به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايرنا، سرهنگ عليرضا لايق حقيقي مسوول سازمان بسيج کارگري در نشست خبري که به مناسبت هفته بسيج کارگري در سالن آفرينش هاي هنري بسيج برگزار شد اظهار داشت: هم اکنون 120 حوزه و هزار و 411 پايگاه بسيج کارگري در سطح کشور وجود دارد که تا پايان برنامه پنجم توسعه به 5 هزار و 200 پايگاه افزايش خواهد يافت.
وي افزود: 200 هزار نفر از اين اعضا نيروي فعال و يک ميليون و 800 هزار نفر نيروي عادي خواهند بود.
وي اضافه کرد: سازمان بسيج کارگري حدود 2 سال است که به صورت مستقل فعاليت خود را در سازمان بسيج مستضعفين شروع کرده است.
لايق با يادآوري جانفشاني هاي کارگران در دوران دفاع مقدس خاطر نشان کرد: در دوران جنگ تحميلي 14 هزار شهيد کارگر تقديم جمهوري اسلامي شده است.
وي ادامه داد: جامعه کارگري يکي از مهمترين وظايف خود را دفاع از انقلاب و حمايت از صنعت و توليد ميداند.
وي تصريح کرد: امروز از بسيج انتظار ميرود که وجدان کاري را در فضاي کار گسترش دهند.
** هدف بسيج کارگري کمک به دولت در اسلامي کردن فضاي کار است
لايق با بيان اين که هدف بسيج کارگري کمک به دولت در اسلامي کردن فضاي کار است اظهار داشت: براي سال 1390 نيز دو هدف عمده براي اين سازمان تعريف شده است که عبارتند از؛ استفاده از توانايي هاي بسيجي هاي خلاق در صنعت براي کاهش قيمت تمام شده محصولات و افزايش کيفيت توليدات داخلي است.
وي در ادامه اظهارات خود با تاکيد بر اين که آموزش نظامي براي کارگران بسيجي تداوم مييابد تصريح کرد: محور اصلي آموزش براي کارگران بسيجي افزايش دانش کارگران و آموزش هاي تخصصي و مهارتي است.
وي ادامه داد: مهمترين انتظاري که از کارگران بسيجي وجود دارد اين است که خط بطلاني بر روي تفکرات غربي بکشند.
وي افزود: با پيوند ديدگاه توحيدي با صنعت و تکنولوژي ميتوان الگويي موفق را در جهان ارايه داد. حکومت ديني ميتواند با اقتدار مديريت جامعه را برعهده بگيرد و در صنعت و تکنولوژي کارهاي بزرگ انجام دهد.
وي با اشاره به نامگذاري سال 90 به عنوان سال جهاد اقتصادي خاطر نشان کرد: در سال جهاد اقتصادي ميتوان با ديدگاهي توحيدي در حوزه صنعت و تکنولوژي اثراتي شگرف گذاشت.
** برنامه هاي هفته بسيج کارگري
لايق در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به نامگذاري روز نهم ارديبهشت به عنوان روز نمادين بسيج کارگري گفت: در نهم ارديبهشت سال 89 پيکر شهيد برنفي به عنوان الگوي بسيجيان کارگر در مشهد تشييع شد و بر همين اساس اين روز به عنوان روز بسيج کارگري انتخاب شد.
وي افزود: از روز پنجم ارديبهشت برنامه هاي هفته بسيج کارگري آغاز ميشود.
وي با بيان اين که پنجم ارديبهشت به عنوان روز کارگران، انقلاب اسلامي و استکبار ستيزي انتخاب شده است گفت: بيعت با آرمانهاي امام راحل، حضور در حرم امام خميني (ره) و حضور کارگران در بيت امام جمعه و نمايندگان ولي فقيه در استانها از برنامه هاي اين روز است.
وي با اشاره به نامگذاري روز ششم ارديبهشت به نام روز کارگران، خدمت رساني و سازندگي اظهار داشت: در اين روز مانور خودکفايي در سطح استان ها برگزار ميشود که طي آن هر استان مجموعه اي از توليداتي که مورد تاييد وزارت صنايع است اما در سطح جامعه شناخته شده نيست را در ميادين اصلي شهر به نمايش ميگذارد.
وي خاطر نشان کرد: هدف از اجراي اين مانور معرفي توانمندي هاي صنعتگران و کارگران داخلي و فرهنگ سازي در حمايت از توليد داخل و کاهش واردات کالاهاي خارجي است.
لايق روز هفتم ارديبهشت را به عنوان روز کارگران، جهاد اقتصادي، توسعه و شکوفايي صنعتي معرفي کرد که در آن گروه هاي صالحين در کارخانه ها آغاز به کار ميکنند.
وي افزود: در هر کارخانه يک تا 8 گروه صالحين ديده ميشود که هر پانزده روز يک بار گرد هم ميآيند و مديران کارخانه به آنها آموزش هاي تخصصي لازم را ميدهند.
همچنين در اين جلسات علاوه بر ذکر حديث و خاطره شهدا آخرين پيام هاي رهبر معظم انقلاب و بحث هاي روز بررسي ميشود.
وي ادامه داد: روز هشتم ارديبهشت به عنوان روز کارگران، ايمان، ايثار و شهادت نامگذاري شده است که طي آن يادواره شهدا برگزار و از خانواده شهداي قشر کارگر تجليل ميشود.
وي اضافه کرد: در اين روز يادواره شهيد ايرج دستواري اولين شهيد دفاع مقدس در اميديه با حضور مسوولان برگزار ميشود.
وي خاطر نشان کرد: روز نهم ارديبهشت روز کارگران، انتظار و ولايتمداري معرفي شده است که در اين روز کارگران با شرکت در نماز جمعه بر همراهي خود با آرمانهاي انقلاب تاکيد ميکنند.
وي با بيان اين که روز دهم ارديبهشت روز کارگران، بسيج، امنيت و اقتدار ملي است اظهار داشت: در اين روز نشست تخصصي نخبگان قشر کارگر بسيجي با حضور 300 نفر برگزار ميشود و نخبگان کارگر در ده نشست تخصصي مسايل مورد نظر را بررسي ميکنند.
وي اضافه کرد: در ادامه اين نشست تخصصي با حضور سردار نقدي رييس سازمان بسيج مستضعفين جمع بندي اين نشست انجام ميشود.
وي روز يازدهم ارديبهشت را به عنوان روز کارگران، پيشرفت و قانونمداري معرفي کرد که طي آن جشنواره ورزشي آغاز ميشود که تا هفته بسيج تداوم دارد.
وي در بخش ديگري از اظهارات خود خاطر نشان کرد: سازمان بسيج کارگري براي سال 1390، 20 برنامه متمرکز و 40 برنامه غيرمتمرکز برگزار ميکند.
** ماده 194 قانون کار محدوديت ايجاد ميکند
لايق اظهار داشت: ماده 194 قانون کار در زمان دوران دفاع مقدس مصوب شده است که براساس آن مديران کارخانه ها تنها مکلف به کمک براي ارايه آموزش نظامي به کارگران بسيجي شده اند و اين در حالي است که هم اکنون آموزش نظامي تنها يک جنبه محدود از فعاليت ها را تشکيل ميدهد و حدود 14 نقش جديد براي بسيج کارگري تدوين شده است.
وي افزود: با رايزني که در مجلس و وزارت کار انجام شده است اميدواريم موانع پيش روي بسيج کارگري براي انجام ماموريت هاي جديد برداشته شود.
وي کمک به دولت براي ارتقاي توليد و صنعت در برنامه پنجم توسعه، کمک به ارتقاي خوداتکايي، تقويت و توسعه وجدان کاري، ايجاد فضاي رشد، خلاقيت و اتکا را در فضاي بسيج کارگري، توسعه شايسته سالاري و حرفه اي محور کردن فضاي کار و تلاش، توسعه پدافند غيرعامل، توسعه کارآفريني و مهارت هاي زندگي را از جمله برنامه هاي بسيج کارگري عنوان کرد.
وي اضافه کرد: سازمان بسيج کارگري توسعه و تقويت بصيرت و ولايتمداري، توسعه صيانت از منابع و ثروت ملي با آموزش متون صرفه جويي در چرخه توليد، کمک به توسعه مبارزه با مواد مخدر، راه اندازي بانک اطلاعات جامع در همه رده هاي بسيج کارگري، چاپ پانزده عنوان کتاب در برنامه پنجم توسعه و راه اندازي اتاق همفکري در 10 استان که قطب اقتصادي کشور هستند را در دستور دارد.
** سازمان بسيج کارگري تشکل هاي کارگري را به هم پيوند ميزند
لايق اظهار داشت: بسيج کارگري به عنوان يکي از بزرگترين تشکل هاي کارگري کشور داراي هزار و 411 پايگاه در سراسر کشور است.
وي با بيان اين که بسياري از تشکل هاي کارگري نقش خود را از دست داده اند تصريح کرد: سازمان بسيح کارگري ميتواند تشکل هاي بسيج کارگري را به هم پيوند دهد و به عنوان عامل همدلي و پيوستگي اين تشکل ها به شمار برود.
وي با اشاره به اين که بسياري از کارگران به حقوق خود آگاه نيستند خاطر نشان کرد: در برخورد با موضوعات مختلف گاهي سوء تفاهم هايي پيش مي آيد و فضاي همدلي در مجموعه هاي کارگري به هم ميخورد که ميتوان با ايجاد همدلي و همراهي حقوق کارگران را در فضايي آرام تامين و سطح آموزش کارگران را بالا برد.