کد خبر 40911
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۴

رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با تاکيد بر اينکه سونامي هر 70 تا 100 سال رخ مي دهد گفت: از آخرين سونامي که در منطقه مکران رخ داده است 65 سال مي گذرد از اين رو بايد اقدامات جدي تري نسبت به راه اندازي مرکز هشدار سونامي صورت گيرد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر وحيد چگيني امروز سه شنبه در حاشيه نشست تخصصي تجربه سونامي ژاپن، آمادگي براي سونامي مکران در جمع خبرنگاران با اشاره به سونامي سال 1345 در سيستان و بلوچستان اظهار داشت: طبق شواهدي که به دست آمد، ارتفاع موج 5 متر بوده و در برخي مناطق مانند "گواتر" به 13 متر رسيده است. از آنجايي که مرکز اين زلزله به پاکستان نزديک بوده بيشترين تلفات در پاکستان گزارش شده اما در ايران نيز تلفاتي را بر جاي گذاشته است.

رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي با تاکيد بر اينکه سونامي هر 70 تا 100 سال رخ مي دهد، ادامه داد: از آخرين سونامي که در منطقه مکران رخ داده است 65 سال مي گذرد از اين رو بايد اقدامات لازم براي مقابله با اين پديده طبيعي انجام شود.

وي به ويژگيهاي سونامي منطقه مکران در سال 1345 اشاره و اضافه کرد: شدت زلزله 3/7 ريشتر گزارش شد و در صورتي که گسل مکران فعال شود و کانون زلزله به سواحل ايران نزديک باشد خسارات بيشتري متوجه مناطق ساحلي کشور است از اين رو بايد آمادگي لازم در استانهاي هرمزگان و سيستان و بلوچستان صورت گيرد.

چگيني با اشاره به وضعيت ژاپن براي مقابله به سونامي تاکيد کرد: ژاپن با در اختيار داشتن امکانات و تجهيزات هشدار سونامي در نهايت با رخ دادن اين حادثه طبيعي 30 هزار کشته و مفقود بر جاي گذاشت از اين رو لازم است تا با فراهم آوردن امکانات مناسب، در صورت فعال شدن گسل مکران به موقع اطلاع رساني کرد.

وي مدل سازي سونامي با استفاده از روشهاي عددي و پيشروي امواج سونامي در سواحل کشور و کشورهاي همسايه را از جمله مطالعات اين موسسه در زمينه سونامي ذکر کرد و افزود: علاوه بر اين اقدام به تدوين نقشه هاي سيلاب گرفتگي براي شناسايي نقاط امن و پرخطر و تعيين راه هاي فرار در منطقه مکران شده است.

رئيس موسسه ملي اقيانوس شناسي از همکاري ايران در زمينه راه اندازي سامانه هشدار سونامي درمنطقه اقيانوس آرام خبر داد و اظهار داشت: در اين پروژه ايران در کنار 5 کشور استراليا، هند، مالزي، اندونزي و تايلند در زمينه ايجاد سامانه هشدار سونامي در منطقه اقيانوس آرام همکاري دارد.

وي همچنين به اقدامات اين سازمان در سطح ملي اشاره کرد و يادآور شد: در حال حاضر کارگروه مخاطرات دريايي زير نظر سازمان مديريت بحران ايجاد شده است که يکي از مهمترين مسايلي که در اين کارگروه مطرح شده سونامي است که در آن 10 ارگان دريايي در آن عضو هستند.

چگيني همچنين از راه اندازي مرکز هشدار مخاطرات دريايي در کشور عمان خبر داد و توضيح داد: ايران خيلي قبل تر از عمان پيشنهاد راه اندازي اين مرکز را داده بود و از آنجايي که بحث رقابتهاي منطقه اي در زمينه مخاطرات دريايي مطرح است از مسئولان درخواست مي شود تا با تامين بودجه هاي مورد نياز ما را در راه اندازي اين مرکز ياري کنند.

وي به زمان بر بودن راه اندازي مرکز هشدار مخاطرات دريايي تاکيد کرد و ادامه داد: در صورت تامين مالي از سوي دولت مي توانيم اميدوار باشيم که تا پايان سال 91 اين مرکز راه اندازي شود تا بتوان علاوه بر رصد سونامي کليه مخاطرات دريايي چون جريانهاي شکافنده در درياي خزر، توفانهاي حاره اي و آلودگي هاي نفتي را رصد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • شهره ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۴
    0 0
    اینام که هی کس میگن! ایران آتشفشانش کجا بود که بخواد سونامی بیاد آخه!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس