به گزارش مشرق به نقل از مهر، سيد کمال الدين چراغچي عصر دوشنبه در بازديد خبرنگاران از آرامستان مرکزي اين شهر، گفت: اين دستگاه به صورت شرعي و بدون دخالت دست اموات را غسل مي دهد.
وي ابراز داشت: استفاده از اين دستگاه در مرحله آزمايشي قرار دارد و در حال حاضر روزانه شش متوفي مرد را شستشو مي دهد.
وي با بيان اينکه با استفاده از اين دستگاه 90 درصد در مصرف آب براي شست و شوي اموات صرفه جويي مي شود، افزود: به زودي و پس از پايان يافتن مرحله آزمايشي شست و شوي همه اموات، به جزء موارد خاص توسط همين وسيله انجام مي شود.
وي افزود: اين دستگاه امکان آماده سازي همزمان دو ميت و افزايش تعداد شستشو در ساعت تا دو برابر را داراست و در شرايط معمول تا 10 ميت را در ساعت غسل مي دهد.
وي در حاشيه اين بازديد با اشاره به اينکه وظيفه حمل اموات بر اساس قانون برعهده شهرداري گذاشته شده است، تأکيد کرد: آمبولانس هاي بيماربر به هيچ عنوان مجاز به حمل اموات نيستند و اين سازمان براي جلوگيري از اين معضل پيگردهاي قضايي هم انجام داده است.
معاون اجرايي سازمان فردوس ها نيز در اين بازديد از آماده سازي دومين مرکز اعزام آمبولانس در غرب مشهد خبر داد و افزود: دومين مرکز اعزام آمبولانس براي متوفيات مشهد، با دو هزار و 200 متر وسعت به زودي در بلوار ميثاق افتتاح مي شود.
محمد پذيرا با بيان اينکه سازمان فردوس ها 45 آمبولانس دارد که 40 دستگاه آن متعلق به بخش خصوصي است، اظهار کرد: 33 درصد از مأموريت هاي اين آمبولانس ها براي حمل متوفيات، مربوط به خارج شهر مشهد است.
وي افزود: 150 آرامستان تا شعاع 15 کيلومتري مشهد وجود دارد، که براي جلوگيري از دفن غير قانوني به صورت مستمر بر آنها نظارت مي شود.
پذيرا خاطرنشان کرد: با تدابير انجام شده نظير ايجاد حصار و فضاي سبز از دفن اموات به صورت غيرقانوني جلوگيري شده که اين رقم اکنون به کمتر از 2 دهم درصد رسيده است.
معاون اجرايي سازمان فردوس ها اعلام کرد: بهشت رضا اولين آرامستان کشور است که در آن از پنل خورشيدي براي گرم کردن آب استفاده مي شود، و روزانه ظرفيت گرم کردن 10 هزار ليتر آب را داراست.