به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از فارس، پايگاه اطلاعرساني "آرمز کنترل ناو " نوشت: در روز 15 آوريل سال جاري ميلادي، "آژانس دفاع موشکي پنتاگون " (MDA)، خبر داد که توانسته است يک آزمايش رهگيري موشک را در چارچوب برنامه فازبنديشده و تطبيقي خود که قرار است از امسال در قاره اروپا به اجرا درآيد، با موفقيت پشت سر گذارد. اين آزمايش سيستم رهگيري موسوم به SM-3، در شرايطي ميتوانست يک موفقيت بررگ تلقي شود که قرار بود در آينده نزديک و به همراه عمليات "مقابله با موشکهاي ضد رادار " مورد آزمايش قرار گيرد. با اين حال، آزمايش انجام شده به هيچوجه شامل عمليات "مقابله با موشکهاي ضد رادار " نبود و MDA نيز زماني را براي آزمايش اين سيستم رهگيري به همراه مقابله با موشکهاي مزبور ارائه نکرده است.
بنابراين گزارش، پنتاگون به سبک و سياق هميشگي خود در حال بزرگنمايي يک آزمايش ساده است. MDA در گزارش مطبوعاتي خود از اين آزمايش، آن را موفقيتي بزرگ در مسير پيادهسازس سيستم دفاع موشکي فازبندي شده اروپا (EPAA) دانسته و سعي کرده است آن را با سخنان رييسجمهور آمريکا در سپتامبر 2009 تطبيق داده و وعدههاي اوباما را عملي شده بينگارد. اما اگر بخواهيم به وضوح سخن بگوييم، اين آزمايش تنها نشانگر آن است که MDA ميتواند در شرايط نمايشي يک موشک غيرواقعي را با موفقيت رهگيري و منهدم کند، اما نميتواند بيانگر موفقيت فاز اول EPAA باشد که هنوز مانده است تا امتحان خود را در برابر تهديدات احتمالي بازپس دهد.
فاز اول برنامه EPAA شامل استقرار کشتيهاي BMD در درياي مديترانه است که مسلح به سيستم رهگيري SM-3 IA بوده و با رادارهاي AN/TPY-2 مستقر شده در جنوب غربي اروپا هماهنگ هستند. اولين کشتي در ماه مارس در مديترانه مستقر شد، اما راداري که قرار بود در ترکيه نصب شود، تاکنون نصب نشده است. تا زمان نصب اين رادار، کسي نميتواند از استقرار و اجراي سيستم مزبور سخني به ميان آورد.
اين پايگاه اطلاعرساني در ادامه خاطرنشان کرد که حتي با استقرار رادار فوقالذکر در ترکيه يا هر نقطه ديگر از قاره اروپا، اين سيستم بايد در برابر تهديدات واقعيتر مورد آزمايش قرار گيرد تا بتوان آن را سيستمي عملياتي خواند. آمريکا بايد پيشبيني آن را بکند که دشمنان احتمالي، بلافاصله اقدام به هدف قرار دادن رادارها خواهند کرد که اين خود روشي بسيار ساده براي شکست دادن سيستمهاي رهگيري است. همانطور که گزارش اطلاعاتي مربوط به يک دهه پيش نشان ميدهد، هر کشوري که داراي توان ساخت موشکهاي قارهپيما باشد، توان ساخت موشکهاي ضد رادار را نيز دارد.
بنابراين، تا زماني که سيستم EPAA در برابر موشکهاي ضد رادار دشمنان احتمالي آزمايش نشده باشد، MDA نميتواند ادعا کند که اين سيستم در عالم واقع هم به درد ميخورد! هرچند که اينگونه آزمايشها ممکن است منجر به آرامش ناشي از تصور وجود امنيت شود، اما بايد گفت که با اطلاعات غلط مزبور، اين امنيت بيشتر به يک توهم ميماند! از آنجا که MDA ميخواهد فاز اول پروژه EPAA را تا پايان سال جاري ميلادي اجرايي کند، به نظر نميرسد که در اين فاصله زماني امکان انجام آزمايشهاي واقعي در خصوص اين سيستم وجود داشته باشد.
ما منتظر آن هستيم که اخبار مربوط به آزمايش واقعي سيستم دفاع موشکي اروپا را بشنويم. اما اگر قرار باشد اين سيستم بدون آزمايش در برابر موشکهاي ضد رادار به مرحله اجرا درآيد، مالياتدهندگان آمريکايي و متحدين اروپايي آمريکا بايد با دقت بيشتري آنچه را که به آنها عرضه ميشود مورد بازبيني قرار دهند.