به گزارش مشرق به نقل از پرستيوي، آلن ژوپه وزير خارجه فرانسه روز سهشنبه (31 فروردين) گفت: "من با استقرار نيروي زميني در ليبي کاملا مخالف هستم."
وي افزود، کشورهاي عضو ناتو بايد بر اساس قطعنامه 1973 شوراي امنيت سازمان ملل در مورد وضع منطقه پرواز ممنوع در ليبي عمل کنند.
گرچه حمله هوايي ناتو به تجهيزات نظامي قذافي که با ادعاي حفاظت از غيرنظاميان صورت ميگيرد، منجر به مرگ شماري از اين غيرنظاميان شده، با اين وجود خبرگزاري رويترز به نقل از ژوپه اعلام کرد: "به نظر ميرسد راه حل بحران ليبي، حمله نظامي نباشد."
ديويد کامرون نخست وزير انگليس نيز روز شنبه (28 فروردين) احتمال حمله زميني به ليبي را رد و اعتراف کرد، نيروهاي معمر قذافي توانستهاند با توجه به حملات ما تاکتيک نظامي خود را تغيير داده و از خودروهاي جنگي سبک بهره ببرند."
اين درحالي است که فرانسه و انگليس آغازگر حمله هوايي به ليبي بودند، اما آنها نتوانستند کشورهاي ترکيه و آلمان را که به شدت با درپيش گرفتن راه حل نظامي در قبال ليبي مخالف بودند، به منظور کمک در اين حمله متقاعد کنند.
با اين حال، ويليام هيگ وزير خارجه انگليس روز سهشنبه اعلام کرد، کشورش قصد دارد چند مشاور نظامي را به منظور بهبود "سازماندهي نظامي، ارتباطات و تدارکات" انقلابيون، به شهر بنغازي بفرستد، اما وي تاکيد کرد که انگليس قصد ندارد مخالفان ليبي را تجهيز کند.
هواپيماهاي جنگنده ناتو روز سهشنبه در شهر طرابلس پايتخت، شهر عزيزيه در شمال و شهر سيرته- زادگاه قذافي در شرق ليبي چندين حمله هوايي انجام دادند. گفته ميشود که اين هواپيماها تجهيزات فرماندهي و کنترل نيروهاي قذافي را هدف حمله قرار دادند.
درحالي کشتار غيرنظاميان در ليبي همچنان ادامه دارد که نيروهاي ناتو، با استفاده از قطعنامه سازمان ملل مبني بر منطقه پرواز ممنوعه بودن حريم هوايي ليبي و با ادعاي حمايت از غيرنظاميان مناطقي از اين کشور را از راه هوا و دريا هدف حملات خود قرار دادهاند.
به گفته تحليلگران، امريکا و ناتو در عمل مراکز نظامي مزدوران قذافي را که عامل کشتار غيرنظاميان است به طور موثر هدف قرار نميدهند و همين امر موجب شده است تا نيروهاي ديکتاتور اين کشور به راحتي مناطق مختلف را گلولهباران کنند.
اين درحالي است که پس از هر انتقاد فرماندهان انقلابيون از ناکارآمدي عمليات ناتو در جلوگيري از کشتار غيرنظاميان، حملات هوايي به طور ظاهري اما بيهدف افزايش ميابد.
از آنجايي که حملات هوايي ناتو به ليبي که با ادعاي حفاظت از غيرنظاميان صورت گرفته، ناموفق بوده، مقامات اين سازمان از حمله زميني به اين کشور بيمناک بوده و نگرانند که جنگ ليبي نيز به سرنوشت جنگ افغانستان دچار شود. به گفته تحليلگران، بيم آن ميرود که ليبي نيز پس از افغانستان به باتلاقي ديگر براي ناتو تبديل شود.
با اين وجود، در شهر مصراته در غرب ليبي به دليل درگيري ميان نيروهاي قذافي و انقلابيون براي به دست گرفتن کنترل شهر، شرايط همچنان بغرنج است.
فرمانده عمليات نظامي ناتو در ليبي گفته است که نيروهاي قذافي از بيمارستانها و مساجد به منظور شليک به مردم غيرنظامي استفاده ميکنند.
فرانکو فراتيني وزير امور خارجه ايتاليا ميگويد، درگيريهاي صورت گرفته در ليبي تا کنون 10 هزار کشته و 55 هزار مجروح به همراه داشته است.