کد خبر 42008
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۴

شايد باورش سخت باشد اما تا تفويض مديريت ورزشگاه بزرگ نقش جهان به مردم اصفهان تنها يک امضا مانده تا اين ورزشگاه بزرگ در دستان مردم اصفهان قرار گيرد و آرزوي19 ساله ورزش اين استان در سال 90 به سرانجام برسد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، هنگامي که سال 90 آغاز شد 19 سالگي آرزوي ديرينه مردم اصفهان نيز آغاز شد تا سال 90 هم در دوران زندگي اين آرزوي اصفهاني‌ها سهمي داشته باشد، آغاز سال 90 اگرچه براي مردم اصفهان خوشايند بود اما جشن تولد ورزشگاهي که ديگر حتي پشه‌ها هم براي سر زدن به آن وقت خود را تلف نمي‌کنند، تلخ‌ترين چيزي بود که در يک آن از ذهن مردم اصفهان مي‌گذشت، درست هنگامي که سال 90 با کوله‌باري از آرزو و اميد قدم به اصفهان گذاشت، از تلخي کام مردم اين استان تعجب‌زده شد و از آغاز در صدد يافتن راهي براي شيرين کردن کام مردم برآمد، راهي که پيمودن آن براي سال 90 هم سخت دشوار است.

داستان ساخت ورزشگاه نقش‌جهان يا همان دهکده المپيک اصفهان از اواخر دهه 60 و در زمان مديريت عليرضا رحيمي بر تربيت بدني استان اصفهان کليد خورد و با تصويب اداره‌کل تربيت بدني وقت، ساخت اين دهکده آغاز شد.

پس از ماه‌ها و با وجود تاخير چند ساله، در سال 1372 استاندار وقت اصفهان، سردار ترکان رئيس آن روزهاي هيئت فوتبال استان اصفهان را به عنوان نماينده خود و مدير اين دهکده منصوب کرد و فعاليت‌هاي آغازين اين ورزشگاه از آن زمان شروع شد تا از سال 1374 خاک برداري استاديوم آغاز شده و در عرض يک سال انجام شود.

پس از خاکبرداري زمين‌هاي مورد نظر، عمليات اجرايي استاديوم فوتبال اين ورزشگاه از 29 مرداد 1375 و با حضور رئيس جمهور وقت آغاز شد و احداث ورزشگاه سالها به طول انجاميد. به محض آغاز ساخت ورزشگاه سردار ترکان از اصفهان راهي تهران شد تا عموشاهي مديريت ورزشگاه را بر عهده بگيرد و اقدامات مختلف براي تکميل اين ورزشگاه را انجام دهد. ورزشگاه نقش‌جهان در دهه 70 مديران مختلفي به خود ديد و پس از عموشاهي، غلامي و بعد از آن مرتضي طغياني، رئيس کنوني شرکت گاز استان اصفهان به عنوان مدير ورزشگاه منصوب شد.

طغياني فاز نخست استاديوم فوتبال را به مرحله بهره‌برداري رساند و کار را به گونه‌اي پيش برد که سپاهان بتواند در دهه 80 از اين ورزشگاه استفاده کند اما نقص‌هاي موجود در فاز نخست استاديوم مسئولان را ملزم به آغاز ساخت فاز دوم ورزشگاه کرد.

نخستين بازي سپاهان در مسابقات ليگ برتر 26مهرماه سال‌از دومين مرحله مسابقات ليگ برتر در ورزشگاه نقش جهان برگزار شد و تيم اصفهاني در دوره‌هاي دوم تا پنجم توانست در اين ورزشگاه به مصاف حريفان خود برود و در اين ورزشگاه دو جام قهرماني در دوره‌هاي نوزدهم و بيستم مسابقات جام حذفي و يک جام قهرماني در دومين دوره مسابقات ليگ برتر براي هواداران خود به ارمغان آورد.

پس از آن براي رفع مشکلات و نواقص ورزشگاه نقش‌جهان، فاز دوم ورزشگاه از سال 86 و توسط شرکت توسعه و تجهيز اماکن ورزشي کشور آغاز شد تا اين پروژه با دريافت بودجه ملي هرچه سريعتر به بهره‌برداري برسد، سپاهاني‌ها براي جلوگيري از فوت وقت در روند تکميل ورزشگاه و به خيال آنکه ورزشگاه دو ساله آماده شده و به بهره‌برداري مي‌رسد، از برگزاري مسابقات خود در اين ورزشگاه خودداري کرده و در ورزشگاه فولادشهر به مصاف حريفان خود رفتند تا منتظر ساخت اين ورزشگاه بنشينند.

شايد اگر طلايي‌پوشان اصفهان مي‌فهميدند که اين ورزشگاه قرار نيست به اين زودي‌ها به بهره‌برداري برسد، هرگز بازي‌هاي خود را به ورزشگاه فولادشهر اصفهان منتقل نمي‌کردند و به نواقص ورزشگاه راضي مي‌شدند، شايد اگر سپاهاني‌ها مي‌دانستند که ورزشگاه قرار نيست در پنج سال بعدي به بهره‌برداري برسد، به اتفاقاتي نظير آنچه بين امير قلعه‌نويي سرمربي وقت استقلال و مسئولان باشگاه سپاهان به دليل آماده نبودن جايگاه ويژه در فينال جام حذفي سپاهان و استقلال روي داد، تن مي‌دادند و از اين ورزشگاه خارج نمي‌شدند.

به هر حال استاديوم نقش‌جهان از مرداد سال86 با مديريت شرکت توسعه و تجهيز اماکن ورزشي کشور و زير نظر شرکت کاشالوت، کار خود را آغاز کرد تا در عرض دو سال و تا پايان مرداد 88، فاز دوم استاديوم آماده شده و به بهره‌برداري برسد.

در طول سالهاي 86 تا 89 بودجه‌هاي مختلفي از سوي سازمان تربيت بدني به اين ورزشگاه اختصاص يافت اما با وجود اينکه بودجه‌اي اعلام شده با نام بودجه ملي به دست مسئولان اين ورزشگاه مي‌رسيد، هيچيک از اين بودجه‌ها کفاف ساخت آن را نداد تا اين ورزشگاه با گذشت دو سال از زمان مقرر براي بهره‌برداري، همچنان در بلاتکليفي براي ساخت به سر ببرد.

روند کار نقش‌جهان به گونه‌اي پيش رفت تا از بهمن 88، بودجه‌هاي آن به پايان برسد و تکميل آن عملا متوقف شود.

با آغاز سال 89 اظهارات بسياري در مورد اختصاص بودجه 30 ميلياردي به ورزشگاه نقش‌جهان به گوش رسيد و استاندار اصفهان از درخواست بودجه30 ميلياردي از رئيس جمهور براي تکميل اين ورزشگاه خبر داد اما اين درخواست با وجود موافقت رئيس جمهور در سال 89 به سرانجامي نرسيد و در پيچ‌و خم‌هاي مختلف اداري گم شد.

 

از اواخر تابستان 89 پيشنهادات بسياري در مورد تفويض مديريت ورزشگاه نقش‌جهان و باز گرداندن مديريت اين ورزشگاه به استان اصفهان به گوش رسيد و اين پيشنهادات با موافقت مسئولان استان و توافق زباني مسئولان شرکت توسعه و تجهيز اماکن ورزشي کشور مواجه شد اما پس از مدتي با عنوان شدن وجود منع قانوني براي تفويض مديريت اين ورزشگاه به استان اصفهان، اين مسئله عملا متوقف شد تا پس از آن استاندار اصفهان از موافقت مجدد مسئولان شرکت توسعه و تجهيز اماکن ورزشي کشور براي تفويض مديريت اين ورزشگاه به استان خبر دهد.

صمصام شريعت معاون عمراني استاندار اصفهان پس از اعلام قطعي شدن تفويض مديريت ورزشگاه نقش‌جهان به استان اصفهان در صورت عملي شدن شروط استانداري، در پاسخ به اين سئوال که "تفويض مديريت تکميل اين ورزشگاه به استان اصفهان غيرقانوني است يا خير"، اضافه کرد: موضوع خلاف قانون بودن تفويض مديريت ورزشگاه به استان اصفهان از ابتدا توسط مسئولان سازمان تربيت بدني مطرح شد اما پس از آن با بررسيهاي انجام شده مشخص شد که منعي در اين زمينه وجود ندارد و مسئولان مي‌توانند نسبت به اين کار اقدامات لازم را انجام دهند.

استاندار اصفهان پس از جلسه با علي سعيدلو رئيس سازمان تربيت بدني کشور اعلام کرد که ورزشگاه نقش‌جهان به استان اصفهان واگذار مي‌شود و براي نشان دادن حسن نيت خود بيش از يک ميليارد تومان به استاديوم اين ورزشگاه اختصاص داد.

صمصام شريعت معاون عمراني استاندار اصفهان در مورد بودجه‌هاي استاني اين ورزشگاه تصريح کرد: استاندار اصفهان بودجه‌‌اي بالغ بر يک ميليارد و 700 ميليون تومان از اعتبارات در اختيار خود به اين ورزشگاه اختصاص داد تا بتوانيم به وسيله اين بودجه، رختکن و سرويسهاي بهداشتي استاديوم را تکميل کنيم.

از سويي ديگر، نمايندگان مردم اصفهان در مجلس شوراي اسلامي تلاش کردند تا در بودجه سال 90 مبلغ قابل توجهي به ورزشگاه نقش‌جهان اختصاص دهند بنابراين در سال 89 مبلغ هفت ميليارد و 200 ميليون تومان به استاديوم نقش‌جهان اختصاص يافت و در لايحه بودجه سال 90 نيز هشت ميليارد و 90 ميليون تومان به استاديوم اين ورزشگاه اختصاص يافت.

حميدرضا فولادگر، نماينده مردم اصفهان با بيان اينکه بودجه‌هاي اختصاص يافته به بخش‌هاي مختلف اين ورزشگاه رشد 15 درصدي داشته است، تصريح کرد: در سال 89 حدود دو ميليارد تومان براي ساخت محوطه ورزشگاه و تاسيسات جانبي آن اختصاص يافت و در سال 90 بودجه اختصاص يافته به ورزشگاه دو ميليارد و 500 ميليون تومان است.

در کنار استاديوم فوتبال دهکده المپيک اصفهان،دو پروژه سالن شش هزار نفري و استخر قهرماني در حال ساخت هستند که در صورت همکاري مسئولان به زودي به بهره‌برداري مي‌رسند، سالن شش هزار نفري ورزشگاه نقش‌جهان در ماه آينده و استخر قهرماني نيز طي ماه‌هاي آينده به بهره‌برداري مي‌رسند و روند تکميل اين دو پروژه از تکميل استاديوم نقش‌جهان سريعتر پيش مي‌رود.

نکته جالب توجه در مورد نقش جهان آنکه به نظر مي ‌رسد مشکل معارضان ورزشگاه نقش‌جهان يکي ديگر از مشکلات اساسي اين ورزشگاه به شمار مي‌رود چراکه بسياري از زمين‌هاي اختصاص يافته به دهکده المپيک متعلق به کشاورزان اصفهاني بوده که با گذشت سالها نتوانسته‌اند طلب خود را دريافت کنند.

‌راه‌حل اين مشکل را رشيد خدابخش مديرکل تربيت بدني استان، تقليل مساحت زمين‌هاي ورزشگاه و بازگرداندن زمين‌هاي کشاورزان به آنها عنوان کرد و اعلام کرد که با شفاف‌سازي در مورد زمين‌هاي بدون سند متعلق به ورزشگاه و زمين‌هاي کشاورزان مي‌توان مشکل معارضان را حل کرد.

مديرکل تربيت بدني استان با بيان اينکه ساخت دهکده المپيک به 300 هکتار زمين احتياج دارد، تصريح کرد: براي ساخت ورزشگاه به يک هزار و 300 هکتار نياز نداريم بلکه با 300 هکتار مي‌توانيم دهکده المپيک را به خوبي تکميل کنيم بنابراين بايد هرچه سريعتر وضعيت زمين‌هاي کشاورزان منطقه مشخص شود.

به نظر مي‌رسد نبود بودجه و مشخص نبودن وضعيت طلب پيمانکار استاديوم نقش‌جهان مهم‌ترين دليل متوقف شدن ساخت اين ورزشگاه در هفته‌ها و ماه‌هاي گذشته به شمار مي‌رود چراکه معاون عمراني استاندار اصفهان پيش از پايان سال89 اعلام کرده بود که در صورتيکه بودجه مورد نظر ورزشگاه نقش‌جهان به اين استاديوم اختصاص داده شود و شرکت توسعه با پيمانکار ورزشگاه تسويه حساب کند، هرچه سريعتر کار تکميل اين ورزشگاه را آغاز مي‌کنيم.

مردم اصفهان سال 89 را با غم‌هاي بسياري در مورد ورزشگاه نقش‌جهان طي کردند و سالگرد فوت مهدي فياض نژاد طرفدار 19 ساله تيم سپاهان که در مسير ورزشگاه فولادشهر اصفهان به دليل تصادف فوت کرده بود را با انگيزه‌هاي بسيار در مورد ساخت اين ورزشگاه برگزار کردند.

مردم هنوز فراموش نکردند که اين هوادار پس از ديدار سپاهان و استيل‌آذين در اتوبان ذوب‌آهن به دليل تصادف تسليم مرگ شد تا شايد مسئولان به فکر تکميل ورزشگاه نقش‌جهان بيفتند و مردم اصفهان مجبور نباشند براي ديدن بازي‌هاي تيم محبوب خود 40 کيلومتر راه را طي کنند.

در روزهاي گذشته اخبار خوشايندي در مورد اجرايي شدن تفويض مديريت ورزشگاه نقش‌جهان به استان اصفهان به گوش مي‌رسد و گفته مي‌شود که با امضاي تفاهم‌نامه تفويض مديريت ورزشگاه نقش‌جهان به استان اصفهان، قرار است مشکلات اين ورزشگاه به زودي حل شود.

بسياري بر اين باورند که در صورت تفويض مديريت ورزشگاه نقش‌جهان به استان اصفهان و با توجه به حسن نيت مديران اصفهاني و انگيزه آنها براي ساخت اين ورزشگاه، نقش‌جهان در عرض يک سال به بهره‌برداري مي‌رسد. فوتبال اصفهان منتظر جوهر خودنويست علي سعيدلو رئيس سازمان تربيت بدني است تا با امضاي تفاهمنامه تفويض مديريت ورزشگاه نقش‌جهان به استان اصفهان گامي بزرگ براي اين ورزشگاه بر داشته شود.شايد کمتر از يک قطره جوهر سياه‌رنگ، آرزوي 19 ساله مردم اصفهان را برآورده کند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مهدی از چمگردان ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۷
    0 0
    لطفا به جای این حرفا عمل کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس