کد خبر 39216
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۴

جانشين وقت رئيس ستاد مشترک ارتش، بخشي از زندگي، فعاليت و ابعاد مختلف شخصيت مرحوم امير حسن براتي را تشريح کرد.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق به نقل از ايسنا، امير اسدالله حيدري که از همرزمان مرحوم امير براتي بوده است، به مناسبت عروج شهادت‌گونه امير براتي گفت: اين امير سرافراز در سال 1347 در دانشگاه افسري استخدام شده بود. وي در ابتدا به عنوان افسر پياده فعاليت خود را از فرماندهي گروهان و گردان در ارتش آغاز کرد و در ادامه و به دليل لياقت به جايگاه‌هايي مانند فرمانده تيپ و لشکر و در نهايت به جايگاه معاون عمليات و اطلاعات نيروي زميني ارتش رسيد که تقريبا جزو آخرين سمت‌هاي وي بود.

وي ادامه داد: بيشتر مسووليت‌هاي امير براتي در کوران جنگ و در پست فرمانده گروهاني و فرمانده گرداني، تيپ و لشکر بود. وي در آغاز جنگ يک سروان جوان بود ولي از همان ابتدا در بين دوستان و همکاران به عنوان افسري شجاع، مؤمن و صادق شناخته شده بود که نمونه آن پنج بار مجروحيت وي در 8 سال دفاع مقدس است که پس از هر بار مجروحيت که همگي مجروحيت‌هايي عميق بودند بلافاصله پس از يک بهبودي نسبي دوباره به جبهه برمي‌گشت.

امير حيدري با بيان خاطر‌ه‌اي از يکي از مجروحيت‌هاي مرحوم براتي گفت: در چند سال پيش که مسوول معاونت نيروي انساني در نيروي زميني ارتش بودم پس از اين که اطلاع يافتم امير براتي به دليل مجروحيت در بيمارستان خانواده بستري شده است به عيادتش رفتم. امير براتي در حالي که بيشتر اعضاي بدنش را گچ گرفته بودند و تقريبا غير از صورت، همه جاي بدنش پانسمان شده بود و به ندرت صحبت مي‌کرد و با صدايي نحيف و آرام که بايد به او نزديک مي‌شدي تا صدا را بشنوي، گفت که هوش و حواسش سرجايش است به پزشکان بگو که هر چه سريع‌تر من را مداواي سطحي کنند و واقعا هم همين گونه بود و وي پس از 12 روز بستري در بيمارستان به محض ترخيص از بيمارستان تنها يک شب در منزل بود و دوباره به جبهه برگشت. البته وي به رغم پنج بار جانبازي هيچگاه به دنبال پرونده جانبازي نمي‌رفت.

امير حيدري در بيان شخصيت امير براتي اضافه کرد: امير براتي در طول مسئوليت‌هاي مختلفي که در نيروي زميني ارتش داشت،افسري قاطع،شجاع و رزمنده‌اي بسيار دلاور بود و همين امر باعث شده بود در انجام کارهايش متعهد باشد و اگر ايمان و اعتقاد به اسلام و ميهن در او نبود نمي‌توانست چنين فردي باشد.

وي با بيان اين که امير براتي اعتقاد ريشه‌اي بسيار محکمي داشت با بيان خاطره‌اي ديگر از امير براتي ادامه داد: پس از اين که از ارتش بازنشسته شدم. به صورت حاشيه‌اي چند سالي در فدراسيون تيراندازي مشغول به فعاليت شدم و به خاطر سابقه‌اي که در تيراندازي و حضور امير براتي در مسابقات تيراندازي داشتم از وي خواستم تا دبير من در فدراسيون باشد و وي نيز که بازنشسته شده بود، قبول کرد. در همان فدراسيون وي مانند يک دانشجوي جوان صبح‌ها پس از انجام فرائض ديني حدود دو ساعت ورزش مي‌کرد و در کلاس‌هاي قرآن که براي کارکنان فدراسيون گذاشته بوديم شرکت مي‌کرد و قرآن را تفسيرگونه به افراد حاضر در کلاس‌ها آموزش مي‌داد و کلاس را اداره مي‌کرد و همين امر باعث شد از طرف کساني که در آن محل کار مي‌کردند به عنوان امام جماعت پذيرفته شود.

امير حيدري يادآور شد: شخصيت امير براتي ابعاد مختلفي داشت. ضمن اينکه ارادت زيادي به مسوولين ادارات مختلف و ديگر نيرو‌هاي مسلح داشت ارادت قلبي بسيار زيادش به شهيد سپهبد صياد شيرازي محسوس بود و شهيد صياد شيرازي نيز وي را در زمان حيات درک کرده بود.

وي افزود: در طول خدمت معمولا همه افراد شاغل در يک سازمان يا نهاد به ترقي نهايي دست پيدا نمي‌کنند ولي امير براتي به دليل لياقت و شايستگي در زمان جنگ توانسته بود از درجات پايين تا سطح معاونت نيروي زميني پيشرفت داشته باشد که مطمئنا اين پيشرفت به دليل لياقت و شايستگي‌اش بوده است.

امير حيدري ادامه داد: در چند سال اخير که بيشتر با او در ارتباط بودم متوجه شده بودم که شب و روز از شدت ناراحتي جراحات باقي مانده از جنگ زجر مي‌کشد ولي به هيچ وجه به روي خود نمي‌آورد و در عين حال با تدريس در دانشگاه افسري امام علي (ع) و هيات معارف جنگ شهيد صياد شيرازي مشغول انتقال تجربيات ارزشمند دفاع مقدس به دانشجويان و جوانان بود.

وي اظهار داشت: روزي که خبر تصادف امير براتي را شنيدم از پزشکان شنيدم که به دليل وجود ترکش‌ها در نزديکي ريه و نخاع امير براتي، نمي‌توانند مداواي اصلي او را شروع کنند.

جانشين وقت رئيس ستاد مشترک ارتش در ادامه و با توجه به افزايش سن فرماندهان دوران دفاع مقدس و همچنين از دنيا رفتن اين فرماندهان به دليل کهولت سن و يا حوادثي مانند آنچه که براي امير براتي اتفاق افتاد، گفت: به نظر من در حال حاضر نمي‌توانيم بگوئيم که امروز از آنچه که در توان و تجربه سربازان دوران دفاع مقدس است به طور کامل استفاده مي‌شود. البته در ارتش و هيات معارف جنگ به صورت محدودي از فرماندهان و کساني که تجربه 8 سال دفاع مقدس دارند استفاده مي‌شود، ولي به اعتقاد من اين سربازان که در دوران جنگ مديران بحران بوده‌اند و توانسته‌اند مناطق عملياتي را مديريت کنند امروز نيز مي‌توانند موقعيت‌هاي ديگري را مديريت کنند و از تجربيات خود در دوران دفاع مقدس براي مديريت کشور استفاده کنند.

وي با اشاره به علاقه فرماندهاني که در دوران دفاع مقدس در ارتش موقعيت‌هاي جنگي زيادي را مديريت کرده‌اند و هم اکنون تجربه‌هاي فراواني دارند، افزود: اين افراد به اين دليل که از سلامت روحي و جسمي فراواني برخوردارند و در جنگ نيز نشان داده‌اند که به کشور و نظام خود علاقه‌مندند،مي‌توانند آثار گران‌بها و تجربيات خود را براي پيشرفت کشور در اختيار جوانان و نظام قرار دهند،در صورتي که ممکن است تصور اين باشد که شايد طرح چنين مسائلي به خاطر مسائل مادي است ولي بايد گفت توقع اين افراد در اين زمينه بسيار کم است و اين علاقه بيشتر به خاطر انتقال تجربيات گران‌بهاي جنگ به آيندگان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس