس نگاه به تهديدات، روندي که در گذشته طي شده و براساس مواجهه آينده، نحوه تغييرات را در نيروهاي مسلح انجام مي دهند.
وي افزود: برخي از اين تغييرات در تجهيزات، آموزش ها، تاکتيک ها و آمايش ها صورت گرفته و برخي ديگر در ساختارها، انجام مي شود و اين احتمال هم وجود دارد که با توجه به تغيير در طرف مقابل، ما نيز وضعيت موجود را دوباره تغيير دهيم.
امير موسوي ياآورشد: آنچه که اتفاق افتاده و محور اصلي اين فعاليت هاي است، توانايي و اشرافيت به روش ها، رفتار و حرکات دشمنان و توانايي به سرعت انعطاف نشان دادن، در مقابل آنهاست.
وي ادامه داد: درحال حاضر واحدهاي ما در ارتش اين توانايي را دارند که به سرعت اين ساختارها را تغيير داده و نوع تحرک خود را کم و زياد کرده و تجهيزات را جابه جا کنند.
جانشين فرمانده کل ارتش با اشاره به اينکه قدرت انعطاف پذيري در يگان هاي ارتش افزايش داشته و زمينه ايجاد ساختاري سيال، فراهم شده است، گفت: در حال حاضر ساختارها به گونه اي است که به سرعت مي توانند خود را تغيير داده و نيروهاي ما در ماموريت هاي مختلف مي توانند آمادگي خود را نشان داده و خود را به نيرويي چند منظوره تبديل کنند.